Thursday, 2 April 2015

Pakej KURUS & DETOKS di bulan April

Assalamualaikum semua!

Haaaaa. Ni sesuai sangat untuk semua orang yg nak kurus atau nak "uruskan" berat badan. Macam saya, saya pilih untuk URUSKAN berat badan daripada nak kurus. Kenapa? Sebab URUS lagi mudah daripada KURUS. Haha.

Gini. Nak cite sebenanye. Bulan April sempena dengan GST ni, Shaklee buat promo extravaganza. Betul. Ish. Memang ruuuugiiii sangat kalau tak rebut peluang bulan ni.

Untuk yg nak kurus, Shaklee tawarkan apa?




  • Cinch Shake Mix Shaklee : Beli 3 Free 1
  • Lecithin : Beli 6 Free 1 / Beli 2 dapat Off 5%

Kenapa Cinch Shake best? Ingat tak saya pernah cerita, dalam weight management programme shaklee ada 3B. Bakar, Buang dan Bina Otot. So Cinch Shake ni membantu untuk bina otot. Bukanlah nak jadikan kita ni macam ahli bina badan. Sebaliknya, kalau la kita ada lebihan lemak yg menggeleber, Cinch Shake bantu kita untuk tukar lemak tu jadi otot. Bila lemak tukar jadi otot maknanya badan kita akan jadi lebih pejal. Bila lebih pejal, maka inci akan kurang. Cinch Shake Mix ni jugak membantu kita untuk rasa kenyang. Bila kita rasa kenyang, bukanla kita tak makan. Kita akan makan tapi kuantiti makanan yg kita ambil akan berkurangan. Bila kurang makan, takdela debab. Hehe. Oh yes, Cinch ni jugak tinggi serat. Bila tinggi serat dan fiber senang la kita nak melawas. =)

Lecithin best kenapa? Sebab lecithin dapat melarutkan lemak tepu. Bila lemak tepu tu larut, senang la kita nak buang melalui proses perkumuhan. Lecithin jugak adalah sumber utama kolina. Kolina penting untuk apa? Dah tentu untuk otak. Nak lagi tajam kritis dan kritikal thinking boleh la amik Lecithin. Hehe. Yg penting, takde perisa, pewarna tiruan, pemanis dan pengawet. 




Untuk yang nak betulkan hormon, dapatkan kulit yg radian, glowing dan berseri2, apa pulak Shaklee tawarkan?

  • GLA : Beli 6 Free 1 / Beli 2 dapat Off 5%

GLA best nape? Sebab GLA ada minyak borage yg ada asid gamma linolenik atau GLA, asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan Vitamin E. Kalau untuk yg hormon tak betul elok sangat amalkan GLA ni. Atau yg nak hamil, GLA bantu untuk kita hasilkan telur yg lebih berkualiti. Kalau yg ada PMS tu, insya Allah tiap kali period kita akan rasa lega dan tak sakit kepala. Selain regularkan period, simptom2 menopaus pon dapat dikurangkan. Lagi sekali, GLA takde perisa atau pewarna tiruan. Takde pemanis mahupun pengawet. 




Nak detoks hati? Haaaa. Hat ni lagi hebat daripada alfalfa dengan Herb Lax. Hehe. Apa dia?

  • DTX Complex : Beli 3 Free 1

Nape DTX Complex best? Sebab DTX Complex ni dikira sebagai tonik hati. Campuran herba proprietari pelbagai ekstrak aktif. Digunakan secara tradisional sebagai tonik hati. Ada milk thistle, schizandra, dandelion, cendawan reishi, kunyit dan articok. Kalau nak detoks hati memang ni la yg paling sesuai. Kenapa detoks hati tu penting? Jangan ingat detoks usus dan detoks darah je yg penting. Hati ni pon perlu didetoks tau. Sebab detoks ni penting untuk memastikan kadar penyerapan vitamin dan nutrien daripada pemakanan kita seharian di tahap yg maksimum dan 100%. Sebab tu detoks bukan sekadar untuk usus atau sistem pelawasan dan untuk kurus je. Lepas kita detoks hati dan darah sekali insya Allah kita akan rasa lebih sihat dan bertenaga.

Kat sini la DTX Complex bertindak sebagai penapis tokisn dalam badan dan membantu menyingkirkan racun serta bahan toksin yg berkumpul dalam hati. Dengan ambik DTX ni la kita menggalakkan fungsi hati yg lebih sihat.




Untuk kanak2 pulak apa dia?
  • Vitalea for Children : Beli 3 Free 1
Vitalea for Children pulak membantu untuk memberi nutrisi lengkap untuk anak2, membantu tumbesaran otak dan tulang dan menyokong sistem imun.

INGAT!

Vitalea hanyala multivitamin pelengkap. Bukan pengganti nutrisi anak2 ok!


Tengok. Walaupon sibuk dengan GST, Shaklee masih menawarkan promo best. Insya Allah kalau kita melabur untuk kesihatan yg baik, maka kita akan dapat kesihatan yg kita inginkan. 

Nak cuba?

Meh roger saya!

PM/Call/SMS/WhatsApp 018.375.1884.



Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor With 1st Class Consultation For Sure!
Shaklee ID : 918265

No comments:

Post a Comment