Friday, 25 April 2014

Boost immune dengan Shaklee

Immune badan kita ni kadang ada naik turunnya. Bila kita tak sihat, masa tu la sebenarnya immune badan kita kurang dan kemudian kita akan mudah diserang penyakit lain. Sebagai contoh, pesakit tibi akan diserang bila tahap imunisasi badan mereka berada pada tahap rendah. Kuman tibi takkan menyerang bila badan kita sihat dan tahap imunisasi badan kita berada dalam keadaan tip top. Itu fakta tau. Doktor sendiri yg bagi contoh pasal tibi ni.

Sebab tu la penting sangat untuk kita jaga2 agar immune kita sentiasa boost dan tak ke tahap yg lemah. Tapi kita kan manusia. Siapala kita nak menidakkan kuasa Allah. Dah tentu la mesti ada masa sakit atau demam. Tapi kan, kalau la org yg jenis immune bagus ni, walau kena demam, diorg mesti sentiasa aktif dan cepat recover. Bagus betul kan??

So macam mana nak boost immune ni?

Haa. Meh tengok dalam Shaklee apa yg bagus untuk imunisasi badan kita ni haa.


Yes. Sustained Release Vita C Shaklee. Bagusnye SR Vita C Shaklee ni sebab canggihnya vitamin c yg dilepaskan secara berterusan dan semulajadi. Proses sustained release tu sendiri menunjukkan yg Vitamin C Shaklee nyata berbeza daripada Vitamin C lain. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Manakala setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid yg diestrak dari kulit buah) yg juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. 

Kalau nak tahu, Vitamin C membantu membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun dan juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.

Yg bestnya, selain meningkatkan immune kita, vitamin c ni pon membantu membentuk kolagen. Bila kolagen terbentuk maka kita dapat mengurangkan kedutan dan menghalang otot jadi lembik. Pengambilan vitamin C setiap hari dapat mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen yg menyebabkan jeragat. 2 dalam 1. Cantik dapat. Sihat pon dapat kan.



Next, Garlic Shaklee. Kalau ikutkan memang bagus makan bawang putih kan. Sebab real food - bawang putih tu sendiri memang bagus. Cuma kaedah kita masak tu la yg menentukan dapat ke tidak khasiatnya. 

Kalau nak tahu, garlic Shaklee ni diperbuat daripada bawang putih premium yg bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California USA di waktu musim panas. Tengok la kriteria nya. Nak gelak pon ada. Tapi hakikatnya memang begitu. Shaklee kawal kualiti pengeluaran produknya sampaila ke kaedah penanaman dan musimnya sekali. Garlic Shaklee dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% allicin aktif. Bukan semua tablet garlic di pasaran ada allicin aktif ni tau. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yg menyamai dengan 2 ulas garlic segar. Beza makan garlic shaklee ngan garlic biasa ni paling ketara pada baunya la. Kalau makan yg segar2, baunya awwww. Mesra gitu. Hehe.

Antara manfaat garlic Shaklee ni dah tentulah mempertingkatkan sistem imun tubuh, membantu menghalang penyakit berjangkit macam selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida. Garlic Shaklee ni antibiotik semulajadi. Maka ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang. So jangan risau ok!!


Last but not least, Nutriferon yg memang power ni!! Nutriferon ni interferon pertama ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University of Tokyo pada tahun 1954. Dia bukannya buat kajian setahun dua. Tapi 40 tahun punye kajian barulah dapat membangunkan satu2nya interferon semulajadi di dunia. Wow!! Nutriferon ni sendiri dah dipaten oleh Shaklee dan tak boleh dijual di kedai2 biasa. Shaklee je yg ada. Sebab formula eksklusif kan. Zidane pon suka sangat dengan Nutriferon ni kalau korang nak tau. 

Antara manfaat Nutriferon di dah tentulah mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Nutriferon ni satu2nya interferon semulajadi di dunia. Kajian menunjukkan yg interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-Cells, B-Cells dan makrofag. 

Sebab tu la nutriferon ni kiranya produk Shaklee yg paling bagus la dalam nak boost immune kita. Yg ni saya pon mengaku. 

Kesimpulannya, kalau boleh carila jalan nak boost immune kita supaya kita tak dijangkiti penyakit. Kalau dijangkiti pon Insya Allah kebah cepat. Dengan izin Allah. Banyak benar penyakit skang ni. Kalau tak jangkit melalui udara, berjangkit melalui sentuhan. Method berjangkit ni banyak. Sebab tu jom la kita amik pre caution steps.

Nak cuba? Nak boost immune??

Nak beli sendiri? Meh klik link bawah ni, saya bawak korang terus beli sendiri di Shaklee. =)


PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang ok!! I ada je ready stok di rumah.


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)






No comments:

Post a Comment