Wednesday, 21 May 2014

Simple make up. Less is More!! =)


Hai korang. Arini menggedik nak kongsi cara saya make up. Apa yg sebenanye kita boleh buat dengan compact powder, eyeliner, blusher & lipstick??

To be honest, saya bukan la suka mekap yg tebal. Nak pakai krim pon ibu zidane ni dah tak koser. Haha. Dulu rajin gak la menepek foundation, concealer dan segala macam jenis krim. Dulu siap pakai krim siang krim malam. Sekarang tidak lagi. Maklumla, dah bertukar pada set enfuselle. Hehe. Cukupla dengan moisturizer. =)

So kat bawah ni apa yg saya guna untuk kulit muka. Set enfuselle dah tentu. Hydrating cleansing lotion ada kat umah. Pastu pakai hydrating toner, hydrating moisturizer & eye treatment. Complete set la kiranya. Kalau korang nak tau, saya stat pakai dalam bulan Disember tahun lepas. Ada saya kongsi dalam entri wajah bebas krim ni. Dan alhamdulillah, kulit tak kering sangat dah n yg paling best, tengok kuantiti toner & moisturizer dalam gamba ni. Masih banyak. Cleansing lotion je tinggal sket sebab cuci muka 2 ke 3 kali sehari kan. Eye treatment yg dalam tiub kecik tu pon masih ada. Memang worth for my money. Berbaloi sangat sebab tahan lama. Saya suka la bab penjimatan ni. Hehe. So tu untuk basic la

Tiba la masa menconteng muka. Saya memang suka mekap cuma saya kadang malas aje. Tapi semenjak ngandung ni ngengada nak mekap. Haha. Over tau. =P

Saya cuma guna 4 item ni aje. Eyeliner, blusher, matte lipstick & compact powder. Takde krim, takde foundation takde concealer. Biarla kulit bernafas sket. Mekap pon light2 aje. Bukannye retis nak mekap tetebal gitu. Haha. 


Kat bawah ni gamba sebelum dan selepas muka diconteng. See. Light mekap je. =) Nampak muka yg belah kiri tu. Sembab gitu. Yg belah kanan berseri la sket. Haha.






Saya paling suka mekap mata. Kalau dulu zaman anak dara smokey memanjang. Masa tu keje partime. Boleh la nak melawa sket. Skang dah berusia ni lagi prefer light mekap. Cukup sekadar pakai eye liner. See. Berbeza kan kalau kita touch mata sket. Bukan banyak pon. Hehe. Gambar ni takde edit nak bagi muka licin ke nak conceal jerawat ke. Takde kekdahnya nak guna camera 360 mahupun apa jenis apps sekalipon. Saya guna untuk tambah bingkai n letak wordings je. Kah kah.


Tu dia simple mekap saya. Ni la bekalan saya nak pegi keje atau keluar dating ngan suami. Takde yg lain daripada ni. Saya suke yg simple & natural. =)

Ingat ye korang. Less is more. 

Ok la, kalau nak beli produk Shaklee bole roger saya k.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang ok!!

Nak beli set Enfuselle sendiri? Klik link bawah ni. Tentu puas hati sebab beli sendiri. =)




Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)


No comments:

Post a Comment