Friday, 7 November 2014

Shaklee & Ubat Tibi

Assalamualaikum semua!!

Petang ni nak update pasal sakit Tibi sket la. Hehe. Lately dapat banyak mesej tanya pasal suplemen yg boleh diambil kalau kena tibi ni.

Saya takde la arif beno pasal tibi ni. Tapi dek kerana ada ahli keluarga yg kena tibi makanya ada la experience sedikit sebanyak. Dan pengalaman ni la yg saya boleh kongsi dengan orang lain. 

Tapi suplemen ni case to case basis. Ada yg sesuai ada yg tidak. Tapi secara generalnya kalau suplemen tu bagus, dan kita konsisten PLUS kita IKUT RAWATAN DI HOSPITAL, maka insya Allah kita takkan pape.

Jangan la dek kerana dah ada suplemen, rawatan kat hospital kita tinggal kan. Takmo gitu tau!

Al kesahnya gini. Kisah Tibi dan saya ni saya pernah kongsikan dalam blog saya dulu. Jap saya bagi link k.

Boleh klik Tibi & Shaklee ni.

Kat entri tu saya ada cite pasal tibi. Macam mana tibi merebak dan sejarah sakit tibi. Tapi semua tu untuk pengetahun kita aje. Sebab kalau nak rawat, kita kena faham penyakit tu dulu. Sama jugak la kalau kita nak cegah. Kena faham jugak macam mana sakit tu boleh berjangkit.

Macam saya cakap dulu, kuman tibi ni kadang2 dah ada dalam badan kita. Lagi2 kalau kita ada ahli keluarga atau orang yg dekat dengan kita yg pernah kena tibi dan pernah melalui rawatan tibi. Tu. Misi yg dok bagi suntikan dan rawatan sakit tibi ni pon mungkin ada kumannya sama. Tapi itulah. Macam mak saya pernah tanya kat diorang. Diorang tak risau ke kalau kena tibi? Jawapan diorang mudah. Kalau dah rasa semacam, diorang amik langkah cepat. Makan ubat, boost immune system etc. Diorang pandai la. Sebab dah biasa kan. =)

So kuman tibi ni akan serang kita bila badan kita lemah. Contohnya la. Mak saya ada tibi. Dah melalui rawatan selama 6 bulan. Tak semestinya saya ni takde kuman tibi dalam badan. Cumanya, langkah yg kita boleh ambik adalah, kita PREVENT badan kita daripada jadi lemah. Macam mana? Ambik suplemen untuk boost immune system kita. Pastikan kita tidak demam. etc etc. Banyak kaedah la. 

Sebab tu bukan setakat orang yg dah didiagnos ada tibi tu kena ambik langkah. Kita ni yg dok dekat dengan diorang kena ambik langkah yg sama. =)

So macam mana Shaklee boleh tolong?

Soalan saya lagi, macam mana kita nak pastikan badan kita TAK LEMAH?


  • Makan makanan seimbang
  • Rehat yg mencukupi
  • Buat aktiviti fizikal @ senaman
  • Amalan rohani yg kuat
  • Suplemen!
Shaklee boleh tolong yg last sekali tu. Melalui suplemen. Hehe. Shaklee boleh provide suplemen untuk mencukupkan lubang2 kosong yg tak cukup pada keperluan nutrisi dalam badan kita. Itu je Shaklee boleh tolong.

Tapi yg lain jangan tinggal pulak ok!

Suplemen apa boleh bantu boost immune system kita?


VIVIX


Tonik ajaib. Repair terus ke dalam sel dan DNA. Sebab tu Vivix dipanggil Tonik Ajaib. Harga? Memang mahal. Suplemen Shaklee paling mahal. Tapi worth every single penny. Sebab memang mahal dek kerana kualiti.


Nutriferon


Bagus untuk boost system immune kita. Kalau demam, insya Allah dalam masa 3 hari boleh kebah. Kadang2 kurang daripada tu. Kena la amik nutriferon untuk pastikan sistem pertahanan tubuh kita kebal. Takde la demam. Bila sihat, maka kuman tibi takleh nak trigger peluang untuk serang.


Omega Guard


Elok sangat la grab minyak ikan ni. Memang untuk boost system immune kita. Dalam masa yg sama menyihatkan paru2. Dah la tengah promo skang. Beli 6 Free 1. Beli 2 dapat 5% Off. Sape takmo memang rugi. Bagi anak makan, otak bijak ni. Hehe.



Garlic Shaklee


Tahu kan kebaikan bawang putih? Garlic kan ada antibiotik semulajadi. Selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk tingkatkan sistem imun tubuh untuk halang penyakit berjangkit.


Sustained Release Vita C


Lastly but not least. SR Vita C. Memang bagus sebab vitamin C kan elok untuk meningkatkan sistem imunisasi dalam badan kita. Membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun. Banyak lagi la kebaikan Vitamin C kalau nak cerita. Hehe.


So itu la dia suplemen Shaklee yg boleh bantu untuk boost immune system kita. 

Nak lagi best boleh ambik semua. Sebab ni semua makanan tambahan dan takde yg conflict between each other.

Kalau takde bajet besar jangan menangis nyorok belakang langsir sambil berserah pada takdir. Hehe.

Sebab tu la gunanya saya di sini untuk bagitau apa yg korang boleh dapat dengan bajet yg korang ada. Insya Allah ikhtiar kita, sikit atau banyak Allah akan amik kira jugak. 

So jangan la sedih2. Ok!

Nak cuba rawat dan cegah Tibi?

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!

Jumpe lagi esok!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!


1 comment:

  1. Dr. Shaklee dulu dia buat Vita-Lea untuk merawat penyakit tibi beliau dan sembuh dengan izin Tuhan :D

    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete