Thursday, 16 October 2014

Cinch Shake Mix untuk suami

Assalamualaikum semua!

Jumpe lagi petang ni. Nak kena hapdet entri siap2 sebab risau malam nanti kelam kabut dengan anak. Macam semalam. Kita sibuk nak hapdet entri dia pon nak jugak hp nak tengok lagu thomas & friends dia. Kalau bukak lappy lebih lagi. Macam tak pernah jumpe dibuatnya. Sama2 berebut. Haha.

Nway, minggu lepas saya berikan Cinch Shake Mix pada suami. Dulu saya yang minum. Tapi disebabkan dah mengandung saya bagi la pada suami. Bukan ibu hamil takleh ambik cinch tu. Risau je kalau amik cinch kenyang plak. Haha. Padahal keperluan ibu hamil kan lebih daripada orang lain. Lagi pon suami jenis tak sarapan. (Sebab PJJ) takde sape nak tengokkan makan minum dia. Huhu.


Ada 3 flava. Tapi saya pernah try coklat & caffe latte je. Vanilla tak pernah try. Tapi antara coklat & caffe latte, caffe latte sedap gile. Lemak berkrim disukai ramai. Hehe. 

Cinch ni apa sebenarnya?

Kalau ikutkan dalam set melangsingkan diri Shaklee, Cinch ni meal replacement la. Selalu kalau makan cinch memang akan rasa kenyang. Dah nama pon meal replacement. Antara ciri2 Cinch ni:
  • Bebas Laktos
  • Rendah Glisemik
  • Soya bukan GMO
  • Diperkaya dengan Leucine bagi mengekalkan otot semasa kita menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu kita rasa kenyang dan puas. Takdela keje nak mengunyah je
  • Tinggi serat. Setiap hidangan cinch mengandungi 6gram serat. Insya Allah takde masalah membuang.

Kalau kita nak diet karbo atau tak nak makan nasik, sebab kalau makan nasik nanti ada tendency untuk makan lebih dan sebagainya, boleh la try Cinch ni. Ambil time sarapan dengan makan malam. Gantikan terus makanan berat kita. Insya Allah lama2 kita sedar lemak bertukar jadi otot. Maknanya takde dah sangat part menggelebeh kat badan kita. 

Cinch ni sedap betul. Ish teringat2 plak. Haha. Cinch membantu dalam mengekalkan otot yg kita perlukan dan memberikan rasa puas semasa menurunkan badan. Faham kan kalau kita nak kuruskan badan, kita kena kekalkan otot jugak. Kalau nak kurus, boleh amik Cinch ni 2 scoop pastu ambikla 2 keping roti wholegrain atau apa2 makanan yg boleh release carbo secara perlahan macam oat ke malt ke. Lepas tu tambah dengan senaman, boleh jadi sado. Haha. =P

Nak tengok macam mana saya kuruskan badan dengan set inch loss Shaklee? Boleh tengok My Shaklee Effect ni. Biarla gambar yg berbicara. Take note, saya ambil Shaklee je untuk kuruskan badan, makan tak pernah nak kontrol sebab susukan anak. Minum air cukup. Senaman pon tidak. Cuma berbekalkan senaman menyusukan anak dan kemas rumah mana yg patut. Bukan jenis rajin sangat pon. Tapi Alhamdulillah, berjaya gak kuruskan badan dengan sihat dan jayanya. Walau amik masa lama tapi ok what. Sebab tak bersenam dan tak jaga makan. Hehe.


Kalau nak cuba inchloss set Shaklee yg ada Cinch ni bolehla roger saya ok.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!!



1 comment: