Wednesday, 12 November 2014

Subur dengan Shaklee!

Assalamualaikum semua!

Lately ramai yg mesej tanya saya pasal suplemen untuk regularkan period. Kebanyakannya ada masalah hormon yg tak seimbang. Dan kebanyakannya dah kawin dan tengah plan nak ada anak.

Alhamdulillah. Terbukak hati diorang untuk contact saya. Dan ada jugak yg sebelum kawin beli GLA Shaklee untuk betulkan period yg tak regular. Dan Alhamdulillah, lepas guna sebulan je period datang on time.

Tapi hari ni saya nak cerita pasal set kesuburan. Hehe.

Semua maklum kalau nak betulkan hormon memang GLA la yg terbaik. Macam mana plak dengan set kesuburan?

Haaaa. Kena ingat satu benda lagi. Kesuburan ni bukan melibatkan sebelah pihak je ok.
Jangan salahkan isteri je. Suami pon mungkin ada masalah kesuburan.

So jom la kita tengok set kesuburan yg paling basic ok!



Untuk perempuan saya suggest ambil GLA jugak. GLA ni membantu kita menghasilkan lendir serviks yg berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yg warnanya macam putih telur. Sebulan sekali kita perempuan ni akan keluarkan cecair camtu masa waktu subur. Namun tak semua daripada kita tau cecair yg keluar tu bermakna kita subur. Kat sinila fungsi GLA untuk bantu dalam menghasilkan cecair yg melambangkan kesuburan ni yg bantu sperma untuk berenang ke uterus kita,  terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan ovum. Cecair ni jugak membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sampai 5 hari. Jadi in case kalau tak melekat masa hari subur pon kita masih ada peluang sebab sperma masih ada sampai 5 hari.

Sebab tu la untuk yg takde rezeki anak lagi boleh cek cecair pada serviks kita. Kalau cecair tu tebal, warna kecoklatan, kering, itu  petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Untuk yg dah sedia ada subur pulak, bila kita makan GLA takdela menyebabkan kita bertelur sampai banyak kali dalam sebulan. Kih kih. Sebab GLA ni bantu yg kurang subur je. So jangan risau ye. Hehe.

Itu untuk perempuan.

Macam yg saya cakap tadi, kesuburan ni bukan masalah perempuan je. Lelaki pon mungkin ada. Cuma tak sedar atau malu.

So nasihat saya kalau boleh, ambilla sekali untuk suami tercinta. Mana la tau kot2 ada masalah sebenarnya. Tapi ambik suplemen bukan sekadar untuk subur je. Untuk sihat pon ye jugak.

So apa yg suami boleh ambik?



Boleh la bg zinc complex ni. Macam mana zinc membantu pulak?

Pengambilan zinc untuk jangka masa yg panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki dan meninggikan kiraan sperma. Zinc yg cukup penting untuk memastikan sperma yg dihasilkan berkualiti dan kuat.

Kalau nak tau, zinc dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda daripada organ lain. Kekurangan zinc yg serius akan mengakibatkan masalah macam kematangan organ seks yg lambat, ketidaksuburan, perkembangan yg kecil pada testikal, kiraan sperma yg rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang dan keguguran rambut. Kajian jugak menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.

Itulah cara zinc membantu kesuburan lelaki.

So kalau nak cuba set paling basic, molek sangatla cuba GLA Complex Shaklee dengan Zinc Complex Shaklee ni. Dah cukup untuk sepasang suami isteri.

Nak cuba? Mana tau ada rezeki.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!

Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

No comments:

Post a Comment