Thursday, 27 March 2014

Shaklee: Always Safe, Always Work, Always Green

Hari ni nak cakap pasal kenapa pilih Shaklee lagi. Hehe. Maklumla cycle 2013 dah habis. Maka lepas ni boleh fokus dengan cycle 2014. Kena pulun la kalau tak nak duduk di takuk yg lama. Siapa cakap kalau buat MLM org atas goyang kaki je? Takde maknanya. Walau dah ada anak cucu cicit Shaklee, kalau saya tak buat kerja, tak buat sales, jangan harapla nak merasa bonus. 


Ramai orang ada alasan tersendiri kenapa mereka pilih produk yg mereka pilih. Tak terkecuali jugak dengan saya. Kenapa saya ubah dan pilih Shaklee? Umum tau kan yg Shaklee bukan sekadar suplemen. Ada produk kecantikan, produk untuk kegunaan seisi rumah gitu. Dari handwash sampai ke multi purpose cream dan multi purpose cleaner. So memang berbaloi.

So kenapa sebenarnya saya pilih Shaklee?

Apart from business plan yg Shaklee sediakan, produk Shaklee sendiri bagus sebenarnya. Res ipsa loquitor if u know what i mean. Hehe. Maksudnya the things speak for itself.

Sebagai contoh kenapa org berebut nak dapatkan ESP masa promo beli 6 free 1 ni? Dah tentu sebab ESP tu sendiri kan? ESP sendiri dah ramai yg acknowledge kata bagus. So the things speak for itself la kiranya.

Kalau nak tau kenapa perlu pilih Shaklee, boleh refer kat gambar atas ni haa.

Shaklee Always Safe

Betul. Shaklee guarantee produknya adalah selamat without condition. Di shaklee, lebih daripada 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yg baru dijalankan. Lebih 83000 ujian kualiti setiap tahun dilakukan hanya semata-mata untuk menjamin keselamatan setiap produk.

Secara teknikalnya, produk Shaklee memang takde parabens, triclosan, phthalates, SLS, natrium sulfat eter lauryl ataupon propilena glikol. Takde bahan2 yg diharamkan, takde pewarna, takde lemak trans dan takde pemanis dan perasa tiruan. Dan yg bestnya, Shaklee jugak tak menggunakan haiwan sebagai bahan ujian. Very the green u. Hehe. Kalau tengok pembungkusan produk sendiri pon selamat sebab bebas daripada biophenol toksin-phthalates dan dakwat toksik. Sebab tu la Shaklee dijamin 100% selamat untuk digunakan.


Shaklee Always Work

Banyak syarikat yg dakwa produk mereka paling bagus. Tapi kalau di Shaklee, dah tentu dakwaan tampil dengan bukti. Lebih daripada 300USD juta yg dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan (R&D). 

100 kajian klinikal telah pun diterbitkan dan 90 daripada kerta kajian tersebut telah disiarkan di dalam jurnal, 55 paten telah didaftarkan dan kalau nak tahu 54 pemegang pingat emas Olimpik dimenangi oleh atlet yg menggunakan produk Shaklee. Gary Hall Jr, Tiger Wood, Carly Piper, Laura Diaz, Billy Demong, Carla Overback, Michelle Simpson, Craig Blanchette, Kent Bostick adalah antara atlet bertaraf dunia yg menggunakan Shaklee.


Shaklee Always Green

Dr Forrest Shaklee mengasaskan syarikat pada prinsip "Hidup Harmoni dengan Alam Semulajadi". Masa ni lama dah. Lebih dari setengah abad yg lepas dan sehingga hari ni Shaklee terus memimpin gerakan alam sekitar. 

Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yg mendapat sijil iklim neutral dan benar2 mengimbangi pelepasan CO2. Ibu pejabat korporat Shaklee memenangi anugerah bagi reka bentuk alam sekitar. Dan melalui jualan Shaklee Get Clean Basic H2, Shaklee telah mengahapuskan 2.7 billion botol konvensional 26 auns pembersih tingkap. Kalau diukur botol2 ini akan membalut seluruh bumi lebih 28 kali. 

Macam yg saya dah sebut tadi, produk Shaklee jugak takde perasa tiruan, pemanis tiruan, tiada ujian ke atas haiwan, tiada bahan kimia, pembungkusan yg bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat toksik dan pembungkusan juga menggunakan bahan yg boleh dikitar semula.

See. Memang always green kan.

Berbekalkan 3 fakta ni la saya terus memilih Shaklee. Selain produk yg berkesan, kita dapatla menjaga bumi sekali. Sebab bumi ni kita pinjam daripada generasi akan datang kan. Kalau kita tak cuba hijaukan bumi, apa yg tinggal untuk anak2 kita di masa depan??


Ok, itu serba sedikit kenapa kena pilih Shaklee. Shaklee tak claim produk Shaklee ni terbaik di dunia. Tapi at least Shaklee tak bercakap kosong. Datang siap dengan data dan fakta. Dan bukan sekadar beli ramuan dari kilang dan kemudian tepek jenama sendiri ala2 rebranding. Hehe.


Nak dapatkan ESP promo beli 6 free 1? Sementara Mac lagi ni elokla dapatkan segera.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang hokeyyy!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)



2 comments:

  1. selalu tengok org post/review pasal shaklee...rasa macam nak try jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaklee memang best. Kalau ikut testimoni akak sendiri pon mmg puas hati. Yg penting shaklee dah 57 tahun di pasaran, ada sijil halal & kkm. :)

      Delete