Friday, 28 March 2014

Kenapa pilih Shaklee Part 2

Ingat x semalam saya pernah cerita pasal kenapa saya pilih Shaklee? Semalam saya cerita pasal produk Shaklee yg speak for itself. =)

Hari ni nak sambung part 2 la. Sebab kenapa saya pilih Shaklee yg kedua adalah business plannya.

Dulu asalnya tak suka MLM. Tapi bila tau pasal Shaklee memang berubah apa yg ada dalam fikiran. Sebab Shaklee bukan MLM yg mengkayakan upline. Shaklee tak suruh kita cari downline dan takde istilah head hunting pon dalam Shaklee. Kalau kita boleh buat Shaklee tanpa downline maka teruskanlah. 

Dalam Shaklee, semua orang ada peluang yg sama. Peluang apa? Peluang untuk naik rank dan seterusnya enjoy bonus yg banyak berdasarkan usaha kita. Kalau korang daftar hari ni, tak mustahil korang nak naik jadi Master dulu sebelum saya. Takde keadaan di mana siapa yg masuk dulu dia yg berjaya dan dapat bonus banyak berkali ganda. Ada juga situasi di mana yg lambat masuk daripada saya dah capai rankk yg tinggi dalam Shaklee. Semua berbalik kepada usaha kita.

Tuan2 & Puan2. Cewah. Macam nak bagi ceramah plak. Tahukah korang yg Shaklee adalah product based MLM? Apa tu? Maksudnya Shaklee ni MLM berasaskan produk. Pernah dengar tak ada MLM yg cakap tak perlu jual produk tapi kena cari orang? Bahaya tu. Sebab tu semua adalah MLM yg tak patuh syariat. Bila tak patuh syariat maka jadilah haram. Nak ke bagi anak2 kita makan dari rezeki yg haram? Tak berkat sayang oi. =)

Sebab tu hati2 dengan MLM yg menjanjikan pulangan cepat. Takde kaedah nak kaya dengan cepat melainkan dia lahir dalam keluarga jutawan. Memang dia jadi jutawan segera la kalo gitu. Dunia skang ni kan kalau benda cepat kaya ni memang ramai orang suka. Tapi orang lupa, Allah takkan bagi kita kesenangan tanpa usaha. Sedarlah sedarlah ok. 


Ingat semalam cerita pasal Shaklee Always Safe, Always Work & Always Green? Tu semua pasal ciri2 Shaklee la.

Back to our topic, arini nak cakap pasal ciri2 bisnes dalam Shaklee ni.

Ciri2nya adalah seperti gambar di atas tu.

1. Modal serendah RM75 SEUMUR HIDUP. Takyah la nak renew keahlian setiap tahun. Sebenarnye starter kit tu RM65. Bila tambah pos maka jadilah RM75. Bila daftar dapat terus starter kit. Boleh baca dan fahamkan apa business plan Shaklee. 

Sekarang ada isu KEAHLIAN PERCUMA tu. Haaaa. Yg ni memang bertentangan dengan rules & regulations Shaklee. Takde istilah keahlian percuma tanpa pembelian. Kalau nak eligible untuk dapat keahlian percuma kena beli barang dengan nilaian 200 uv atau pon berharga RM600 ke atas maka dapat la kita keahlian percuma tu. Barang dapat, keahlian pon dapat.

Sindiket yg baik hati bagi keahlian percuma ni selalunya tak telus. Mula2 kata free. Kemudian bila nak aktifkan ID number Shaklee dia mintak bayaran. Betul ni. Tak tipu. Maka kat mana free nya tu? Bila part keahlian ni dah main2 camtu, macam mana dengan benda lain pulak kan? Sebab tu hati2 pilih upline. Jangan rambang mata je nak kejar downline. Sampai pandai2 bagi offer yg bukan Shaklee punye offer. Terasa? PEACE!! Ni bukan rules & regulations saya. Ni rules & regulations Shaklee yg punye. Hehe.

2.Bonus terus dibank ke dalam akaun kita pada setiap tengah bulan. Cuba bayangkan mula2 dapat gaji kerja haqiqi hujung bulan. Selalu kalau gaji ni biasanya tahan la dalam seminggu. Kengkadang sehari pon dah tinggal separuh sebab bayar bil dan hutang sana sini. Jadi kalau buat bisnes Shaklee sekurang2nya lepas gaji kerja haqiqi tinggal separuh ada jugak la top up dari bonus Shaklee. Jumlah bonus bergantung kepada sales kita ye kengkawan. Takde maknanya nak kayakan upline. Kalau upline sendiri tak reach minimum point yg diperlukan untuk layak dapat bonus, maka takkan merasa la bonus bulan tu. =)

3. Tak perlu buat front loading. Apa front loading ni? Setengah MLM akan minta kita buat loan dah buat stok. Kalau tak terjual tak ke naya tu? Kalau dengan Shaklee takyah nak kumpulkan stok. Simpan duit lagi bagus kan. Kalau ada org nak order baru kita belikan. Payment clear baru kita beli. Dah tentu selamat. Takdela berkulat stok yg tak laku kat rumah.

