Friday, 24 October 2014

Selamat Awal Muharram 1436h!

Assalamualaikum semua!



Baru je hapdet entri, kena rush next entri. Mak buyung tak sanggup kena kick. Kih kih. Sape yg tau, tau la. Kalau nak tau kena join Shaklee. Untuk kita2 aje. Hehe.
Nways, masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Menyambut Awal Muharram kepada semua umat Islam.

Biarpon awal Muharam tidak diraikan sepertimana tahun baru masihi, tapi harapnya kita sebagai umat Islam kena la berazam jugak.

Tapi kan. Cakap pasal azam. Saya pulak jenis bukan tunggu awal tahun untuk berazam. Sebab pada saya, setiap hari Allah kurniakan untuk kita jadi lebih baik & ubah apa yg perlu. Taubat sementara berkesempatan. Allahu. Banyak gak dosa ni. Sama ada sedar atau tak sedar, nampak atau pon tidak. Yg pasti Allah bagi peluang hari esok untuk kita dah tentu bersebab bukan? Bukan saja2.

Macam mana kita nak letak kayu pengukur untuk kit pastikan hari kita esok lebih baik daripada hari ni?

Mudah je sebenarnya. Kalau semalam kita buat 5 kebaikan, arini kita buat 7. Esok kita buat 10.

Kalau semalam kita buat 10 kejahatan,  arini kita buat 7. Esok jadikan 5.

Lebih banyakkan kebaikan kurangkan kejahatan. Tapi betul. Iman yazidu wa yanqus. Iman kita ni kejap bertambah kejap berkurang. Kat sini pentingnya environment kita. Sape pasangan kita. Dengan sape kita berkawan. Sebab kawan yg baik akan ingatkan kita pada dosa dan pahala, syurga dan neraka.

So itu je la ustazah nak share. Hehe. Semoga kita dapat lalui tahun ni dengan lebih baik, penuh rahmat dan pahala Allah.

Nak jaga kesihatan boleh amik Shaklee ok! Ahaks!

Nak share doa akhir tahun dan awal tahun jugak. Prepare untuk tahun depan plak. Hehe. 



Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!!

No comments:

Post a Comment