Tuesday, 14 October 2014

Get Clean Water Pitcher : Penapis air mudah alih TERBAIK

Assalamualikum semua. =)

Arini mak buyung lambat sket hapdet blog sebab pegi check up kat Klinik Kesihatan. Biasala. Dah nak masuk minggu 30 kehamilan ni dah mula la check up 2 minggu sekali. Lebih2 lagi kalau ada masalah HB. Hehe. Tapi so far, Alhamdulillah, masih tak perlu cucuk inferon. Kalau dulu dah lebam dah. Huhu.

Tadi lalu kat depan rumah lama kat Desa Moccis. Teringat pulak air berkarat kat rumah tu. Rumah kalau cantik tapi air berkarat memang sangat spoil ok. Baik lagi rumah biasa tapi air bersih. Tapi saya tak tau la tu masalah bekalan air kat kawasan tu ataupon memang paip air kat rumah tu je yg bermasalah. Tengok rumah org lain memang ada water filter yg beso kat depan rumah tu. Kat paip utama tu. Tapi memandangkan itu rumah sewa dan mak buyung malas nak cabut water filter tu kalau in case berpindah macam skang ni, so takdela keinginan nak membeli satu. Mahal kot. =P

So apa solusi yg ada?

Mudah je. Mujur mak buyung ni bijaksana bijaksini. Kih kih. Dan dah tentu pilihan produk Shaklee mak buyung memang bagus sebab bukan sekadar ada makanan tambahan je. Kalau korang semua nak tau, Shaklee pon ada produk kecantikan kulit macam pencuci muka semua tu kan. Dan Shaklee ada jugak penapis air. Yg bestnya, penapis air tu memang praktikal dan mobil sebab memang boleh diangkut ke sana ke mari.

Sebelum tu jom tengok kualiti air kat rumah dulu tu. Horror tak?



Gambar kat atas ni gambar kualiti air kat umah kitorang. Walaupon ujikaji ni dijalankan oleh kawan yg sedang promote penapis air dari company lain, takpela. Kita nak fokus pada kualiti air tu. Takut x? Air minum tu air yg saya dah masak. Air paip tu air yg keluar dari paip dan air tulen tu air yg dah ditapis. Takut sangat bila tengok air minum tu. Sebab walaupon kita dah masak air tu, tengokla keadaannya. Huhu.

Dek kerana kekangan wang, maka alternatifnya mak buyung kenala bijak berbelanja. So kitorang pilihla water pitcher get clean Shaklee ni.



Apa bestnya water pitcher ni?

Get Clean Water Pitcher ni merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yg menghasilkan air yg lebih bersih berbanding dengan jag air yg lain. Get Clean Water Pitcher ni menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air dan mengurangkan bahan2 cemar yg sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Insya Allah.

Antara lain, kalau beli Get Clean Water Pitcher ni:
  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yg lebih sihat dan rasanya enak
  • Jag air bermeter automatik pertama yg menunjukkan jumlah gelen air yg telah dituras dan tak memerlukan kuasa elektrik 
  • Ringan dan mudah dibawa ke mana2
  • Menjimatkan kos - tanpa perlu dimasak

Tu dia. Sementelah Selangor ada krisis pencemaran air ni kan, apa kata kita manfaatkan penapis air mudah alih ni. Hehe. Selalu sangat ada tumpahan minyak sana sini, kita ikhtiarkan dengan penapis air yg murah dan mobil ni. Untuk kesihatan kita sekeluarga jugak kan?

Nak cuba?

Boleh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!

Saya memang suka water pitcher ni. Sebab MURAH!!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!





1 comment:

  1. Air bersih memang perlu mandangkan sekarang ne banyak sisa sisa yang tidak baik terkandung dalam air. Memang water picther solution yg terbaik..

    ReplyDelete