4. Tak perlu head hunting. Macam yg saya cakap tadi, kalau rasa boleh buat bisnes shaklee seorang diri, boleh kumpul point dan bonus tanpa downline maka teruskan. Shaklee tak suruh pon kita buat head hunting. Takdela rasa macam kena paksa masuk MLM biasa kan?

5. Semuanya online. Betul. Dari nak beli barang, cek bonus, pos barang, coaching dengan upline, kelas, semuanya online. Sesuai sangat untuk org2 yg malu atau yg susah nak keluar rumah. 

6. Fleksibel. Berapa ramai suri rumah yg buat bisnes Shaklee ni berjaya. Semua buat sambil jaga anak, menyusukan anak, main ngan anak, sambil baring atas katil. Tak perlu pergi pejabat pon. Dan berapa ramai wanita yg bekerjaya pon berenti kerja dan jadi suri rumah sebab rasa fleksibel sangat bisnes Shaklee ni dan kadang2 income bisnes Shaklee ni sendiri dah lebih daripada gaji kerja haqiqi. 

7. Tak perlu keluar meeting waktu malam dan hujung minggu. Realitinya MLM ni tak ramai yg suka sebab kena pergi kelas sana sini, kena meeting sampai waktu malam. Anak2 pon letak kat pengasuh sampai tengah malam. Kalau dengan Shaklee, even kalau ada kelas, boleh bawak anak dan suami. Kalau ada master celebration, boleh masuk free dan dapat makan free lagi. Adoi. Tak perlu bayar pon masuk function camtu. 

Tu dia antara ciri2 bisnes Shaklee. Banyak lagi sebenarnya. Kalau ikutkan nak cerita memang panjang lebar la. Tak semua org nampak potensi dalam Shaklee. Tapi bagi siapa yg nampak, sampai berenti kerja la jawabnya. Tu pon cita2 saya. =)

Kalau nak tau lebih lanjut lagi kenapa Shaklee best, boleh refer kat sinisini dan sini.

Dan kalau nak tahu cara jadi ahli Shaklee boleh rujuk sini dan sini.

Kalau nak beli ESP Shaklee sementara promo Buy 6 Free 1 ni boleh kontek saya ok.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 cepat2 tau.


Tinggal 3 hari je lagi!!

Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

Thursday, 27 March 2014

Shaklee: Always Safe, Always Work, Always Green

Hari ni nak cakap pasal kenapa pilih Shaklee lagi. Hehe. Maklumla cycle 2013 dah habis. Maka lepas ni boleh fokus dengan cycle 2014. Kena pulun la kalau tak nak duduk di takuk yg lama. Siapa cakap kalau buat MLM org atas goyang kaki je? Takde maknanya. Walau dah ada anak cucu cicit Shaklee, kalau saya tak buat kerja, tak buat sales, jangan harapla nak merasa bonus. 


Ramai orang ada alasan tersendiri kenapa mereka pilih produk yg mereka pilih. Tak terkecuali jugak dengan saya. Kenapa saya ubah dan pilih Shaklee? Umum tau kan yg Shaklee bukan sekadar suplemen. Ada produk kecantikan, produk untuk kegunaan seisi rumah gitu. Dari handwash sampai ke multi purpose cream dan multi purpose cleaner. So memang berbaloi.

So kenapa sebenarnya saya pilih Shaklee?

Apart from business plan yg Shaklee sediakan, produk Shaklee sendiri bagus sebenarnya. Res ipsa loquitor if u know what i mean. Hehe. Maksudnya the things speak for itself.

Sebagai contoh kenapa org berebut nak dapatkan ESP masa promo beli 6 free 1 ni? Dah tentu sebab ESP tu sendiri kan? ESP sendiri dah ramai yg acknowledge kata bagus. So the things speak for itself la kiranya.

Kalau nak tau kenapa perlu pilih Shaklee, boleh refer kat gambar atas ni haa.

Shaklee Always Safe

Betul. Shaklee guarantee produknya adalah selamat without condition. Di shaklee, lebih daripada 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yg baru dijalankan. Lebih 83000 ujian kualiti setiap tahun dilakukan hanya semata-mata untuk menjamin keselamatan setiap produk.

