Thursday, 18 September 2014

Rahsia Awet Muda dengan Shaklee

Hai korang. Pekabo arini? Harapnya sihat2 belaka. Kalau ada yg tak sihat tu apa kata amalkan cara hidup yg sihat. Hehe.

Arini nak cakap pasal set penjagaan kulit Shaklee. Kalau sebelum ni banyak cerita pasal apa yg kita bole "consume" untuk kesihatan optimum, arini saya nak cerita pasal apa yg kita boleh "apply" untuk kecantikan jugak. Ye lah, ramai yg ingat Shaklee ni sekadar suplemen untuk dimakan. Padahal Shaklee ada jugak produk set kecantikan kulit, produk penjagaan rumah, rambut etc etc.

Sebelum tu nak cerita pasal sorang nenek ni. Gambar yg diambil ni masa tahun 2011. Maksudnya 3 tahun yg lepas dan masa tu umur dia dah 90 tahun. Ye. 90 tahun. Nak tengok wajah dia masa umur 90 tahun? Ni dia.


Percaya tak? Waaaa. Kagum sangat mak buyung tengok. Huhu. Kalau nak compare dengan diri sendiri ni masih jauh la. Beza 60 tahun tu. 

Tapi tahukah kita nak dapatkan wajah awet muda macam ni bukan mengambil masa sehari dua. Dah tentu mustahil. Kalau ada produk yg overclaim gitu maksudnya bahaya. Hehe.

Nenek ni dah gunakan produk penjagaan kulit Shaklee selama 40 tahun. Maksudnya masa umur dia 50 tahun dia stat pakai produk penjagaan kulit Shaklee ni. So nampak sangat la kat sini BETTER LATE THAN NEVER!!

Nenek ni guna set produk kecantikan Nutriwhite Shaklee. Ni setnya.


Apa bezanya Nutriwhite ni dengan produk lain?
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat.
  • 3 tahun pembangunan produk.
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah. Diperoleh di 16 buah negara.
  • Ujian yg menyeluruh.
  • Unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan.
  • Gabungan ramuan yg optimum.
  • Selamat dan berkesan.
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) yg merupakan ramuan yg selamat dan terbukti berkesan untuk mendapatkan manfaat maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
  • Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yg kuat yg membantu mengurangkan penampilan melanin yg sedia ada untuk menjadikan kulit lebih putih, lebih cerah dan berseri2.

Dan yg paling bestnya, pertama kali saya rasa kagum dan impressed dengan produk penjagaan kulit ni lepas saya pakai Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite ni. Picit sikit je, apply kat muka. Alhamdulillah, sejak pakai bulan Jun 2014 aritu, white head dengan black head takde wei. Serius cakap ni. Kalau x selalu je kejenya memicit jerawat nasi ni. Sekarang memang tak. Boleh challenge sesape pegang hidung ni dan rasaila kelicinannye. Hehe.

Yg ni mak buyung memang tak tipu. Seronok plak rasa hidung licin aje. Sebab tak pernah licin tanpa picit. Selalu kena picit. Siap terasa berminyak2 lagi. 

Dan yg bestnya, apply sikit je dah cukup untuk muka ni haa. Ikutkan testimoni boleh tahan 9 ke 10 bulan. Dan ada dalam sesetengah situasi boleh tahan sampai setahun!! Mana taknya, picit besar kacang hijau pon dah cukup. Tak percaya? Percayala!!



Sebab tu berbaloi2 cuba set penjagaan kulit Shaklee ni. Sebab worth for money. Kalau saya, saya jenis pilih yg berbaloi untuk duhit dan poket. Alang2 membeli, beli yg jimat dan berkualiti. Mak buyung memang penjimat orangnya. Hehe.

Tambah plak set kecantikan untuk dimakan. Memang cantik aje kulit jawabnya!!

Apa lagi? Jom jimat!

Nak cuba?

Boleh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 laju2 ok!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)






No comments:

Post a Comment