Friday, 21 February 2014

Rumahapi Satay Celup & Grill di Ipoh!!


Hari ni nak cite pasal satay celup. Sebab memandangkan kedai suami dah nak bukak esok, Insya Allah. Lama kami tunggu nak bukak kedai ni. Banyak cabaran dan dugaan. Kami je yg tau macam mana jerih perih nak membangunkan kedai ni. Huhu.  

Apa satay celup ni??

Org kat Melaka mesti tau la sebab femes benda alah ni. Tak caya tengok gambo bawah ni haaa.




Ok, ini gambar Capitol Satay Celup di Melaka. Ramai sanggup berbaris untuk makan satay celup ni di Melaka.


Tahukah anda?



Satay Celup adalah makanan tradisi masyarakat Tiong Hwa Melaka yg menyajikan makanan segar seperti udang, kerang, ayam, daging dan makanan steamboat yang dicucuk dan dimasak di dalam kuah satay yg kaya dengan rempah ratus. 

Yg bestnya, di Rumahapi kami bukan sekadar menyediakan satay celup. Stimbot, BBQ dan grill pon ada. 

Dan lagi best, anda bakar sendiri, anda celup sendiri, anda panggang sendiri makanan anda.

Sebab tu kami berbeza!! 

Feel it. Experience it. Eat it.

Sila singgah ye kalau datang ke Ipoh. =)







Ni alamat kedai kami :

Blok A-2-4, Soho Ipoh, Jalan Sultan Iskandar Shah, 30000 Ipoh, Perak. Betul2 berhadapan dengan rumah MB, sebelah Sam Tet dan sebelah Yuk Choy. Tu nama sekolah. Jangan ingat saya ngarut plak. Hehe.

Operation hours untuk permulaan ni jam 5 petang sampai 12 tengah malam. Kami berkonsepkan buffet. So agak2 la dalam jam 11 malam tu tak berbaloi la kalau nak makan terkejar2. Hehe. Tapi kot ada yg teringin sangat makan laju2 pon takde hal maka silakan masuk walau dah jam 11 malam. =P










Ok, sape nak try satay celup boleh datang sini k. Beza sangat dengan steamboat tapi kalau nak steamboat pon ado jugak. Satay celup celup dalam kuah kacang yg pedas zasss. Steamboat celup dalam sup macam biasa. Yg best ada grill jugak. Kami tak main la panggangkan untuk customer. Customer mesti nak feel panggang sendiri ye tak?? Boleh rasa macam BBQ ngan Grill kat Korea. Hehe.

Kalau nak beli produk Shaklee boleh datang sini jugak. Kami available jugak.

PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!



Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)

6 comments:

  1. no contact phone ade tak kalau nak book

    ReplyDelete
  2. harga macam mana ye?

    ReplyDelete
  3. Boleh cek page FB Rumahapi Satay Celup & Grill. Complete info kat situ. =)

    ReplyDelete
  4. Saya nak buat reservation tapi dah try call banyak kali, tapi takde orang yang angkat.

    ReplyDelete
  5. Boleh cuba 016.331.6901 atau 018.365.1884. Atau boleh mesej kalau call tak berjawab. =)

    ReplyDelete