Sunday, 23 November 2014

Masalah sembelit hilang dengan Herblax Shaklee!

Assalamualaikum semua!

Setelah beberapa hari bercerita kisah lain, maka hari ini saya nak cerita pasal Herb Lax Shaklee yg boleh bantu menghilangkan masalah sembelit pulak. 

Dulu masa Zidane dah 6 bulan lebih, baru la saya ambil peluang nak cuba Herb Lax ni. Kalau tak cukup sekadar ambil Ostematrix dengan Alfalfa. Sebab lepas bersalin aritu fokus untuk susukan Zidane. Dan kalau ambik Herb Lax awal2 risaula pulak terlebih lawas. Hik hik. Lagipon pada saya, kalau nak kembalikan bentuk badan dan berat badan sebelum hamil bolehla nak start lepas anak2 dah mula amik solid food. Sebelum tu jangan la tergesa2 sangat.

Kita ambik masa 9 bulan untuk bawak baby. So janganla nak cepat sangat. Sabar2 ok. :)
So aritu lepas je 6 bulan barula mak buyung berani amik Herb Lax. Zidane pon dah start solid food. Amik peluang la apa lagi.

Apa bezanya Herb Lax Shaklee ni?



Ramuan asas produk ni terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ada 9 herba semulajadi dalam Herb Lax ni.

Apa 9 herba semulajadi dalam Herb Lax ni?

  • Alfalfa leaves : Bagus untuk membersihkan usus, darah dan hati.
  • Senna leaves : Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Anise seed : Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.
  • Blue malva flower : Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Buckhorn bark : Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice root : Membantu proses detoksifikasi.
  • Rhubarb root : Herba yg banyak digunakan dalam perubatan cina untuk digunakan sebagai antibiotik.
  • Fennel seed : Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
  • Culver's root : Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Dek kerana 9 herba ni la berbezanya Herb Lax Shaklee dengan pelawas yg lain. Hehe. Sifat2 herba yg menggalakkan tindakan pembersihan yg lembut memang terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Kalau pelawas yg lain tak elok amalkan selalu. Sebab takut nanti bila terlampau bergantung dengan pelawas nanti badan kita sampai tak tahu nak 'membuang' secara semulajadi. Tapi Herb Lax Shaklee lain ok!

Kita yg ada sistem penghadaman yg lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan Herb Lax ni. Tapi jangan risau la ye. Biasanya Herb Lax akan ambik masa 8 ke 12 jam untuk menunjukkan kesan. Sebab tu kalau saya, saya telan waktu malam. Pagi esok dah tentu zasss ke toilet. Dan saya tak ambil kerap. Saya ambik seminggu sekali je. Sebab tu sebotol Herb Lax boleh tahan 4 bulan. Hoho. Jimat ooo.

Pada yg ambik set kuruskan badan boleh la ambik Herb Lax ni sekali. Sebab selain melawaskan, Herb Lax boleh bantu kita kempiskan perut. Kadang2 perut buncit bukannya sebab apa. Sebab banyak bahan buangan yg tak dibuang. Betul. Tak caya sudah. Hehe.

Ingat ye. Dalam Shaklee ada 3B.

  • Bakar
  • Buang
  • Bina Otot

Dan Herb Lax ni masuk dalam kategori B yg kedua tu. BUANG.

Memang terbaiklah!

Nak cuba?

Meh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!

Jom kempiskan perut jom! Mak buyung kena tunggu bersalin dulu. Hehe. Pastu pasang badan la den. Haha.


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

1 comment: