Thursday, 20 February 2014

Testimoni set kurus Shaklee


Hari ni malas nak cerita panjang2. Sebab kalau cerita panjang pon takut org boring. Jom kita tengok testimoni aje la arini. Hehe.

Anyway, untuk refresh balik memori kita ni. Maklumla, manusia mesti cepat lupa kan. Hehe. Dalam shaklee, kita ada banyak set untuk kurus. Semua tu bergantung kepada bajet kita. Dan dah tentu, kesan cepat kurus atau tidak bergantung kepada org tu jugak.

Contoh yg mudah saya sendiri la. Saya ambik masa 10 bulan untuk dapatkan balik berat sebelum mengandung. Sebab saya ni tak disiplin nak bersenam setiap hari. Saya tak jaga makan sebab saya menyusukan anak. In fact, keperluan kalori untuk seorang ibu yg menyusu jauh lebih banyak daripada ibu yg xmenyusukan. Sebab tu saya ambil masa yg lama. Kalau yg jenis disiplin bersenam, jaga makan dan kira kalori yg masuk dan kalori yg keluar, I can promise, tanpa suplemen pon memang boleh kurus. Tapi ingat balik ye. Suplemen ni makanan tambahan. Suplemen menyediakan badan kita dengan apa2 nutrien yg tak cukup dalam badan kita. Bila kita cukup nutrisi dalam badan, badan kita akan jadi bertenaga. Bila bertenaga takdela masalah MALAS tu datang. =)

Ok ok. Kita recap balik. Dalam Shaklee ada konsep 3B - Bakar, Buang dan Bina Otot. 

Bakar ada Omega Guard & Lecithin

Buang ada  Herb Lax & Alfalfa

Bina Otot ada Cinch & ESP.

Take note. Setiap satu produk walau fungsinya lebih kurang sama, tapi bezanya adalah keberkesanannya. Yg mahal dah tentu lebih efektif. Tapi pokok pangkal pada kita balik. Sebab ada yg amik set bajet pon boleh kurus dalam masa 2 minggu. Yg tu kena cek balik. Mungkin push factor untuk dia kurus lebih, mungkin dia determined. Mungkin dia nak keluar dari zon selesa dia. So dia push harder dan berjaya kurus. Pendekkan cerita, kat sini ATTITUDE memang memainkan semangat penting.

What do u expect when u keep on 'jajaning' n u take u meal replacement n then u lay on ur bed all day long watching television? Memang takkan kurus kan. Kalau org tu ada keazaman nak kurus, mesti aktivitinya pon dah tentu sihat2 belaka. Bangun awal jogging, makan masak sendiri, kira kalori intake etc etc. Kalau nak kurus jangan hangat2 tahi ayam. Sehari dua nak kurus lepas tu mak masak makanan sedap bantai makan tak ingat dunia. Hehe. Terasa ke? Adoi jangan terasa. Kena berapi sikit baru la semangat tu ada kan? =)

Ok, long story short, meh tengok testimoni mereka yg berjaya kuruskan badan dengan set kurus shaklee. Tak kira la set bajet atau pun tidak. =)



















Nak tunjuk keberkesanan kat diri sendiri pulak la. Hehe.


Ini dulu. Masa betul2 lepas bersalin dalam 3 - 4 bulan lepas bersalin.


Lepas tu yg kiri ni masa anak 7 bulan. Yg kanan masa anak 10 bulan.


Yg ni 7 bulan lepas bersalin




Yg ni bulan lepas. Ngeee. Kurus dengan selamatnya sambil berjaya menyusukan anak tanpa gagal sehingga ke hari ni. I am a proud ibu. =)

Sebab tu nak kurus kena tabah. Jangan pakai tukar sana sini. Jangan ikut orang sebab yg nak kurus tu sebenarnya sape? Kita kan? 

Tepuk dada tanya diri sendiri. =)

Kalau nak cuba set kurus Shaklee boleh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ye. Harga kasih sayang belaka. =)


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)




No comments:

Post a Comment