Saturday, 25 October 2014

ESP : Apa yang bagusnya?

Assalamualaikum korang!



Malam ni marathon buat entri. Haha. Kerja last minit gitu lah. Jangan ikut perangai buruk ni ok! :P

Tapi mak buyung ada alasan. Sebab sepanjang arini mak buyung menyinga. Zidane arini sel2 otak dia memang sparkling2 berhubung antara satu sama lain. Banyak akal dia. Sabo je la. Telan B Complex nak dapatkan sensasi ketenangan. Haha.

Nways sebelum nak lena, nak cite pasal ESP. Ni gambo ESP dulu2 sebagai bukti Shaklee ni dah lama. Bukan baru tumbuh macam cendawan lepas hujan setahun dua ni. Hehe.


Semua maklum kan yg protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ, tisu dalam badan serta lrltein jugak komponen utama kepada hormon manusia. Setiap organ kita perlukan protein. Yes. Setiap organ. Sebab bila kurang protein akan menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk lawan penyakit, akan menyebabkan masalah air berlebihan dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman etc etc. The list goes on la kiranya. Worse come to worst boleh mengakibatkan kematian sebab kegagalan fungsi organ.

So kat sini la ESP datang membantu. 

ESP ni satu2nya produk di pasaran yg menjamin penyediaan 9 asid amino penting yg tak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ESP jugak diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik dalam ESP rendah. So kalau ada diabetis pon takde hal nak consume ESP. Sesetengah soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan dengan alkohol ni boleh menyebabkan isoflavon yg bermanfaat dalam soya tu hilang. In fact boleh menyebabkan contamination bersilang dengan bahan kimia yg digunakan semasa proses tu berjalan. ESP sempoi je. Dicuci dengan air untuu kekalkan isoflavon genistein & daidzein yg kritikal. Oh ye. Soya ESP ni Non GMO ok!

Bersempena dengan promo yg masih berjalan, jomla rebut peluang yg ada. Rugi kalau tak rebut sekarang. Ada 6 hari lagi ye kawan2!

Nak cuba ESP boleh roger mak buyung k!

PM/CALL/SMS/WHATSAPP 016.331.4797 ok!



Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

No comments:

Post a Comment