Wednesday, 18 February 2015

Air Anggur jadi Air Mineral??

Assalamualaikum semua! 

Hari ni nak share eksperimen yg saya buat malam semalam. Hehe. Best woo. Macam ujikaji sains gittew. Hehe. 

Orang dok cakap pasal water filter. Saya pon ada jugak. Cuma tak pernah buat eksperimen ni. Nak tengok boleh ke jag ni menuras air? 

So semalam saya pon bancuhla air anggur tanpa gula. Sbb pada saya pati anggur tu dah manis. Tak yah nak tambah ga. Saya tapis guna water pitcher shaklee. Hasilnya nak tau camna? 

Meh kita tengok gambar ni k. 


Tadaaaaa. Jernih ko!!! 

Tak sangka tau. Sebab sebelum ni ada org try tapis air sirap. Katanya mmg jadi air plain jernih. Saya ni bukan mudah percaya. Kena try dulu baru tau kan. So saya try sendiri. Memang menjadi. Takde rasa anggur. Memang betul air kosong biasa!! Magic kan? 

Kenapa water pitcher ni best? 

Sebab ianya mobile. Bole diangkut ke mana2 hatta nak bawak balik kg atau hidangkan kat depan rumah masa sembang2 dengan jiran pon boleh. Tak perlu guna letrik atau pon gas. Sbb airnya tak perlu dimasak dulu pon. Boleh terus dari paip. 

Water pitcher shaklee ni ada filter dalamnya. Filter diperbuat daripada blok karbon daripada tempurung kelapa. Bukan macam sesetengah penapis yg gunakan tulang haiwan dalam filternya. Sebab tu la, water pitcher shaklee ni halalan toiyiban. Insya Allah. 

Water pitcher shaklee mampu menapis petroleum, merkuri, kadmium dan bahan tercemar lain. In fact water pitcher ni mampu jugak mengurangkan klorin dan memastikan air yg kita consume 99% lebih bersih tanpa menghilangkan mineral baik yg ada dalam air. 

Tu tak termasuk rasa air yg lebih sedap tanpa bau klorin. Heeee. Sebab tu water pitcher ni best. :) 

Kalau beli satu set siap ada 4 filter dalam tu. Take note ye. 1 filter tu bole menapis 80 gelen air. 80 gelen air kalau ikut conversion ke liter ada la dalam 303 liter air. So memang berbaloi dengan harga. Tak perlu servis2 selalu. Tak perlu bayaran ansuran nak bayar sbb tak sampai RM500 pon harganya. 

Nak harga kasih sayang? Kena la tanya saya macam mana! 

Roger k. 018.375.1884. 


Regards, 
Marina, Ibu Zidane. 
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!! 
Shaklee ID : 918265 

1 comment:

  1. blogwalking here,...

    #visit me on shukranzahari.blogspot.com
    #happy blogging

    ReplyDelete