Sunday, 12 October 2014

Stress? B Complex kan ada.

Assalamualaikum semua. Selamat hari Ahad.

Kita jumpe lg pg ni. Lately rasa macam stress sket. Mana tak nya. Dahla memboyot. Menjaga anak seorang diri. Masalah lagi. Penat lagi. Perangai anak lagi. Allah.
Tapi takpela. Bila Allah uji maknanya DIA sayang. Dan tiap kali Allah uji maknanya kita mampu pikul masalah kita tu.

So sementelah stress ni. Haha. Nak cite pasal B Complex Shaklee yg memang kita sedia maklum pil anti stress.

Oh ye. Sebelum tu hari Jumaat aritu ada maklumkan sahabat sepejabat dulu admit ward. Sebabnya tiba2 hilang ingatan dan tak boleh bercakap. Esoknya doktor maklumkan yg ada saraf di bahagian otak kirinya putus dan ada darah beku. Kalau tengok macam masalah darah tinggi. Ataupon masalah stress melampau. Huhu. Sedihnya bila dapat tau sebab kalau korg nak tau bahagian kiri otak ni mengawal percakapan dan ingatan kita. So kalau ada masalah memang susah sket la nak bercakap. Lain yg ditanya lain yg dijawab. Darah beku lg. Huhu.

Harapnya kita takdela nak stress melampau kan. Sampai boleh picu darah tinggi dan menyebabkan saraf terputus ataupon strok. Sebab tu la nak cakap pasal B Complex ni haa.



Kalau nak tahu antara kebaikan B Complex ni adalah untuk mengawal tekanan. Dalam masa yg sama B Complex memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

Untuk org pempuan plak kalo amik B Complex ni bagus untuk masalah PMS. Boleh meredakan kerisauan dan keresahan dan masalah sengugut.

Tu antara kebaikan B Complex la sebagai anti stress. Insya Allah boleh bagi kita sensasi ketenangan.

Nampaknya mak buyung kena amik B Complex lebih pasni. Sebab dah boleh foresee lepas ni bakal stress. Kah kah. Mana tidaknya. Nak kena jaga 2 org anak sorang2. Huhu. Semoga Allah kuatkan hambaNya yg sorang ni.

Jomla kita sama2 jaga kesihatan saraf dan mental kita. Esok saya cite pasal sirap Shaklee yg boleh bantu pulihkan tekanan darah tinggi bagi mengelak strok ok!

Jaga kesihatan sementara sihat. Dah sakit nanti tak tau la camna. Huhu.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!

Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st class consultation for sure!

2 comments:

  1. b complex pengawal stress yg sgt baik.. i like :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Memang pil anti stress terbaik. =)

      Delete