Wednesday, 18 June 2014

Nyah lemak jahat dengan Phytocol ST Shaklee!!






Wow!! Ni dia produk terbaru Shaklee. Baru je launch masa National Conference kat Sunway aritu. 


Tahukah kita lebih 6 juta rakyat Malaysia mempunyai masalah kolesterol tinggi? Ramai orang takut gemuk tapi tidak pedulikan kolesterol. Kalau gemuk, lemak-lemak akan terkumpul di bawah kulit.

Pengambilan produk pembakar lemak boleh membantu sedikit sebanyak dalam pengurangan lemak bawah kulit.

Kolesterol pula akan terkumpul dalam arteri atau pembuluh darah tempat di mana darah kita mengalir ke seluruh badan. Pembuluh darah yang tersumbat akan menyebabkan risiko untuk mendapat strok, sakit jantung, darah tinggi dan berkemungkinan menyebabkan kematian. Seram kan?

Jangan salah sangka. Orang yg kurus pon belum tentu paras kolesterolnya bagus.

Apa guna slim ala model tapi arteri penuh dengan kolesterol? Betul kan?



So apa istimewa dan bagusnye Phytocol-ST Shaklee ni?


  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yg aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin.
  • Membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian.
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
  • Dijamin halal.
Macam mana fitosterol ni bertindak?

Dengan struktur yg sama seperti kolesterol, fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam usus. Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yg akan diserap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi peluang kita untuk merendahkan paras kolesterol LDL kita.




Tu dia. 

Jangan ingat kita yg selim melim ni takde masalah kolesterol ye. Sebab kolesterol ni dalam arteri, maka kita takkan nampak. Lainlah kalau masalah kegemukan. Sebab lemak berkumpul bawah kulit.

Hakikatnya, masalah kolesterol dalam arteri ni lebih serius kalau nak dibandingkan dengan masalah gemuk. Kalau gemuk, amik fat burner, diet dan kemudian bersenam, insya Allah berkesan. 

Nak testimoni? Meh tengok.


Jom tengok result sebelum dan selepas mencuba Phytocol ni. Yang mula2 ni result sebelum consume phytocol.



Kemudian yg ni pulak selepas consume phytocol selama 2 bulan. =)



Haaa. Kan elok sangat tu kan. Lebih2 lagi untuk rakyat Malaysia macam kita ni. Sebab Malaysia ni syurga makanan sedap. Makanan bergoreng, berminyak, berlemak, semua sedap belaka. Hehe.

So apa tunggu lagi? Nak tunggu arteri penuh dengan plak? 

Nak tunggu sakit dulu baru nak mencegah?? Mana lebih mahal harganya? Sebotol suplemen setiap bulan ataupun kesihatan yg tiada tolok bandingnya??

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang ok!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

No comments:

Post a Comment