Sunday, 1 February 2015

Bulan Februari Bulan Merawat Sendi

Assalamualaikum semua! 

Pejam celik pejam celik hari ni dah masuk Februari. Alhamdulillah. Masih lagi bernafas dan diberikan peluang oleh Allah untuk beribadah hari ni. So since dah masuk bulan baru, of kos la Shaklee akan mulakan promo baru kan. Saya dengan berbesar hati nak bgtau yg bulan Februari ni adalah bulan paling sesuai untuk merawat sendi. Nak tau nape? Meh saya cite. 

Biarla gamba kat bawah ni menjelaskan segalanya. Hehe. 



Haa. Nampak dah kenapa? Tak nampak lagi? Okla, saya perincikan lagi untuk kemudahan semua. 

Promo bulan ni adalah seperti berikut:
  • Beli 6 Ostematrix FREE 1. 
  • Beli 6 Vitalea FREE 1. 
  • Beli 2 Ostematrix OFF 5 %. 
  • Beli 2 Vitalea OFF 5%.
  • Beli 3 Vitalea for children FREE 1. 
  • Beli 3 Advanced Joint Health Tablet FREE 1. 
Memandangkan set sendi yg paling basic adalah Ostematrix dengan Advanced Joint Health Tablet, molek benarlah kita declare bulan Februari sebagai bulan merawat sendi.

Macam mana set sendi ni boleh membantu mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi? Ok, yg ni saya kena terangkan explain. 

Set sendi Shaklee ni mampu mengekalkan tulang rawan yg sihat. Acaner? 

Dalam set tu ada Advanced Joint Health Tablet kan? AJHT ni memberikan manfaat kepada sendi melalui 3 kaedah. 

1. Menyokong keselesaan sendi. 
2. Memelihara tisu penyambung yg sihat. 
3. Meningkatkan kesan kusyen. 

Kusyen apa? Haa. Satgi saya tunjuk keratan rentas sendi kita. Wow. Keratan rentas. Dah macam zaman sekolah dulu. Kih kih. 

Ok2. Dalam set tu jugak ada Ostematrix kan? So camna Ostematrix ni membantu pulak? 

Semua orang tau kalau nak mengelakkan sakit sendi dan tulang mudah reput kena dapatkan sumber kalsium yg cukup. Tapi berapa ramai yg tau bahawa kalau kita ambik kalsium secukupnya tapi tak cukup magnesium pon tak guna jugak. Kenapa magnesium jugak penting? Sebab magnesium membantu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu2 lembut dan sendi. So since ada kalsium, magnesium dan Vitamin D, maka Ostematrix memang terbaik dalam menguatkan tulang2 dan sendi kita. Insya Allah tulang kita tak reput sebelum usia. 

So pendek kata, kalau ambik set sendi yg basic ni Insya Allah dapat mengelakkan kita daripada terkena osteoporosis dan osteoarthritis. 

Oh ye. Osteoporosis tu pereputan tulang. Osteoarthritis pulak sakit sendi. Hehe. Bercakap pasal kusyen tadi. Ni gamba keratan rentasnya. 


Ok. Nampak tak bezanya? Semakin tua, kusyen di sendi semakin haus. Sebab tu la yg sakit sendi ni biasanya org tua. 

So apa lagi? Jom rebut peluang ni. Hadiahkan mak ayah atok nenek atau mungkin untuk diri sendiri kan. Sementara promo ni. 

Lai lai lai. 

PM/Call/SMS/WHATSAPP 018.375.1884. 


Regards, 
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure! 
Shaklee ID : 918265







No comments:

Post a Comment