Sunday, 9 November 2014

Monterey Chicken : Checked!

Assalamualaikum korang!

Hari ni mak buyung xnak cakap bebanyak la. Penat tak abis lagi ni. Dari Ipoh siang tadi terus ke midvalley. Mengejar foods to eat list yg sedia ada. Mujur ada kawan suami. Dapatla kami makan pree. Hehe. Kalau x pree pon, kalau dah nak insya Allah kita usahakan. Cuma risau xsempat sebab nak kena kejar due date. Hehe.

Kitorang singgah komuter sungai buloh, park kat sana pastu naik komuter ke midvalley.
Zidane memang suke sangat naik komuter. So bawakla dia naik 'keretapi' yg dia suke sangat tu. Haha.

Dapatlah mak buyung makan monterey chicken yg diidamkan tu.
Siap cakap kat suami, kalau bersalin esok pon takde hal ni. Haha. Tudia. Sampai gitu sekali.


Ibu punye monterey chicken! 


Ayah punye beef bacon burger! 



Zidane punye kids meal. Ada hotdog. Tp biasala. Hotdog lesap awal. Haha. 



Amik gambo ngan kereta batman. Tapi malu. Amik dari belakang aje lah. 


Naik komuter. Sorg bawak anak 4th trimester. Sorg bawak yg 3rd trimester. Hehe. 


Teringat dulu masa pregnantkan zidane. Masa nak masuk 34 minggu tu sibuk berjalan2 kat one utama. Dah macam brisk walking nak induce labour secara semulajadi. Haha.

Bagi sesiapa yg tak tahan atau jenis bersalin awal, janganla ikut tabiat saya ni. Sebab betul, takut induce kelahiran awal. Kang xpasal plak kena cucuk dexa sebab nak bagi matangkan paru2 baby. Nak abiskan dose tu amik masa 2 hari jugak ok. Larat ke nak dok spital awal? Hehe.

Brisk walking ni digalakkan kalau dah masuk 37 minggu. Kalau 36 minggu masih lagi borderline premature. So janganla menggatal.

Saya dulu suspect bersalin awal pon mungkin dek kerana banyak turun naik tangga. Sebab opis saya kat atas. Kalau pape kena turun bawah jugak. Lif memang nan hado. Takkan la nak slide turun plaks. Haha.

Skang ni dah jam 9.38 malam. Masih di stesen midvalley menunggu komuter yg belum kunjung tiba. Huhu.

Tapi takpe. Nanti tunggu satu lg entri daripada saya sebelum tido ok!

Ok. Mak buyung nak berebut naik komuter ni. Semoga banyak tempat duduk.

Nanti jumpe lagi na!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!!

3 comments: