Tuesday, 21 October 2014

Apa agenda White House pilih Shaklee?


Topik macam poyo kan? Haha. Tapi memang betulla. Apa agenda white house sampai nak pilih Shaklee?

Tahukah korang?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yg boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.  Bahan pelarut organik macam butyl cellosolve pula merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yg boleh merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yg boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yg terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yg merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Tapi kan korang. Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate takde bahan2 yg disebut di atas mahupun bahan berbahaya yang lain.

Kenapa camtu ek?

Sebabnya, bezanya Shaklee sebab Shaklee selamat. Bila sebut selamat, maka memang:

  • Takde toksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH yg seimbang
  • Tanpa klorin


Yang keduanya sebab Shaklee ni berkesan. Bila sebut berkesan pulak, maka memang:

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 oz boleh dicairkan dengan 48 gelen air. So tak perlu pakai banyak. Jimat untuk wang kita kan.
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yg sama. So memang berbaloi.


Yang ketiganya sebab Shaklee mesra alam. Bila sebut mesra alam pulak, maka memang :

  • Ramuan semulajadi yg diekstrak daripada JAGUNG & KELAPA
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Takde bahan pewarna
  • Selamat untuk system septik dan pembentungan


Dek kerana Basic H ni jugakla Roger Barnett beli Shaklee. Kalau semua orang nak tau Roger Barnett ni CEO Shaklee. Kalau dia tak beli Shaklee sekali pon, dia dah kaya dengan bisnes lain. Tahu tak korang Burberry Fashion tu Roger Barnett punye? Sebab tu la nak cite. Kalau tak beli Shaklee pon dia kaya aje. Hehe.

Roger Barnett ni billionaire muda. Kalau diikutkan sejarah kerjaya dia, dia bermula di firma perbankan pelaburan Lazard Freres & Co. Kemudian dia menganjurkan kumpulan pelaburan untuk ambil alih kawalan daripada Arcade, Inc yg berubah menjadi syarikat pensampelan yg terbesar di dunia, berkembang daripada operasi semata2 di USA ke perniagaan global. Kalau ikutkan jenuhla nak senaraikan kerjaya dan kejayaan yg dia dapat selama ni. Malas nak cite gak. Haha. Tapi nak cite kenapa dia pilih Shaklee.

Tahun 2004, Roger Barnett dapat unexpected wake up call untuk ubah cara hidup diorang sekeluarga dan ubah environment rumah diorang jugak. Sebabnya, masa anak diorang Spencer berumur 3 tahun, Spencer mengalami masalah kesihatan yg serius sampai mengakibatkan terpaksa rush ke emergency room. Mula dengan batuk berterusan kemudian jadi asma.

Masa tu diorang tak pasti sama ada diorang akan kehilangan Spencer ataupon tidak dan doktor maklumkan ada masalah repiratori.

Dek kerana kasihkan anak, isteri Roger Barnett mula buat research tentang bahan kimia yg boleh mengakibatkan iritasi kepada paru2 & jumpa kebanyakan bahan kimia tu ada di sekitar rumah diorang. Sebab ikut kata physician, sesetengah produk yg digunakan kat rumah macam pencuci bilik mandi, pencuci lantai dan pencuci oven mengandungi bahan bertoksik yg boleh menjadi punca tercetusnya serangan asma.

Apa tindakan diorang? Diorang bersihkan dan buang semua bahan2 yg berbahaya yg ada dalam kabinet rumah diorang supaya anak diorang boleh hidup selesa. Dan dek kerana Basic H ni jugak la diorang suami isteri jatuh cinta dengan Shaklee. Kalau nak tahu lebih boleh tengok kat youtube jugak sebab diorang ada dipanggil oleh Oprah untuk show talk dia.



Oh ye. Ada banyak gak isu pasal Basic H ni kan. Tapi gini la. Since benda ni multi purpose dan diperbuat daripada jagung dan kelapa sebab tu la ada yg guna untuk kegunaan lain sama. Take note apa yg orang lain buat adalah untuk kepentingan mereka sendiri dan siapa kita untuk hakimi diorang ye tak? Mana ada orang yang nak buat benda yg memudaratkan kat keluarga sendiri. Sebab tu lebih baik lah diam. Diam itu kan emas. Hehe. Kalau nak bertanya boleh. Kena banyak research sendiri atau tanya pada SID masing2. =)




So apa tunggu lagi? Daripada guna benda lain yg berbahaya apa kata tukar kepada benda yg lebih semulajadi. =)

Nak cuba boleh roger saya ok. Suplemen ke. Produk kecantikan ke. Household products ke. Semua Shaklee ada.



Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor with 1st Class Consultation for sure!!

No comments:

Post a Comment