Thursday, 6 November 2014

Kenapa saya pilih Shaklee?

Assalamualaikum dan selamat tengah hari.

Dah solat belum? Kalau belum, eloklah dulukan solat. Kalau kita jaga Allah, kita buat benda yg Allah suka, maka Allah akan jaga kita. Insya Allah. =)

Anyways, sempena tengah hari ni nak sembang sket pasal kenapa mak buyung pilih Shaklee.

Mudah je. 

Saya dulu pon bermula dengan pengguna biasa. Selepas dikira ditolak dibahagi didarab dan sebagainya, saya pon mula jadi ahli sebab nak dapatkan harga produk dengan harga ahli.

Sekarang pon ramai la kalau yg dok survey harga tu mesti nak tanya pasal harga ahli.

Rule nye mudah je sebenarnya. Nak harga ahli? Jadi la ahli. Hehe. Sebab Shaklee ni kan MLM. Cuma bukan MLM piramid based tu la. So kalau nak dapatkan produk dengan harga ahli, jadi la ahli. Point dapat, produk dengan harga ahli pon dapat. 


Bercakap sambil tengok gambar lagi mudah kan? Hehe.

So antara sebab kenapa saya pilih Shaklee adalah sebab di atas. Sebab Shaklee:
  •  SENTIASA SELAMAT
  • SENTIASA BERKESAN
  • SENTIASA SEMULAJADI
Bukan semua produk kesihatan atau pon MLM yg boleh offer gini. In fact Shaklee bukan setahun dua. Bukan jenis yg baru je keluar minggu lepas tetiba meletop pastu hilang. Bukan.

Shaklee ni dah lama. Kalau di Malaysia sendiri lebih 50 tahun dah. Dan bila ada produk yg boleh bertahan sehingga begitu lama apa maksudnya kan? Tentulah sebab benda tu baik. Hehe.

Ada orang pernah offer saya macam2. Suruh masuk itu masuk ini. Beli itu beli ini. Tapi saya pon jenis mengukur baju di badan sendiri. Kalau tak mampu kenapa nak kena beli. Kalau tak mampu kenapa nak paksa diri. 

Dek kerana Shaklee ni modalnya tak perlu beribu, sebab tu la saya cakap dalam hati, why not? Sebab dalam kepala saya yg pertama sekali saya nak jadi ahli sebab saya boleh dikatakan beli suplemen Shaklee setiap bulan atau setiap 2 bulan sekali bila suplemen dah abis.

Tak malu ke nak mintak harga murah je? Kalau saya, segan jugak. Kih kih. So why not. Spend RM75 SAHAJA. Ye. RM75 je. Bukan 75k pon. Dan kalau kita tak nak jadikan Shaklee ni sebagai punca pendapatan kita pon kita takkan rasa ralat sebab keluarkan duit banyak tu. Itu kes kalau nak makan sendiri la.

Tapi untuk orang yg jenis nak cuba dapatkan side income, yg jenis x selesa dengan keselesaan sedia ada, maka RM75 ni memang sangat berbaloi. Antara manfaat lain atau perbezaan bisnes Shaklee ni sendiri termasuklah seperti mana yg ada dalam gamba di bawah ni.


Res Ipsa Loquitor kan? The things speak for itself. Dengan modal rendah, tak perlu front loading, tak perlu buat loan, tak perlu head hunting. Memang Shaklee la bisnes yg boleh dikatakan 0 risiko la. 

Saya ada buat bisnes lain. Tapi biasala. Sebelum buat orang janji macam2. Last2 ke laut. Kadang2 benda dah ada kat depan mata. Cuma kita je yg buat tak paham atau malas atau belum tiba masa atau apa saja la alasan yg kita cipta. Hehe.


Betul sangat quote di atas. Success all depends on the second letter which is U. Kalau kita tak nak, takde sape boleh paksa kita. Kalau kita sendiri yg malas, takde sape boleh tolong kita. =)

So sebelum nak tutup entri tengah hari ni, jom kita tengok satu lagi kata2 motivasi.


Dunia MLM ni bukan semuanya mudah. Tak boleh putus asa dan takde yg ekspres. Bila dah di atas pon kita kena bantu orang bawah kita. Shaklee bagus sebab tu jugak. Sebab kita takkan berjaya kalau orang di bawah kita tak berjaya sama dengan kita. Kalau kita nak berjaya, kita tarik orang bawah kita naik ke atas sama. Bukan kita dok goyang kaki je. Even dah jadi master coordinator sekalipon, amanah untuk tarik orang lain berjaya tetap ada. Circle saya sangat mantop. Baik dari segi ilmu Shaklee tu sendiri mahupon ilmu duniawi dan ukhrawi. Insya Allah. Sekurang2nya kalau kita lupa, ada yg tolong sentap kita balik dan ingatkan kita semula. 

Nak tau lebih lanjut lagi kenapa saya pilih Shaklee??

Boleh rujuk 16 sebab kenapa Shaklee. Kalau saya jatuh hati, tak mungkin orang lain tak jatuh hati. =)

Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!





3 comments:

  1. Yer mommy sebab itu jugak saya terjebak dengan shaklee...

    ReplyDelete
  2. Tak rugi kan join Shaklee nie,
    wannadotcom.blogspot.com

    ReplyDelete