Saturday, 1 November 2014

Omega Guard Shaklee : Minyak ikan tulen TERBAIK!

Assalamualaikum semua!

Hari ni dah masuk 1 November 2014. Kejap je kan. Pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru nanti. Dah nak hujung tahun ni mula la pikir apa achievement yg dah dicapai untuk tahun ni? Tahun ni lagi baik dari tahun lepas atau sama je atau lebih teruk? Huhu.

Takpe2. Ada lagi masa untuk capai apa yg kita impikan.
Anyway, bersempena 1hb November ni dah tentu ramai tertanya2 apa pulak promo Shaklee bulan ni?

Promo bulan ni sebagaimana tajuk entri la. Hehe. Betul tu. Omega Guard Shaklee. Dulu masa menyusukan anak, masa belum jadi mak buyung utk 2nd time la kan, Omega Guard ni promo paling saya suka. Hehe. Mana tidaknya. Sebab menyusukan anak dan nak kurus la kekdahnya. Hehe.



Sambil kita amik minyak ikan yg dah tentu bagus untuk perkembangan otak anak, dalam masa yg sama ibu2 yg menyusukan anak ni boleh la kuruskan badan sama.

Apa bestnya Omega Guard Shakle ni? Apa bezanya dengan minyak ikan yg lain?

Kalau nak tau, Omega Guard ni diekstrak dari ikan laut air sejuk dan dalam di perairan jepun. Kalau ikutkan, mengikut kajian la kan, ikan2 jenis ni mengandungi lemak tak tepu yg sangat tinggi iaitu EPA dengan DHA yg boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Sebab tu la org Eskimo yg hidup kat Greenland, Denmark yg bekerja sebagai nelayan tak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dengan kencing manis.

Kalau compare dengan org Eskimo yg tinggal kat Amerika Utara yg bekerja sebagai pemburu dan makanan utama diorg adalah daging yg dah tentu banyak kolesterol, mereka kat Amerika Utara ni menghadapi banyak masalah kesihatan yg berkaitan jantung.

See. Beza kan? U are what u eat. Hehe.

Bila cakap pasal ikan laut air dalam ni, dah tentu kita terbayang pelantar minyak kan? Haa. Kat sini pon ada satu lg perbezaan dan kelebihan Omega Guard Shaklee. Sebab Shaklee menggunakan kaedah ultra tulen bergred farmaseutikal berteknologi tinggi dan melalui proses pemyulingan proprietari 3 molukel untuk untuk mengekstrak minyak ikan dan asid lemak Omega 3 yg paling tulen dan paling semulajadi. Maksudnya kat sini, kalau nak compare dengan minyak ikan lain, kebanyakan kilang yg hasilkan minyak ikan ni menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk dapatkan minyak ikan. Akibatnya, sesetengah nutrien akan musnah dan in fact kaedah ni jugak tak dapat menapis kandungan logam yg berbahaya. Kan tadi terbayangkan pelantar minyak kan? Hehe.

So jangan la risau. Sebab Shaklee memastikan minyak ikan paling tulen terhasil dan dalam masa yg sama bahan2 berbahaya macam plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dikosin dan PCB dapat disingkirkan.

Beza berikutnya paling obvious. Sebab apa? Sebab minyak ikan Shaklee memang minyak ikan tulen. Bukan minyak hati ikan. Omega Guard ni 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. Dan Omega Guard jugak merupakan minyak ikan paling tulen dan mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasukla EPA, DHA, ALA etc.

Tahukah korang? American Public Health Association mengesyorkan kita untuk makan ikan laut air dalam sekurang2nya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu yg mengandungi paras asid lemak Omega 3 untuk mengurangkan risiko penyakit jantung sehingga 44%.

Dan tahukah korang? Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega 3, EPA dan DHA.

Ok,itu cerita secara general mengenai minyak ikan dan kenapa Omega Guard Shaklee terbaik.

Esok saya kongsikan siapa yg bagus amik Omega Guard ni ok!!

So kalau korang dah amalkan pengambilan minyak ikan, apa kata cuba Omega Guard Shaklee? Menukar jenama boleh mengubah kehidupan kita!!

PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 ok!!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!!

No comments:

Post a Comment