Friday, 12 September 2014

Ciri-ciri kolagen TERBAIK

Assalamualaikum korang!!

Hari ni nak share apa dia ciri-ciri kolagen terbaik. Maklumla, sebab promo Collagen Powder Shaklee bulan ni kan. Saya ada buat facebookwalking. Haha. Ada tak istilah tu? Terlintas la kat satu page ni yg share pasal ciri2 kolagen terbaik.

Barang baik perlu dikongsi. Ye tak? 

Sebelum cerita panjang, nak ingatkan korang semua yg kolagen ni merupakan protein yg paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia menyumbangkan kira2 75% berat dalam tahap kulit yg sihat. Paras kolagen yg tinggi menyerlahkan tubuh yg sihat dan menampilkan wajah yg lebih muda. Sebab tu ramai suka ambik kolagen. =)

Semakin kita meningkat usia, kolagen dalam badan akan semakin berkurangan. Ini macam kemerosotan semulajadi la. Tapi boleh dipulihkan dengan pengambilan suplemen. Pengambilan suplemen yg mengandungi kolagen secara konsisten boleh menggantikan kolagen yg hilang tu.

Kalau nak tau, Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yg berkualiti tinggi dan tulen yg diekstrak daripada sisik ikan merah. Kalau ikutkan, kolagen ni memiliki molekul yg sangat ringan kira2 1000 Dalton yg bertujuan untuk membolehkannya diserap dengan mudah oleh tubuh selain membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan lebih berkesan.

Ok itu pasal Shaklee Collagen Powder la.

Tapi secara general nya, apa sebenarnya ciri2 kolagen terbaik ni? Meh tengok jom!!
  • Kolagen dalam bentuk makanan/minuman lebih baik berbanding kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
  • Saiz molekul kolagen sekurang-kurangnya 1000 doltan dan ke bawah. Ml-crofine size membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel dan memberi kesan yang lebih cepat.
  • Kolagen yang mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
  • Kolagen yang mempunyai antioksidan tinggi untuk mengurangkan kesan Pra-Penuaaan.
  • Kolagen yang mempunyai elemen Vitamin B untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
  • Kolagen jua penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamina untuk kesihatan sendi.
  • Kolagen yang mempunyai bahan yang merangsang pembentukan Asid Hydraulic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • Kolagen yg selamat dan tidak bertoksin.

So amacam? 

Rasa2 Shaklee Collagen Powder ada kualiti kolagen terbaik ni tak?

Boleh baca dan hadamkan artikel Shaklee Collagen Powder : Kolagen TERBAIK jugak untuk rujukan seterusnya.

Sementelah ada promo ni, mai la pakat kongsi ramai2. Beli 6 FREE 1. Nak dapatkan keahlian percuma pon boleh kalau beli Collagen bulan ni. Takyah nak bayar RM75 yuran keahlian tu lagi. Hehe.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)






No comments:

Post a Comment