Saturday, 11 October 2014

Performance Drink : Solusi Dehidrasi!

Assalamualaikum & selamat hari Sabtu semua!!!

Nak sambung entri pasal dehidrasi aritu. Ingatkan saya pernah cerita pasal sebab2 yang kita tak duga boleh menyebabkan dehidrasi?

Kalau x ingat xpe. Boleh cekidaut entri sebelum ni. Hehe.

So kalau dalam Shaklee ni kan ada 1 produk ni yg memang bagus untuk kekalkan bendalir dalam badan kita. In fact benda ni ramai atlet antarabangsa yg masuk Olimpik pon consume tau. Ingat calang2 org ke yg layak masuk Olimpik ni? Banyak saringan yg kena buat sebelum masuk Olimpik ni kau u olls nak tau. Bukan sebarangan. Kalau ambik produk yg bukan2 yg x diketahui sumber produk atau yg ada bahan2 terlarang memang jgn pernah bermimpi nak masuk Olimpik ni. So since atlet Olimpik pon makan Shaklee, kenapa nak ragu2 kan? Insya Allah sihat & selamat. Hehe.



Nways, produk yg mak buyung nak cite tu adalah Performance Drink. Haaaaa. Macam dalam gambo atas tu. Lebih baik amik performance drink daripada amik mana2 minuman isotonik yg kandungan gulanya dah tentu tinggi. Minuman bergas kan. Nak expect apa. Hehe.

Kalau diikutkan, performance drink ni pertama kali dihasilkan pd 1980 an oleh saintis shaklee dan Universiti Yale untuk membantu projek penerbangan Daedalus (human powered flight programme) Dan performance drink ni jugak direka khusus untuk angkasawan NASA.

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yg sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga & memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Kalau nak compare dengan minuman sukan yg lain, performance drink ni ada lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera. 

Sebab tu la saya cakap solusi terbaik untuk dehidrasi adalah Performance Drink. Lebih2 lagi kalau kita ni jenis aktif. Ibu hamil & menyusukan anak memang patut cuba tau!!

Nak cuba?

PM/Call/SMS/Whatsapp 016.331.4797 ok!!

Regards,
Marina, ibu zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st class consultation for sure!!

11 comments:

  1. Untuk tenaga yg optimum dan sentiasa cergas boleh cuba performance drink memang sesuai gitu.

    ReplyDelete
  2. nak lebih cergas dan bertenaga carilah PD :)

    ReplyDelete
  3. saya suka minum pd,sedap ! kurang gula,tapi cepat berkesan ^_^

    ReplyDelete
  4. Suka sangat minum PD sejuk-sejuk. Tapi lagi best gabung dengan bestfriend nya ESP dan Mealshake! Jadi la the Mighty 3 Gems

    ReplyDelete
  5. PD boleh memberi tenaga dan cergas sepanjang hari...Rasa yer best sgt....

    ReplyDelete
  6. Wah..memang best rupenye PD ni...dh cuba pasti nk lagi..

    ReplyDelete
  7. Kalau puasa mmg terbaik lah amik PD..

    ReplyDelete
  8. kalo hari yang penat, ambik PD memang memberi tenaga segera. *thumbs up*

    Baca Tentang: Cara Makan Set Kurus

    ReplyDelete
  9. saya tak pernah lagi try pd.in sha Allah.ada rezeki nanti saya cuba pd.

    ReplyDelete