Secara teknikalnya, produk Shaklee memang takde parabens, triclosan, phthalates, SLS, natrium sulfat eter lauryl ataupon propilena glikol. Takde bahan2 yg diharamkan, takde pewarna, takde lemak trans dan takde pemanis dan perasa tiruan. Dan yg bestnya, Shaklee jugak tak menggunakan haiwan sebagai bahan ujian. Very the green u. Hehe. Kalau tengok pembungkusan produk sendiri pon selamat sebab bebas daripada biophenol toksin-phthalates dan dakwat toksik. Sebab tu la Shaklee dijamin 100% selamat untuk digunakan.


Shaklee Always Work

Banyak syarikat yg dakwa produk mereka paling bagus. Tapi kalau di Shaklee, dah tentu dakwaan tampil dengan bukti. Lebih daripada 300USD juta yg dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan (R&D). 

100 kajian klinikal telah pun diterbitkan dan 90 daripada kerta kajian tersebut telah disiarkan di dalam jurnal, 55 paten telah didaftarkan dan kalau nak tahu 54 pemegang pingat emas Olimpik dimenangi oleh atlet yg menggunakan produk Shaklee. Gary Hall Jr, Tiger Wood, Carly Piper, Laura Diaz, Billy Demong, Carla Overback, Michelle Simpson, Craig Blanchette, Kent Bostick adalah antara atlet bertaraf dunia yg menggunakan Shaklee.


Shaklee Always Green

Dr Forrest Shaklee mengasaskan syarikat pada prinsip "Hidup Harmoni dengan Alam Semulajadi". Masa ni lama dah. Lebih dari setengah abad yg lepas dan sehingga hari ni Shaklee terus memimpin gerakan alam sekitar. 

Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yg mendapat sijil iklim neutral dan benar2 mengimbangi pelepasan CO2. Ibu pejabat korporat Shaklee memenangi anugerah bagi reka bentuk alam sekitar. Dan melalui jualan Shaklee Get Clean Basic H2, Shaklee telah mengahapuskan 2.7 billion botol konvensional 26 auns pembersih tingkap. Kalau diukur botol2 ini akan membalut seluruh bumi lebih 28 kali. 

Macam yg saya dah sebut tadi, produk Shaklee jugak takde perasa tiruan, pemanis tiruan, tiada ujian ke atas haiwan, tiada bahan kimia, pembungkusan yg bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat toksik dan pembungkusan juga menggunakan bahan yg boleh dikitar semula.

See. Memang always green kan.

Berbekalkan 3 fakta ni la saya terus memilih Shaklee. Selain produk yg berkesan, kita dapatla menjaga bumi sekali. Sebab bumi ni kita pinjam daripada generasi akan datang kan. Kalau kita tak cuba hijaukan bumi, apa yg tinggal untuk anak2 kita di masa depan??


Ok, itu serba sedikit kenapa kena pilih Shaklee. Shaklee tak claim produk Shaklee ni terbaik di dunia. Tapi at least Shaklee tak bercakap kosong. Datang siap dengan data dan fakta. Dan bukan sekadar beli ramuan dari kilang dan kemudian tepek jenama sendiri ala2 rebranding. Hehe.


Nak dapatkan ESP promo beli 6 free 1? Sementara Mac lagi ni elokla dapatkan segera.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang hokeyyy!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)



Wednesday, 26 March 2014

ESP Shaklee the bestt!!






Kenapa ESP selalu jadi best seller?

Saya join Shaklee pon sebab mula dengan ESP la. 

Pembekal tenaga, buat kulit lebih gebu licin. Tak tipu ni.

Mengawal selera makan sebab masa bf anak nak kurus sekali. So sambil2 jadi milk booster bole slim sekaligus.

Kalau ada masalah breastfeed anak tapi masih tak kurus elok sangat tanya saya macam mana. 


BEZA ESP & SOYA BIASA 


Esp soya non gmo, tiada kolestrol, tiada asid urik, dgn 9 asid amino perlu & kalsium, 850mg = 30kg soya. Bila diamalkan dpt kulit cantik & badan yg lebih sihat.

Soya kedai, bergula, dgn pengawet, tanpa asid amino, takde kalsium. Blh kena diabetes klo amik kerap.

So jaga2 dengan pengambilan soya biasa.
Apa tunggu lagi??

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 sekarang hokey!!!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

Monday, 17 March 2014

Herbal Blend dah kembali!!

Semalam dapat mesej dari Encik Shaklee. Dia beritahu yg Herbal Blend krim serbaguna ni dah ada stok. Wah. Seronokla nampaknya. Mana tidaknya, nama pon multi purpose cream kan.

Macam mana rupa herbal blend ni??



Ni la dia herbal blend pujaan ramai. Ramai yg suka herbal blend cream ni sebab krim ni bukan sekadar untuk kulit kering je. Malah boleh dijadikan losyen harian. Contoh kalau tumit kaki kasar kan, kalau pakai secara berterusan, jadi lembut je. Betul. Kalau ruam lampin ke, ekzema ke, kalau pakai ni Insya Allah boleh lembutkan balik kulit yg gatal dan kering.

