Monday, 13 October 2014

Positive Mode On!





Assalamualaikum semua. Dah masuk hari Isnin ni haa. Ada yg Monday Blues ke? Hehe. Ikutkan tak elok la Monday Blues ni sebab Nabi lahir pon hari Isnin. =)

Minggu ni banyak beno perkara merunsingkan hati sanubari ni. Sampai la semalam terkeluar entri pasal B-Complex Shaklee kan. Hehe. Tapi sebenarnya bila kita dok fokus masalah, memang kita akan selalu bermasalah. Apa kata instead of fokus pada masalah, kita fokus pada cara nak overcome masalah kita tu. Beza tau. Sebab kita akan nampak JALAN dan bukan MASALAH.

Nak cite masalah kat blog bukan jenis saya. Sebab saya percaya semua orang ada masalah sendiri dalam bentuk mereka sendiri. 

Tapi saya percaya satu perkara. Allah takkan bebankan kita dengan masalah yg kita tak dapat nak hadapi. Dah tentu masalah yg kita pikul tu sesuai dengan kita dan kita boleh overcome masalah tu.

Dan. Kalau ada masalah, lihatlah bright side of it. Kalau dulu ada member cakap. Masalah ni kadang2 mungkin salah satu cara untuk Allah angkat darjat kita lebih tinggi dari tempat yg sedia ada. Bila dengar macam ni memang sukeeee sangat. Hehe. Dan betul, tiap kali diuji maknanya Allah sayang kita. Allah nak kita rayu dan rintih kepada NYA. Jangan sampai kita rasa kita tak pernah diuji. Takut nanti kita rasa jauh sekali. =)

So arini positive mode on. Asyik baca benda yg positif aje dari pagi. Dan beruntung sangat sebab circle Shaklee memang dikelilingi oleh orang positif belaka. =)

Jarang sangat meluahkan perasaan kat sini. Haha. Rasa macam pelik. Tapi tu la al kesah arini. Nak meraban pasal hati yg susah. =P

Sebelum kita jumpe lagi esok hari, ingat kata2 kat atas tu. Betul, setiap yg berlaku mesti ada sebabnya. Takdenye berlaku tanpa tujuan dan sebab. Cuma kena percaya dan fikir positif aje.

Dan betul. Setiap kejayaan datangnya dan milik Allah. Sebab tu kalau nak berjaya kena minta pada DIA. Bukan pada yg lain. Ibarat kata kena bodek la. Bodek dengan Allah apa ada hal kan? =)

So apa lagi. 



Kerja keras jom!!

Nak beli vitamin Shaklee?

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!!



1 comment:

  1. betul tu ibu . blogwalking dari parihh :) jangan lupa singgah http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete