Friday, 22 August 2014

Sustained Release Vita C Shaklee - Vitamin C TERBAIK!!

Semua orang tau vitamin C ni banyak manfaatnya. Antara manfaat lain vitamin C ni adalah sebagai antioksidan, kofaktor pembentukan kolagen dan pelbagai jenis hormon, dapat meningkatkan sistem imun dan mencegah penyakit. Sebab tu la vitamin C ni bagus. Kalau ingat dari dulu lagi, dari zaman kita kecik2, mak ayah kita mesti providekan kita dengan vitamin C ni. Dan yg bestnya selalunya vitamin C ni sedap2 je. Sedap dikunyah. Haha. 

Kalau la kita nak ambil vitamin C, memang betul lebih elok kita amik terus daripada buah. Sebab menurut penyelidik dari Universiti Otago, vitamin C bertahan lebih lama dalam tubuh kalau kita dapatkan daripada buah.

Tapi!! Takdela bermaksud tak boleh ambil suplemen pula. Real foods memang bagus. Tak ragu lagi. Tapi real foods jugak terdedah kepada banyak benda sampai boleh mengurangkan khasiatnya. Tu je.

Macam yg kita sedia maklum, vitamin C ni jenis vitamin yg mudah rapuh. Dek kerana stress pon boleh menyebabkan kita hilang vitamin C dalam badan. Vitamin C ni pon mudah teroksida oleh oksigen dan mudah dimusnahkan oleh pencemaran air dan udara. Dan yg paling penting vitamin C ni jenis larut air dan tak boleh disimpan lama dalam badan dan mesti diganti setiap hari. Vitamin larut air ni penting untuk pertumbuhan dan tumbesaran. 

Dek kerana rapuhnya vitamin C ni la setakat makan real foods yg ada sumber vitamin C tak cukup. Apa kata cuba Sustained Release Vita C Shaklee ni?


Kalau korang nak tau Sustained Release Vita C Shaklee ni bersifat "sustained release". Maksudnya, setiap 100mg vitamin C akan dilepaskan. Kan tadi dah cakap yg vitamin C ni jenis mudah rapuh, mudah teroksida segala macam tu kan. So dengan kaedah sustained release ni la memastikan bekalan vitamin C dalam badan kita cukup untuk sehari. Ada 500mg vitamin C dalam vitamin ni. So maksudnya pelepasan vitamin C dilakukan 5 jam tanpa henti. =)

Sustained Release Vita C ni jugak mengandungi Bioflavonoids yg membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C daripada teroksida. Maklumla, vitamin C ni manja. Cepat teroksida oleh oksigen.

Antara lain, kalau nak tau, sebiji tablet Sustained Release Vita C Shaklee ni bersamaan dengan 7  1/2 biji oren tau!! Takyah bersusah payah nak makan sampai 7 1/2 biji oren semata2 nak pastikan kandungan vitamin C dalam badan ni cukup. Kot sakit perut plak makan oren bebanyak. Hehe.

Dan yg paling penting dan best sekali, Sustained Release Vita C Shaklee ni bersumberkan bahan2 semulajadi. Takde perasa tiruan, takde pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. =)

Nak cuba tak? PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ye.

Insya Allah lepas ni kulit jadi cantik, gusi tak berdarah, luka cepat sembuh, sistem imun badan pon akan jadi bertambah baik. =)

Nak order jangan segan ok!!


Regards,
Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)



No comments:

Post a Comment