Antara kebaikan herbal blend ni plak:
  • Melembutkan kulit yg kasar
  • Sesuai untuk masalah tumit pecah dan merekah
  • Sesuai untuk masalah alergik, gatal2 dan ekzema
  • Menghilangkan parut seperti chicken pox atau cacar air
  • Menghilangkan ruam pada kulit bayi
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Digunakan sebagai losyen harian

Itu antara kebaikan herbal blend ni la. Take note yg herbal blend ada menthol dalamnya. Maka memang akan sejuk sikit kalau mula2 sapu tu. Tapi lama2 memang ok je. Tak berminyak langsung tau. Memang best sangat.

Nak tengok testimoni?

Layan...












Testimoni sendiri plak?

Dulu kering sangat. Bukan setakat kat bibir je. Sampai ke keliling mulut. Tengok sampai lebam dan hitam. Sakitnya jangan cakapla. Huhu. Tuhan je yg tau. Tapi jangan ingat saya sapu herbal blend kat bibir plak. Hehe. Saya sapu kat keliling mulut je. Bibir saya sapu minyak kelapa dara tau!!


Ok tu dia sedikit sebanyak pasal herbal blend ni. Maklumla herbal blend ni pon produk laku keras. Mesti habis cepat kalau dah ada stok. Harga pon tak mahal kan. Bawah RM30 je. Sebab tu orang berebut beli. =)

Nak cuba?

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)







Friday, 14 March 2014

Resepi ESP Shaklee

Ada macam2 cara untuk kita bancuh ESP. Semua orang ada benda dan rasa yg diorg suka kan? Maka nak bancuh ESP pon ada jugak variasinya. Ada yg suka minum dengan Milo, ada yg suka minum dengan orange juice dan ada yg suka minum camtu je.

Pendek kata, asalkan tak dibancuh dengan air panas dan tak dibancuh lebih dari dosage yg dianjurkan oleh Shaklee, maka kita boleh minum ESP ikut citarasa kita sendiri.

Namun untuk memudahkan mereka yg ada beli ESP sempena promosi bulan ni, meh kita tengok variasi bancuh ESP ni. =)



Dah buat gamba ni baru perasan tulisan tak berapa nak clear. Mintak ampun beribu ampun. Tapi still boleh baca kan? Hehe.

Ok, ni antara variasi cara nak bancuh ESP. Ingat tau. Kalau bancuh ESP jangan bancuh dengan air panas, jangan bancuh dengan air yg berkafein atau air gas. Nanti rosakla struktur protein dalam ESP tu. Masa proses ESP ni pon dah diproses dengan suhu rendah untuk kekalkan kualitinya. Jangan kita yg menyebabkan apa yg elok tu jadi kurang elok plak. Hehe.

Ok promo ESP beli 6 free 1 masih berlangsung. Kalau nak jadikan stok memang sesuai sangat sebab promo ESP ni boleh kata 2 tahun sekali. Tahun lepas takde tau promo ESP ni. Hehe.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 untuk cuba mana2 produk Shaklee ok!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

Thursday, 13 March 2014

Masalah metabolisme rendah





 Metabolisme berasal dari perkataan Greek yang bermaksud perubahan atau transformasi. Dari segi fungsi tubuh dan pemakanan, metabolisme adalah jumlah tenaga ataukalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi-fungsi tubuh yang asas. Tubuh anda sebenarnya membakar kalori dengan berterusan pada setiap ketika, bukan sahaja apabila anda bersenam, malah semasa anda tidur, menonton tv mahupun membeli belah. Sebagaimana sebuah kenderaan memerlukan minyak untuk menjana kuasa, metabolisme anda merupakan pengawal atau pengurus ‘minyak’ untuk tubuh anda.
Metabolisme bagi setiap individu berbeza. Ia bergantung kepada komposisi tubuh individu tersebut iaitu berdasarkan jumlah otot dan jumlah lemak di dalam tubuh. Tisu otot membakar atau menggunakan lebih banyak kalori untuk mengekalkan fungsinya berbanding dengan lemak. Maka, mereka yang mempunyai banyak tisu otot akan mempunyai kadar metabolisme yang lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai lebih banyak lemak.

Ada orang yg jenis makan sikit tapi masih susah nak turunkan berat badan. Tapi kita kena tahu jugak peningkatan usia pon salah satu faktor metabolisme kita jadi rendah.

