Wednesday, 26 November 2014

Atasi stretch mark gaya Shaklee

Assalamualaikum semua!

Kelmarin saya ada buat entri pasal cara nak hilangkan stretch mark ketika hamil secara alami kan? Sape tak baca lagi boleh la pegi melawat cara atasi stretch mark ketika hamil ni.

Pastu saya janji nak buat entri cara atasi stretch mark gaya Shaklee semalam kan? Tapi dek kerana semalam anniversary saya dan suami, saya pon postpone ke arini. Hehe. So arini saya nak tunaikan janji yg telah saya taburkan. Haha.

Ingat tak, dalam entri sebelum ni saya ada sebut yg cara nak atasi stretch mark ketika hamil ni kena:

  • Makan makanan yg ada Omega 3
  • Kekal hydrated

So kena la kenal pasti apa dia produk Shaklee yg ada Omega 3 dan boleh menyebabkan kita kekal hydrated.



Omega Guard Shaklee



Macam yg kita sedia maklum, Omega Guard Shaklee memang minyak ikan Shaklee. Dalam minyak ikan ada Omega 3 kan? Pengambilan Omega 3 yg cukup dapat membantu mengekalkan sel membran yg sihat dan menjadikan kulit kita cantik berseri2. Eceh.

Selalunya stretch mark terjadi bila kulit kita meregang. Bila meregang, jadi kering. Disebabkan kering pulak kita menggaru. Tu yg jadi bertambah masalah parut stretch mark tu. Pengambilan Omega 3 yg cukup jugak memastikan kelembapan kulit kita terjaga. Bila kulit kita lembap2 gitu, takdela kering dan bersisik. Takdela nak gatal tangan menggaru.

Kalau nak tau Omega 3 ni jugak bertindak sebagai antioksidan yg melindungi kulit.

Dah la tengah promo bulan ni. Jom la rebut peluang sementara ada masa lagi ni. Beli 6 Free 1. Beli 2 dapat diskaun. Siap dapat free keahlian lagi. Rugi tak rebut peluang ni. =)

Itu produk yg pertama.

Yang kedua apa pulak?


Performance Drink Shaklee




Kenapa performance drink pulak?

Kan saya dah bgtau awal2 tadi, kalau nak kulit cantik kena pastikan bekalan bendalir dalam badan kita cukup. Kena pastikan kita tak dehidrasi pulak. Sebab air bantu kita untuk detoks badan kita dan dalam masa yg sama memastikan sel kulit kita sentiasa sihat.

Sel kulit yang mengandungi cukup air akan menjadikan kulit sentiasa sihat dan halus. Sebaliknya kalau kita kurang air dalam badan, kulit akan kelihatan letih dan dehidrasi. Akhirnya, kulit akan nampak kusam dan tak bermaya. Sebab tu kena minum air cukup. Kalau ambil performance drink ni at least kita boleh pastikan bendalir dalam badan kita cukup. Takdelah dehydrate nanti. =)

Nak awet muda? Minumla air cukup2 ok!

Itu yang kedua. Ada lagi ke?

Dah tentu ada!



ESP Shaklee


Sebagaimana yg kita sedia maklum, ESP ni adalah makanan tambahan bersumberkan soya. Soya kan kaya dengan protein.

Tahukah korang yg protein membantu meremajakan kulit? Haaaaa.

ESP ni serbuk protein dari Non GMO soya yg mengandungi protein untuk membina blok2 asas sel2 badan untuk menghasilkan dan memelihara agar kulit tiada cela. Protein kan diperlukan untuk memperbaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap sel dalam badan kita memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan. Protein jugak bahan utama yg digunakan untuk menggantikan sel2 mati. Jadinya, sel2 mati kat bahagian perut yg menimbulkan stretch mark dapat dibuang dengan lebih berkesan.

Fakta mengenai protein yg saya baru tahu:
  • Protein membantu menghasilkan sel kulit yg lebih cantik. Setiap 21 hari sel kulit kita akan mati.
  • Sel yg mati akan diganti dengan sel kulit yg baru. Dan kalau nak tau, sel kulit yg baru akan 'copy' rupa sel kulit yg lama.
  • Jadi, kalau sel kulit lama ni tak cantik, maka sel kulit yg baru akan copy sel kulit tu jugak walaupon sel tu sel baru tapi buruk. Kih kih.
  • Di sini la protein berfungsi untuk membantu memperbaiki sel kulit yg baru tu untuk jadi cantik dan lebih sihat.

Sebab tu la kalau kita ambil makanan tambahan untuk kecantikan kulit, digalakkan untuk cuba 2 ke 3 bulan dulu. Jangan baru pakai seminggu tak nampak perubahan, terus tukar yg lain.

Sebab apa? Sebab badan kita pon ambik masa untuk adapt dengan benda baru ni. Saba la sket. Kalau tetiba dari dayang senandung nak jadi neelofa memang takkan dapat la. Kalau dapat pon mesti something wrong somewhere pada produk tu. Tak gitu?

Ok, itu dia 3 produk yg boleh bantu atasi masalah stretch mark ketika hamil.

Yang bestnya ketiga2 ni boleh kita consume masa hamil. No worries!

Esok saya cerita produk yg boleh atasi stretch mark SELEPAS kita bersalin pulak ok!

Nak cuba?

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!



Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!



No comments:

Post a Comment