Friday, 5 September 2014

Delivery Shaklee lambat!!!

Assalamualaikum & selamat hari Jumaat.

Untuk yg beragama Islam dah baca Surah Al-Kahfi belum? Hehe. Kalau belum, jom baca. Kalau dah, Alhamdulillah.

Hari ni mak buyung nak cerita sikit pasal proses order & delivery Shaklee ni. Kot2 la ada yg teringin nak tau prosesnya macam mana kan.

Dipendekkan cerita, gini ye. Since Shaklee dah mula dengan online system ni, maka saya lebih gemar guna kemudahan yg ada. Bukannya apa. Berbanding menghabiskan masa beratur sambil bawak Zidane & adik Zidane dalam perut ni, lebih elok la kita gunakan kemudahan di hujung jari. Selamat duit minyak. Jimat tenaga. Ingat Zidane mau duduk diam je ke sambil tunggu giliran. Jangan mimpi ok!!

Kalau dulu, memang jenuh wei Q kat Shaklee. Meh saya belanja sket gambo ye. 


Tu diaaaa. Ini memang Shaklee Effect kan. Jenuh berbaris. Berpeluh. Siap boleh pergi lunch lagi ok!!

So bagi mengurangkan penderitaan sebegini. Haha. Sebab penantian itu satu penyeksaan kan. Cuba bayangkan kalau nak beli tu bukan banyak mana, tak ke sengsara. Lain la kalau jenis membeli sekaligus beribu riban. Di sini la convenientnya sistem online ni.

Sekarang dah tak payah bersusah payah. Kalau ada orang order, cek je ready stock. Kalau ada ready stock, tunggu customer bank in atau transfer kemudian boleh terus pos. Maklumla sekarang opis dengan rumah dah dekat. Boleh balik amik stok terus. Lepas tu pergi la pos laju. Mujur pos laju tutup kul 6 camtu. So takyah nak pikir nak keluar waktu opis ke tidak.

Sekiranya takde ready stock, maka ke shaklee2u.com.my la kita. Klik aje.

Order apa yg nak kemudian bayar postage RM10. Barang sampai terus ke customer dengan selamat Insya Allah. 

Bercakap pasal tempoh masa yg diambil pulak, depends sebenarnya. Kalau ikutkan efisyennye Shaklee ni, ada je kes yg order hari ni esok dah sampai. Tapi tengok gak la ye sayang2 sekalian. Kalau dah order pon jam 11 tengah malam, jangan la expect esok dah sampai. Dah tentula walaupon gunakan sistem online ketika order, nak sort order, nak packing etc etc tu semuanya masih menggunakan kudrat manusia.

Di sinila nak tengok kita ni macam mana. Sabar ke tidak? Boleh diuji ke tidak? Hehe.

Kalau ikutkan terms & conditions untuk delivery produk Shaklee pon, Shaklee dah maklumkan macam kat bawah ni haa. Sila tinjau. =)



Untuk bandar2 utama di Semenanjung Malaysia & Lembah Klang, masa yg diambil mungkin 4 hingga ke 5 hari bekerja.

Manakala untuk kawasan pedalaman, Sabah & Sarawak, berkemungkinan mengambil masa 7 hingga 10 hari bekerja. 

Tapi Shaklee ni bagusnya, kadang2 amik masa sehari je untuk bandar besar & Lembah Klang tu. Kalau untuk pedalaman & Sabah Sarawak tu amik masa 3 ke 4 hari.

Kena sabar la ye sayang2 semua.

Jangan la mesej saya marah2. Bagi tau barang tak sampai lagi. Saya akan cek melalui tracking number yg Shaklee bagi. Kadang sistem Shaklee ni lambat update tracking number. Kadang barang dah sampai tapi dalam sistem tracking number takde pon. Pape pon, semua boleh diselesaikan. Bgtau je saya dan saya akan selesaikan selagi daya. Hehe. Insya Allah saya cari rezeki halal. Takde nak menipu ni la. =)



Ni antara customer yg dapat barang dalam masa sehari je. Order hari ni esok sampai. 

Courier ni kan ada sistem nya jugak. Kalau order dibuat sebelum jam 12 tengah hari Insya Allah barang boleh sampai esok hari nya.

Sama kekdahnya macam Pos Laju. Collection barang sebelum jam 2 petang Insya Allah sampai hari berikutnya. Kalau lepas jam 2 petang tu proses akan dimulakan esoknya. So lusa baru la dapat. =)


So itu dia alkisah delivery. 

Kena sabar. Insya Allah barang sampai. Jangan risau naaaaa.

So kalau nak order boleh la roger saya.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

No comments:

Post a Comment