10 Tips Cepatkan metabolisme Badan

  1. Minum Air Secukupnya. Anda mungkin biasa mendengar nasihat ini. Memang benar. Meminum 8 gelas air yang disyorkan oleh pakar pemakanan sebenarynya membantu tubuh anda untuk berfungsi pada tahap yang optimum.
  2. Jangan lupa suplemen kalsium. Kajian menunjukkan bahawa kekurangan kalsium di dalam tubuh mencetuskan hormon yang menyebabkan badan anda berpaut dengan lemak yang sebenarnya boleh dibakar. Anda juga boleh mendapatkan kalsium dari susu rendah lemak, keju, dadih, ikan salmon, taufu dan oatmil.
  3. Makan!Memakan snek dengan kerap dapat membantu. Sekiranya perut anda sudah mula memulas dan berbunyi, ia bermakna ia memerlukan ‘minyak’. Jika anda tidak makan, fungsi tubuh akan menurun dan anda mungkin akan memakan berlebihan pada waktu makan seterusnya. Pilihlah snek yang mempunyai kandungan fiber dan protin yang tinggi seperti buah-buahan, biskut berfiber tinggi atau dadih.
  4. Tidur yang cukup. Tidur sekurang-kurang 7 atau 8 jam setiap malam penting untuk mengekalkan metabolisme yang sihat. Kekurangan tidur boleh mengganggu kebolehan tubuh untuk membakar kalori. (Tidur yang lebih juga tidak baik dan mempunyai kesan yang sama!). Cuba kekalkan rutin tidur yang konsisten dan tidur dan bangun pada masa yang lebih kurang sama setiap hari.
  5. Jangan Stress. Stress meningkatkan jumlah kortisol di dalam tubuh. Kortisol merupakan hormon yang memberitahu tubuh untuk menyimpan lemak sebagai persediaan sekiranya di dalam situasi yang bertekanan tinggi. Melakukan senaman seperti yoga atau bermeditasi adalah contoh yang
    baik untuk membantu mengurangkan tekanan yang dihadapi.
  6. Sinar mentari baik untuk kesihatan dan metabolisme anda. Kajian menunjukkan bahawa menghabiskan masa yang lama di dalam persekitaran yang tertutup dan gelap mempunyai kesan fisiologi yang sama seperti apabila anda tidur atau menambahkan berat badan. Waktu terbaik untuk berada di luar adalah di antara jam 11 pagi dan 3 petang. Berehatlah sebentar dari tugas-tugas pejabat atau keluarlah dari rumah dan berjalan di luar. Selain daripada mendapatkan sedikit sinar matahari anda juga akan menaikkan kadar jantung anda dan dapat menghirup udara yang segar.
  7. Lakukan senaman menggunakan pemberat (weight training). Satu paun otot akan membakar 35 hingga 50 kalori manakala satu paun lemak membakar hanya 5 hingga 10 kalori. Meningkatkan otot di dalam tubuh dapat menaikkan kadar metabolisme asas (basal metabolic rate atau BMR) anda sehingga 40%. Anda tidak perlulah menjadi pengangkat berat seperti atlet bina badan. Menggunakan pemberat yang rendah dan melakukan bilangan ulangan yang tinggi juga terbukti dapat membina otot dan membakar lemak. Interval training atau latihan berkala adalah cara yang baik untuk mendapatkan kesan senaman yang maksimum sekiranya anda sibuk dan sukar mencari masa yang panjang untuk bersenam.
  8. C untuk cergas. Suplemen Vitamin C juga penting. Vitamin C dan kalsium adalah rakan yang baik dalam meningkatkan metabolisme. Kalsium dapat mempercepatkan metabolisme manakala vitamin C membantu tubuh dalam penyerapan mineral tersebut.
  9. Pedas! Sekiranya anda suka memakan makanan yang pedas dan bercili, ini berita baik untuk anda. Kandungan capsaicin di dalam cili mampu membakar kalori sehingga 30 minit selepas anda memakannya.
  10. Minum Teh Hijau atau Teh Oolong.Gantikan cawan kopi atau teh tarik yang kedua itu dengan teh hijau atau teh oolong. Teh hijau dan teh oolong mengandungi polifenol yang dapat meningkatkan kadar metabolisme. Anda perlu meminum 4 atau 5 cawan sehari untuk melihat kesannya.

Ok tu dia antara cara nak meningkatkan metabolisme. Take note yg nombor 10 tu. Kita digalakkan minum teh hijau kan?

Ok, dalam Shaklee ada Cinch Energy Tea Mix.


Ni dia. Kalau nak tau Cinch energy tea mix ni penggalak tenaga semulajadi. Dah tentu selamat. Ditambah pulak dengan taurina yg fungsinya meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.

Kiranya kalau la ada yg tak suka minum kopi atau tak boleh minum kopi, maka cinch energy tea mix ni memang pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk kecergasan badan kita.

Kalau ambil cinch energy tea mix di malam hari selepas penat bekerja, takut boleh tahan dan berjaga pulak dek penangan cinch energy tea mix ni. Hehe.

