Monday, 17 November 2014

Lecithin : Pecahkan lemak degil!

Assalamualaikum semua!

Sebelum nak masuk tido, saya nak share pemecah lemak atau fat burner TERBAIK dalam Shaklee. Hehe.

Apa dia tu?

Lecithin!

Kan saya pernah cakap, dalam Shaklee ada 3 komponen penting dalam proses menguruskan berat badan ni. Weight management tau. Macam mana kita nak uruskan berat badan kita. Bukan nak kurus semata. :)

3 komponen penting tu adalah 3B.
  • Bakar
  • Buang
  • Bina Otot

Dan kalau tak complete 3 ni maka lambatla sket kita nak uruskan berat badan kita.

Kalau beli set kurus sama ada set kurus ibu menyusu atau set kurus biasa, memang banyak tips yg saya akan kongsikan. Insya Allah. Kalau ikut, insya Allah boleh turunkan berat dengan lebih cepat. Kalau tak ikut pon takpe. Cuma ambil masa je la. Saya sendiri ambik masa 10 bulan untuk dapatkan berat badan sebelum mengandung. Tapi takpe. Biar lambat asalkan selamat. Hehe.

Dalam komponen BAKAR tu produk yg paling bagus untuk bantu pembakaran lemak adalah lecithin.

Kenapa?

Sebab lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, dan kalau kita ambil lecithin ni kita akan dapat bantu mengemulsi lemak dan memecahkan lemak degil, kolesterol dan trigliserid dalam tubuh sekaligus.

Lecithin jugak menghalang obesiti. Dan pengambilan dalam kuantiti yg banyak secara berterusan mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang.

Apa bezanya Lecithin Shaklee dengan jenama lain?

Haaa. Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik, bukan GMO dan setiap kapsul ada 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan inositol.

Kolin pon bagus untuk otak sebab kolin ni membentuk penghantar untuk saraf kranial yg mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghang Alzheimer dan meringankan stress.

In fact ibu hamil pon digalakkan ambil sejumlah lecithin yg cukup untuk pembentukan janin yg sihat. Wow!

Bukan sekadar kurus rupanya. Hehe.

Meh saya belanja testimoni kurus diri sendiri. Hehe. Skang ni membulat balik la sbb pregnant. Tapi sebelum tu merasa jugak den slim. Haha.

Nah.


Kiri : 3 bulan lepas deliver
Kanan : 4 bulan lepas deliver


Kiri : 7 bulan lepas deliver
Kanan : 10 bulan lepas deliver


Kita jumpe esok k.

Kalau nak try lecithin meh la roger mak buyung.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

No comments:

Post a Comment