Sunday, 26 October 2014

Dish Wash Concentrate : Pencuci pinggan Semulajadi!

Bersiaran kembali. Hehe. Satgi nak balik Kuala Selangor dah. Sementara anak dengan suami berehat, biarla saya hapdet apa yg perlu.

Assalamualaikum dan selamat malam semua!



Haa. Selama ni dok cite pasal suplemen je kan. So malam ni nak luang masa sket bercakap pasal pencuci pinggan mangkuk Shaklee. Sape kata Shaklee takde pencuci pinggan mangkuk? Tak kenal maka tak cinta kan?

Safe. Powerful. Green. Smart.

Sesuai sangat untuk dish wash concentrate Shaklee ni. Saya kalau cuci pinggan, memang tak perlukan banyak pon sampai berbuih2. Sket je. Tambah air sket. Insya Allah bersih.

Tahukah korang? Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yg berasaskan petroleum dan bahan pencuci macam Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate boleh menyebabkan ketidak selesaan pada kulit dan mata?
Shaklee Dish Wash Concentrate ni takde benda2 berbahaya ni.

Kalau kita jenis berjaga2 dengan apa yg kita makan, dah tentu kita jenis berjaga2 jugak dengan apa yg kita pakai kan? Ibaratnya kalau barang2 baby dah tentu kita nak guna sabun yg lebih semulajadi, organik etc etc.

So apa kata mulai hari ni kita tukar jenama pencuci pinggan mangkuk kita? Start with small things la kan. Pastu boleh tukar benda lain plak. Hehe.
Al kisahnya la kan. Get Clean Dish Wash Concentrate  ni memang:

  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh2an
  • Tahan lama sebab pekat
  • Menjadikan pinggan mangkuk bersih berkilau

Antara lain, ciri2 dish wash concentrate ni jugak:

  • Tak bertoksik
  • Hipoalgernik
  • Tanpa klorin
  • PH seimbang 
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Berkesan menanggalkan kotoran berminyak
  • Formula pekatan yg hanya sedimit diperlukan untuk mencuci pinggan yang lebih banyak
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Ramuan semulajadi yg diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

See. Insya Allah selamat. Jom mulakan guna produk yg lebih selamat. Kita mulakan dengan yg kecil ok!

Nak cuba boleh roger saya k.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!


Regards
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independent Distributor with 1st Class Consultation for sure!

1 comment:

  1. Bagusnya pencuci pinggan shaklee ni. tak pernah cuba lagi... mesti pekat likat sebab concentrate kan.. jimat.. guna sikit je kan..

    Jom Baca: Cara untuk atasi sembelit

    ReplyDelete