Dah tentu cinch energy tea mix ni tanpa gluten, takde perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis. Kalau nak sihat tak perlu tambah gula pon kan. =)

Apa unsur2 teh yg ada dalam ni?
  • Matcha Green Tea Powder : Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yg terdapat dalam daun termasuk serat, mineral dan antioksidan.
  • Red Tea Extract : Salah satu antioksidan yg dijumpai dalam teh merah, yg dikenali sebagai polifenol- pejuang kanser yg kuat. Polifenol membantu merawat kerosakan badan yg disebabkan oleh radikal bebas. Polifenol ni jugak merupakan antioksidan yg kuat dan bagus untuk mencegah kanser dan bertindak sebagai ejen yg boleh membantu menghalang sel kanser daripada merebak.
  • White Tea Extract : Dikenali sebagai teh hijau muda dengan mempunyai kandungan antioksidan yg lebih tinggi berbanding teh hijau.
  • Rooibos Red Tea Extract : Tumbuhan unik yg berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol dan antioksidan.

See. Semua jenis teh dah diadun dan diesktrak menjadi Cinch Energy Tea Mix. Best! Cinch Energy Tea Mix ni ada dalam set kurus Shaklee. So kalau ada yg nak menggalakkan metabolisme atau ada masalah dengan metabolisme rendah, elokla ambil Cinch Energy Tea Mix ni.

Kalau di luar negara, Cinch Energy Tea Mix ni memang laku keras la. Hehe.

Jom tengok antara testimoninya.








Memang kalau minum Cinch Energy Tea Mix ni kita jadi bertenaga dan berpeluh. Maklumla bila metabolisme meningkat maka pembakaran lemak pon jadi lancar la. Bila lemak terbakar jangan panggil bomba. Hehe. Sebab bila lemak terbakar, kita akan hilang inci. Oh i like!!

Ok, kalau nak try boleh roger saya k.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797. 

I get cinched. I lose inch. Korang camna? =)


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)





Wednesday, 12 March 2014

Pengedar Shaklee di Sungai Buloh, Subang, Shah Alam, Kuala Selangor, Sabak Bernam & Ipoh

Assalamualaikum dan helloooo kepada semua.

Saja nak bagitahu yg saya ni pengedar Shaklee di Sungai Buloh, Subang, Kuala Selangor, Sabak Bernam & Ipoh. Kalau nak cash on delivery untuk tempat2 ni boleh la hubungi saya.

Tapi tak bermakna saya ni tak boleh nak entertain customer dari seluruh Malaysia pulak. Boleh aje. Kita kan berada di zaman serba canggih. Mana2 tempat pon boleh diusahakan.

Kalau nak tanya pasal bisnes Shaklee pon sangat la dialu2kan. Boleh buat appointment nak jumpe kat mana2 atau boleh sms, call, whatsapp atau apa cara sekalipun.

Kalau korang semua nak tau, saya bermula sebagai pengguna Shaklee jugak. Lepas bersalinkan anak, saya sibuk cari set penyusuan Shaklee. Bukan saya tak tahu nak banyakkan susu ni kena pantau konsep demand and supply. Tapi sebenarnya saya cari suplemen pon untuk tambahkan kualiti kesihatan. Nama pon suplemen kan. Makanan tambahan. =)

Jom tengok journey saya sepanjang menggunakan Shaklee. Testimoni sendiri ni. =)


Dulu masa mengandung muka tak berseri langsung. Kusam. Lepas bersalin, mungkin jugak sebab hepi ada anak, muka berseri2. Hehe.


Gambar sebelah kiri masa 3 bulan lepas melahirkan anak. Yang sebelah kanan 4 bulan lepas melahirkan anak. Bulat kan??


Yang belah kiri ni gambar 7 bulan selepas melahirkan anak. Yang sebelah kanan 10 bulan selepas bersalin. Ada improvement kan? =)


Yang ni gambar latest. Bulan Februari 2014. Hehe. Bangga ibu dapat kurangkan inci sambil sihat. =)


Selain daripada set kurus, set menyusu dengan set kulit, ni satu lagi improvement yg saya cukup puas hati. Kurang eczema sebab guna krim herbal blend. =)


So tu dia sedikit sebanyak improvement dalam diri selepas gunakan Shaklee. Nak cantik, nak kurus, nak sihat bukannya senang. Bukan dalam masa sehari dua. Sama juga kalau nak sakit. Bukan ambil masa sehari dua je. Amalan penjagaan kesihatan kita ni kena ambil kisah sikit. Sebab apa yg kita makan akan tunjukkan kita bagaimana.

Kesihatan la yg paling utama. Kalau x sihat apa pon x boleh buat tau. Biar cantik dan sihat tu seiring. Baru puas hati.

Shaklee berjaya bantu saya capai tahap kesihatan dan kualiti kesihatan yg saya mahu. Korang tak nak cuba sekali ke? =)

Kalau nak cuba produk Shaklee bole la roger saya k. COD bole, pos pon bole. Apa saje untuk pelanggan tersayang.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 untuk tempah produk Shaklee korang sekarang k!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor. =)



Tuesday, 11 March 2014

Pray for MH370

Hari ni tak nak cakap banyak la. Sama2 la kita doakan MH370. Semoga selamat dan kembali ke Malaysia segera.

Dengan DIA aje yg kita boleh minta segalanya. Sebab tu kita kena bergantung dengan DIA. =)



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor. =)

Wednesday, 5 March 2014

Rumahapi @ Ipoh Soho

Rumahapi dah start beroperasi. Apa kata kita layan gambar je arini? Hehe.























Ni antara gambar yg adala. Doakan kami berjaya ye. 

Nak try Satay Celup gaya Melaka, Stimbot dan Grill?? Singgah Rumahapi ok!!

Kat mana?

Kat Ipoh Soho, depan rumah MB, sebelah yuk choy dan berhadapan dengan Shuttle 8. Senang je nak cari. Kalau nampak MH Hotel tu dekat sangat dah tu.


Alamat Rumahapi : 

A-2-4, Ipoh Soho, 
Jalan Sultan Iskandar Shah,
30000 Ipoh, Perak

Untuk tempahan :
Call / SMS 0162676700

Sokong perniagaan stimbot halal kami ye.

Oh ye, nak produk Shaklee boleh roger saya jugak. Hehe. 

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane 
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)


Tuesday, 4 March 2014

Kebaikan ESP Shaklee

Memang ESP ni produk laku keras Shaklee. Ada promo ke takde ke, ESP tetap ramai yg beli. Bila ada promo beli 6 percuma 1 macam bulan ni, dah tentu lagi menjadi2 lakunya.


Ramai yg ingat ESP ni hanya untuk perempuan. Tak ye. Sebab kalau ikutkan lelaki atau perempuan, masing2 perlukan protein. Maka ESP ni boleh diminum oleh perempuan atau lelaki. Tapi tula. Kebanyakan yg ambil ESP ni perempuan sebab kalau ikutkan ESP ni ramai yg ambil dalam set kecantikan atau set menyusu dan set hamil. So orang ingat ESP ni untuk perempuan. Kalau lelaki ambik sekalipon, tak menjadikan kelelakiannya kurang ok. Aww. Haha.


Kenapa ESP penting?

Bukan ESP je penting. Semua produk yg ada sumber protein boleh dikatakan penting sebab protein sendiri adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan. Kira kompone utama dalam membentu organ dan sel la. Dan, protein juga penting untuk hormon manusia. Sebab tu la protein ni penting.

Kalau diikutkan, badan kita ni sebenarnya terdiri daripada sel2. Kuku, kulit, otot2, organ2 semuanya berasal daripada protein.

Kalau nak tau dari sel terbentuknya tisu kemudian organ kemudian menjadi satu sistem dan terbinanya badan kita.

Sebab tu la protein ni penting untuk badan sebab makanan utama bagi sel adalah protein. Bila sel dalam badan kita sihat maka kita akan dapat badan yg sihat jugak. Simple kan?


Faedah & Manfaat ESP

Faedah dan khasiat ESP banyak dah saya cerita dalam blog saya ni. Tapi untuk recap balik meh saya senaraikan antara faedah ESP ni.
  • Awet Muda : Asid amino membina otot manusa, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50000 jenis protein, 20000 jenis enzim dan lain2. Pengambilan ESP shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
  • Hormon berasaskan tumbuhan semulajadi : Kacang soya adalah tumbuhan yg hanya kaya dalam isoflavon yg sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • Baik untuk prostat : Genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel2 kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel2 menjadi sel2 kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
  • Kulit remaja : Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot, sekaligus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
  • Pembekal tenaga segera : Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan serta gejala yg berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan dll.
  • Memulihkan pigmentasi : Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah rambut lain, pigmentasi, freckles.
  • Memperbaiki memori : Menguatkan ingatan, kecergasan, meningkatkan kualiti memori, keupayaan seksual dan sebagainya.


Banyak khasiatnya kan? Sebab tu berbaloi. Sebab tu jugak ESP ni jadi produk hot selling dalam Shaklee ni. Promo ESP ni jarang sangat jadi. Dah masuk 2 tahun baru promo ESP kembali.

Sebab tu pada siapa yg memang pengguna ESP ni boleh sangat la grab ESP dengan harga promo. (UNTUK AHLI SAHAJA. NAK PROMO PRICE? JADI LAH AHLI SHAKLEE) :P

Kalau nak tahu macam mana nak dapat keahlian percuma dengan pembelian ESP ni pon boleh roger saya.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

Monday, 3 March 2014

ESP Shaklee. TERBAIK! !

