Friday, 17 October 2014

Meal Shakes : Hebat sangat ke?





Assalamualaikum & selamat pagi semua. =)
Sebelum Solat Dhuha jap lagi saya nak hapdet dulu blog kesayangan ni sementara banyak benda nak cakap. Kang kalau dah rasa lost jenuh la nak kena telan Omega Guard baru ilham datang semula. Hehe.

Orang dok bercerita pasal Meal Shakes Shaklee ni. Persoalannya hebat sangat ke?


Kalau korang nak tau, meal shakes ada kandungan lecithin soya yg bertindak dengan vitamin larut lemak. Sesuai sangatlah untuk org yg takleh telan pil terutamanya di kalangan warga emas. Ye la, bukan semua orang suka makan vitamin. Lagi2 kalau nampak macam Vitalea tu. Beso nye mak ngai. Mau keluar balik kan? Tapi bagi orang yang takde masalah menelan atau sangkut2 ubat kat tekak tu takde hal la. =)

Lecithin pon memang bagus untuk halang obesiti kan. So dalam masa yg sama boleh jugak jaga badan dengan meal shakes ni. =)  

Meal shakes Shaklee ni berperisa Vanilla. Kaya dengan 19 vitamin utama, protein, serat dan mineral serta kalsium yg penting yang diperlukan oleh tubuh. Dan jangan ingat meal shakes ni untuk kanak2 je. Sebab meal shakes ni sesuai untuk seisi keluarga tak kira umur. 

Meal shakes memberikan tenaga dan dapat membantu menguatkan sistem imun badan kita terutamanya kanak2. Kalau yg jenis selalu demam tu, boleh la cuba ambil meal shakes ni. Bukan setakat tu, kalau yg jenis kurang selera makan tu pon eloklah diberikan meal shakes ni sebab kandungan Asid folik, Biotin, Kalsium dengan Magnesium dapat menambah selera makan sekaligus membantu membina tulang dan sel2 dalam proses tumbesaran yg sihat. Take note meal shakes ni bukanlah pengganti makanan ye. Bukan meal replacement. So janganlah dek kerana malas nak masak kita bagi pulak anak meal shakes ni. No no no!

Dalam meal shakes ni ada vitamin A, C, E, Zink dan Selenium. Ada jugak vitamin B Kompleks, Zat besi dan Kuprum untuk membentuk sel darah merah yg sihat. Bila sel darah merah sihat, kita dapat cegah kulit kusam. Awet muda gitu! Tambah dengan protein yg bantu pembentukan kulit, kuku dan rambut dengan tisu tubuh. Memang insya Allah kulit cantik amik meal shakes ni. =)

Meal shakes ni sesuai ke untuk ibu hamil?

Yes, ibu hamil dan menyusukan anak memang digalakkan ambil meal shakes sebab secara logiknya, bila ibu2 ambil benda berkhasiat, ibu2 akan sihat dan segar. Penghasilan susu pon dapat dirangsang dengan baik cukup dengan khasiat yg diperlukan.

Tadi kan saya ada cakap meal shakes ni membekalkan serat yg cukup. Bila kita ambil makanan berserat dengan cukup, insya Allah masalah sembelit pon hilang. Lemak dan toksin takkan berkumpul dalam badan. Tahu kan kalau toksin berkumpul dalam kolon misalnya, banyak masalah lain akan timbul.

Meal shakes ni diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu) dan lain2. Dan kalau nak tau, lactalbumin ni adalah bajan terbaik dan mengandungi organisma protein yg sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari kanak2 sampai la orang dewasa. Sebab tu la saya cakap tadi. Meal shakes sesuai untuk semua golongan. Jimat sangat la kalau satu rumah makan benda yg sama. Sihat pon sihat. Jimat pon jimat. =)

Kak Rita Rudaini pon bagi anak dia minum meal shakes tau. Tak percaya? Meh tengok sini. Saya belanja gamba sekeping. =)


Haaaa. Dah percaya dah? Kak Rita pon rasa meal shakes bagus untuk anak dia. =)

So nak cuba tak? Kalau nak boleh roger saya. Promo beli 3 percuma 1 masih berjalan! Lai lai lai!

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!

Jom solat Dhuha jom. Kang terlepas plak. =)


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!!




1 comment: