Monday, 27 October 2014

Peppermint Ginger Plus bantu masalah angin

Assalamualaikum semua!

Entri arini semua nak buat short & simple but sweet. Hehe. Saya on MC. Penat sebab cirit birit. Huhu.

Semua tau kan kalau minum teh halia memang boleh bantu atasi masalah angin. Lagi2 kalau yg jenis sendawa tak berenti tu. Sekali sekala pekena teh halia memang rasa sihat. Hehe.

Shaklee pon ada produk buang angin ni. Jangan risau.


Kombinasi 4 herba. Dari barat dan timur. Dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yg terkini. Bila semua ni bergabung memang meletup la kan!
Kalau ada masalah loya, gastrik, mabuk laut, masalah angin sampai sendawa dan terkentut2 atau masalah penghadaman, cuba la peppermint ginger plus ni. Insya Allah lega!
Dalam peppermint ginger plus ni ada pudina yg melegakan otot perut. Bila ada pudina, maka perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yg jelas dan tetap fokus. Wahhh. Kelas gitu. Haha.

Masyarakat cina dah gunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan. Halia jugak melegakan ketidakselesaan perut dan usus. Ada kajian di UK  menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

Dalam peppermint ginger plus ni jugak ada fennal. Kalau ikutkan kepercayaan orang2 Eropah, kalau ambil fennal lepas makan dapat melegakan sakit perut dan menghilangkan kembung perut.

Last sekali dalam ni ada cekur manis. Digunakan oleh org2 mesir purba. Membantu melegakan masalah pencernaan kita.

Pendek kata, kalau loya ke rasa nak buang angin dalam badan ke, boleh la amik Peppermint ginger plus ni. Tambah dengan urut badan, memang bertubi2 la angin keluar. Hehe.

Nak cuba? Roger mak buyung meh!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!

No comments:

Post a Comment