 Dan dalam banyak2 produk, ramai yg suka sangat dengan ESP ni. Betul. Tak percaya kenapa? Meh saya bagitau kenapa. Dan lepas baca mungkin korang pon boleh buat pilihan sebaiknya!!


Ni antara sebab kenapa ESP Shaklee ni hot item dalam Shaklee. Sebab ESP ni memang banyak khasiatnya. Terbaik la pendek kata. 

Untuk yg tak pernah tahu apa ESP ni suka saya nak cerita apa bagusnya ESP ni.

Kalau nak tahu, Shaklee merupakan syarikat pertama yg mencipta makanan tambahan protein yg berasaskan kacang soya. 

Antara kriteria ESP ni sendiri:
  • Mempunyai kajian klinikal yg sangat komprehensif serta memiliki kualiti protein yg tinggi yg pernah dihasilkan.
  • Mengandungi non-GMO (non-genetically modified organism) yg mana ia diproses pada kadar suhu rendah.
  • Setiap 850g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • Satu2nya produk yg menjamin penyediaan 9 asid amino penting yg tak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur sama ada tua mahupun muda.
  • Kandungan glisemik yg rendah iaitu 39, menjadikan ia sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Satu hidangan ESP ni bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu.
  • Rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


ESP ni membekalkan sumber protein. Protein ni kan penting untuk kita. Protein ni kiranya bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Setiap organ kita memerlukan protein. Kalau tak cukup protein, maka kita akan rasa lemah, lesu, tak bermaya, kolesterol tinggi dan tekanan darah rendah. Tak cukup protein jugak adalah punca ulser perut & ulser usus. Kalau kita kurang protein jugak, kalau luka atau berjerawat, kita akan lambat sembuh dan akhirnya berparut. Kurangnya protein pon boleh menjadi punca gangguan pada penglihatan dan masalah antibodi lemah. Selain daripada tu kalau kita kurang protein, masalah lebihan air dalam badan akan jadi. Maka jadila water retention. Hah, banyak kesan kan kalau protein tak cukup ni. =)

Manfaat utama ESP:
  • Awet muda : Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain2. 
  • Baik untuk hormon : Kacang soya tumbuhan kaya isoflavon yg fungsinya sama seperti hormon wanita. Membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat : Genistein yg terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. 
  • Kulit remaja : Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, ejen anti-penuaan, mengembalikan seri kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga : Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun. Baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasi : Membaiki masalah rambut seperti rambut beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori : Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


Siapa sesuai untuk cuba ESP ni??

Nak kurus : ESP bantu kita cepat kenyang & mengurangkan nafsu makan.

Nak kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrien dalam badan.

Nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, gebu dan lebih cerah.

Nak stabilkan hormon : Kacang soya ni kaya dengan isoflavon yg berfungsi untuk memulihkan hormon wanita, mengeluarkan darah kotor dan ganti protein yg diperlukan.

Nak hamil : ESP pulihara dan pelihara rahim.

Ibu hamil : ESP kuatkan rahim dan bantu pembentukan otot bayi sebab protein bagus untuk tumbesaran. Bila ibu hamil consume ESP maka anak akan dapat khasiatnya sama. 

Wanita menyusu : ESP bantu menggalakkan pengeluaran susu. Bila cukup protein, badan bertenaga untuk menghasilkan susu. Provided that, kena pantau konsep demand n supply, minum air secukupnya dan berfikiran positif. =)

Jom tengok testimoni jom!!

Testimoni kulit cantik & kurus dengan ESP 



Testimoni susu meriah dengan ESP (Pantau konsep penyusuan dengan baik jugak) & tapak kaki tak merekah



Testimoni bertenaga dengan ESP Shaklee



Testimoni masalah pedih ulu hati hilang dengan ESP Shaklee




Testimoni kulit lembut dengan ESP





Testimoni kurus dengan ESP



Testimoni set kecantikan dengan ESP






Testimoni susu meriah dengan ESP




Nak kongsi testimoni sendiri jugak. Hehe. Testimoni 2 dalam 1. Sebab yg gamba mula2 ni gamba kulit glowing dan berseri2 lepas amik ESP dalam set skincare Shaklee. Memang betul2 berubah. Masa mengandung tak berseri langsung. Lepas dah bersalin berseri2 gitu. Hehe.

Gambar kedua gambar slim down saya. Pon amik ESP jugak untuk lose inch. Sebab saya susukan anak. Takleh amik Cinch. Anak dah masuk setahun lebih ni baru la amik cinch. Hehe.








So apa tunggu lagi?

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 untuk dapatkan ESP korang sekarang. Sementara stok masih ada. Laku keras ni. 


Regards,

Marina, Ibu Zidane 
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)