Thursday, 27 November 2014

Fungsi Omega 3 untuk badan anda!

Assalamualaikum semua!

Arini dah 27hb kan. Ada lagi 3 hari untuk kita habiskan November ni. Dan tinggal 3 hari jugakla promo Omega bakal berakhir. Promo apa?

Laa. Tak tau ke? Ni meh mak buyung bgtau promo apa.




Beli 6 PERCUMA 1






Beli 2 dapat 5% OFF


Haaa. Best kan? Boleh dapat free membership lagi. Tak payah nak bayar RM75 untuk jadi ahli Shaklee.

Memandangkan promo ni dah nak berakhir, maka eloklah saya ingatkan balik kat kawan2 tentang kebaikan Omega 3 yg ada dalam Omega Guard ni.

Sebenarnya Omega 3 ni adalah sejenis lemak baik untuk badan kita. Biasanya kita dengar lemak tu tak bagus kan? Tapi lain halnya dengan Omega 3. Apa fungsi Omega 3 ni untuk badan kita?

Pengambilan Omega 3 sangat penting. Sama pentingnya dengan vitamin dan zat yg lain. Kalau kita kurang Omega 3, kulit kita akan jadi kering. So kalau nak tau kurang ke tak Omega 3 dalam badan kita, cek2 la keadaan kulit kita ni haa. Kalau kering petanda kurang Omega 3. Kadang2 sampai jadi ekzema. Huhu.

Omega 3 membantu mengawal kadar lemak jahat dalam badan. Dalam masa yg sama, Omega 3 ni membantu kita untuk memecahkan lemak jahat tadi. Lebih2 lagi kalau kita rajin bersenam. Kalau yg jenis metabolisme rendah, dah bersenam tapi masih tak turun berat badan, cuba tambah pengambilan Omega 3 dalam diet seharian kita.

Dalam Omega 3 ni sebenarnya ada EFA. Fungsi EFA ni untuk keluarkan hormon untuk kawal pencernaan dan pengeluaran insulin dalam badan. Bila karbohidrat ditukarkan kepada lemak masa proses metabolisme, insulin akan mengurangkan jumlah lemak yang digunakan untuk tenaga, sebaliknya lemak tersebut akan disimpan dalam tubuh. Pengambilan Omega 3 ni la yg membantu mengurangkan pengeluaran insulin dan membolehkan lemak yg tersimpan ditukarkan kepada tenaga.

Itu kalau kita bercakap pasal nak kurus la kan.

Kalau untuk perkembangan otak pulak, kita sedia maklum yg Omega 3 ni mengandungi DHA. Untuk ibu2 yg ada anak yg masih belajar, masih menyusu, bolehlah tambahkan pengambilan Omega 3 ni dalam diet seharian diorang. Untuk anak menyusu tu pulak, ibu2 boleh la amik Omega 3 supaya khasiatnya dikongsi bersama dengan anak yg disusukan. DHA ni memang penting untuk otak dan daya tumpuan semasa belajar. Bagi orang dewasa pon sama untuk memastikan otak kita berfungsi dengan baik untuk kita melakukan kerja harian dengan lebih baik tanpa rasa cepat letih.


Siapa cakap Omega 3 ni takde fungsinya untuk kecantikan? Salah ok!

Kalau nak dapatkan kulit yg flawless dan glowing, amalkanla pengambilan Omega 3 ni. Sebab Omega 3 sebenarnya mengurangkan masalah jerawat, keradangan kulit, mengurangkan masalah kulit kering dan kedutan di awal usia. Kalau ambik Omega 3, insya Allah kulit jadi lebih anjal, lembut dan lembap.

Omega 3 pon membantu selesaikan masalah stretch mark juga tau. Kalau tak caya boleh rujuk entri Atasi Stretch Mark gaya Shaklee ni.

Selain daripada tu, Omega 3 jugak mengurangkan keradangan pada sendi, mengurangkan kolesterol dalam badan, membantu masalah jantung dan membantu mengelakkan penuaan awal.


Cara mudah nak dapatkan Omega 3 ni dah tentu daripada real food. Boleh la tambah ikan salmon, kekacang macam badam, telur dan sayuran hijau seperti bayam, brokoli dan salad.

Tapi kalau nak dapatkan Omega 3 gaya Shaklee, boleh la dapatkan Omega Guard Shaklee! Dalam Omega Guard Shaklee ada 330mg Omega 3, 180mg EPA dan 120mg DHA.

1 botol Omega Guard Shaklee boleh tahan hingga sebulan. Maknanya kita spend dalam RM4.53 sehari untuk dapatkan nutrisi Omega 3, DHA dan EPA ni. Lagi murah kalau dibandingkan dengan salmon setiap hari kan??


So apa tunggu lagi? Jom cuba sementara ada promo ni.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!

Saya prefer WhatsApp sebab ada masalah dengan incoming message & call saya. Outgoing calls & messages takde masalah pulak. Huhu.

Jumpe esok k!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

No comments:

Post a Comment