Thursday, 23 October 2014

Kolesterol turun dengan Phytocol ST

Assalamualaikum semua.

Dah petang baru berkesempatan nak hapdet entri. Menjaga anak demam ibarat jaga baby ketika pantang. Tambah lagi anak jenis melekat aje kat kita. Huhu. Nak cakap ada adik dalam perut pon bukan dia paham sangat. Takpela. Sabo sket. Pahala semuanya ni kan.

Anyways, arini nak cerita pasal kolesterol. Apa persamaan & perbezaan kolesterol dengan lemak dalam badan? Kolesterol tu sejenis lemak juga. Lemak jahat dipendekkan cerita. Tapi kolesterol ni lagi jahat sebab duduknya kat dalam salur darah dan darah. Bila salur darah tersumbat bahaya. Boleh picu sakit lain macam sakit jantung, strok, darah tinggi etc. 

Lemak pulak sejenis lemak jugak. Haha. Obvious sangatla sebab dah nama pon lemak kan. Bezanya lemak biasa ni duduk kat bawah kulit. So kalau takat nak hilangkan lemak memang mudah. Boleh ambik fat burner insya Allah lemak hilang. Tak sebahaya kolesterol la. Kalau takat nak hilangkan lemak dalam Shaklee boleh amik lecithin. Mujarab sangat. Pengemulsi lemak terbaik!

Tapi isu besar kat sini macam mana nak turunkan paras kolesterol dalam darah? Kalau diikutkan seorang drpd 3 orang warga Amerika ada kolesterol tinggi. Tu Amerika la. Malaysia acaner? Bukan ke kita ni ranking obesiti yg agak tinggi jugak? Tu baru obesiti. Bila dah obes datangla penyakit lain jugak. Haa. Ni mak buyung ada ubatnya. Haha.


Phytocol ST Shaklee. Dipatenkan khas untuk Shaklee. Boleh dapat kat Shaklee aje. Takde kat farmasi atau pasaraya biasa.

Phytocol ST ni formulasi proprietari dengan bahan2 yg terbukti secara klinikal dapat membantu penyerapan kolesterol dan menurunkan kolesterol jahat ni. 
Bezanya Phytocol ST Shaklee sebab:
  • Dibuat dengan gabungan kuat sterol dan stanol yg wujud secara semulajadi dalam tumbuhan, buah2an, sayuran dan bijirin. 
  • Membekalkan 2000mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.
  • Sterol dan stanol tumbuhan telah terbukti secara klinikal dalam lebih 80 kajian dapat menurunkan kolesterol jahat. 
  • Membekalkan 100% saranan National Institute of Health untuk keperluan sterol dan stanol tumbuhan setiap hari. 
  • Bebas dari kandungan gluten. 
  • Disahkan dengan Star-K Kosher.

Dok pok pek pasal sterol dengan stanol ni. Apa benda sebenarnya dua benda ni?

Sterol dengan stanol ni wujud semulajadi dalam tumbuhan, buah2an,sayuran dan bijirin. Dan memang terbukti dapat turunkan kolesterol jahat. Dek kerana struktur sterol dengan stanol ni sama dengan kolesterol, sterol dengan stanol akan bersaing untuk menyerap dalam usus. Sterol dan stanol tumbuhan akan terikat kepada reseptor dalam usus, dan meninggalkan kolesterol ke belakang. So akhirnya nanti hanya sedikit kolesterol akan diserap oleh tubuh, dan sedikit kolesterol akan dibebaskan dalam salur darah.

Oh ye. Lagi satu perbezaan Phytocol ST Shaklee ni adalah 2000mg sterol dan stanol dalam Phytocol ni sama dengan 200 batang lobak merah @ 70 keping roti gandum @ 425 biji tomato. Jenuh la kembung perut nak makan. Huhu. So kalau telan Phytocol ni lagi mudah.

Tak payah argue pasal real food dengan suplemen. Semua ada pro n cons ok. Hehe. 

So pada korang yg ada tahap kolesterol tinggi yg nak turunkan kolesterol dengan cara semulajadi tanpa penggunaan dadah mahupun ubat sintetik, sila tekan nombor ni. 016.3314797 ok!

Jangan ingat orang gemuk je tinggi kolesterol. Yg kurus pon belum tentu lepas ujian kolesterol rendah ok!! Bentuk badan tak menjamin jumlah kolesterol dalam badan hokay!!

So roger mak buyung naa.


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!!

No comments:

Post a Comment