Friday, 14 November 2014

Tips Jantung Sihat!

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua!

Sementara nak pergi makan tengah hari tu atau sementara makan2 tu jom kita baca peranan dan fungsi Omega Guard dan jugak Coq Health Plus. Kalau nak tau, gabungan kedua2 ni bagus sangat untuk kesihatan jantung kita. 

Sebelum tu, meh kita amik sikit tips jantung sihat daripada Kementerian Kesihatan. =)


Haaaaa. Amalkan la 7 tips ni. Insya Allah jantung kita sihat. Tapi nak share jugak apa yg Shaklee boleh bantu untuk menjaga kesihatan jantung ni.



Kita sedia maklum kan. Kalau gemuk, lemak berkumpul bawah kulit. Tapi kalau kolesterol ada banyak dalam badan, lagi bahaya. Sebab apa? Sebab kolesterol ni tempatnya di dalam salur darah macam kat dalam gambar atas ni. Bila saluran darah kita diselaputi kolesterol dan tersumbat, maka jadi la masalah sakit jantung. Masalah kolesterol ni bukan masalah orang yg gemuk je. Mengejutkan bila yg kurus kering pon ada masalah jantung jugak. Huhu. Pendek kata, penyakit ni tak kenal manusia.

Jantung ni dah la organ paling penting dalam tubuh. Cuba bayangkan kalau jantung kita tak berfungsi, maka darah pon takkan dapat dipam ke seluruh tubuh badan kita dengan baik.

Kita tau yg dalam minyak ikan ada Omega 3. Omega 3 ni terbukti dapat membantu menjaga kesihatan kardiovaskular dengan cara menurunkan paras kolesterol dan menurunkan tekanan darah. 

Minyak ikan jugak bagus untuk kita jaga kesihatan jantung kita. Sakit dada, tekanan darah tinggi, kesukaran bernafas, denyutan jantung yg cepat, pening adalah simptom biasa akibat masalah jantung. Pengambilan minyak ikan jugak dapat meningkatkan penghasilan vasodilators poten (melapangkan arteri) untuk memperbaiki aliran darah. Bila salur darah takde kolesterol, lancarla peredaran darah kita. Minyak ikan yg ada EPA dan DHA ni bagus untuk kita2 yg nak kurangkan risiko2 penyakit2 berbahaya ni. Memang fakta la kan minyak ikan ni bagus untuk kita.

Omega Guard Shaklee

Apa kebaikan Omega Guard Shaklee?
  • Mengurangkan risiko serangan jantung
  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mencegah penyakit saluran darah dan mengurangkan risiko strok
  • Meningkatkan sistem imun
  • Memelihara fungsi sendi
  • Membantu meningkatkan metabolisme dan akhirnya membantu pembakaran lemak dan memecahkan lemak
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari

Haaa. Itu kebaikan Omega Guard Shaklee. Tengah promo ni baik lah beli. Jimat kot. Hehe.

Kalau nak jaga kesihatan jantung kita dengan optimum, boleh tambah kan satu lagi produk ni. Memang bila bergabung memang set tip top la kiranya!

CoqHealth Plus Shaklee

Jantung kita kerjanya mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh tubuh kita kan. Jantung memang organ yg bekerja keras dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah. Sebab tu lah jantung kita memerlukan jumlah tenaga besar supaya dapat berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yg dipanggil Coq10 yg membantu kesihatan salur darah.

Memang betul Coq10 ni boleh dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud dalam semua sel. Pengambilan makanan jugak membantu mengekalkan tahap Coq10 ni. Tapi, amaun Coq10 yg kita perolehi daripada makanan memang tak cukup dek kerana diet yg tak semibang, faktor usia, pendedahan harian kepada radikal2 bebas. Sebab tu la keperluan untuk dapatkan nutrien ni meningkat.

Sebab tu Shaklee hasilkan Coqhealth Plus ni. Antara kebaikannya adalah:
  • Mengelakkan penyakit kardiovaskular termasuk arteri tersumbat
  • Membantu meningkatkan penghasilan insulin yg membantu pesakit diabetis
  • Mengukuhkan otot2 jantung
  • Menyokong keupayaan mengepam darah
  • Melancarkan peredaran darah ke seluruh badan
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tak normal yg berbahaya
  • Melambatkan pembentukan plak artherosclerotic
  • Membantu mengekalkan paras tekanan darah yg sihat dan normal.

Banyak lagi khasiat Omega Guard dan CoqHealth Shaklee ni. Yg penting kedua2 produk ni memang untuk menjaga kesihatan jantung kita ke tahap yg optimum. 

Kalau kita nak nampak cantik, apa kata invest sket untuk kesihatan dalaman kita sama kan? Lagi2 untuk suami kita. Kalau orang perempuan ni at least ada jugak buat check up. Masa mengandung ada jugak cek darah, tekanan darah etc etc. Orang laki ni mana ada. Kalau kita tak suruh pegi spital untuk buat medical check up atau kalau takde keperluan memang takkan pergi punya. Betul kan?

So kita ajar diorang jaga pemakanan, sambil amalkan cara hidup yg sihat dengan bersenam lepas tu ambil suplemen. Insya Allah sihat. Semua ni ikhtiar kan!

Nak hadiahkan set ni pada orang tersayang?

Boleh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!






1 comment:

  1. Jantung merupakan antar organ yang paling penting..sayangilah jantung anda :D

    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete