Thursday, 30 January 2014

Set Kecantikan Shaklee

Dalam Shaklee, ada banyak vitamin yg boleh mencantikkan kulit. Yg lagi best, vitamin tu bukan sekadar cantik sebab ada double duty jugak. Maksud double duty ni, vitamin tu bukan untuk kulit yg cantik semata-mata.

Ramai orang nak tau apa set cantik Shaklee?

Standard answer pulak adalah Vitamin C dan Vitamin E. Itu kalau bajet la. Dah berbaloi sangat dah. Sebab Vitamin C Shaklee boleh tahan 6 bulan. Vitamin E pulak boleh tahan 4 bulan. Untung kan? Bukan kena membeli setiap bulan.

Nak lagi best, boleh tambah Shaklee Collagen Powder. Ni untuk mereka yg ada bajet lebih la. Collagen memang dikenali bagus untuk kulit cantik kan.

Nak lagi best? Ada lagi. Try Vivix. Ini memang bagus. Bukan sekadar double duty. Malah lebih daripada tu. Sebab Vivix ni dikenali sebagai sirap kesihatan. Maka, fokus bukan sekadar untuk jadi cantik. Malah untuk sihat sama. Yang ni pon untuk mereka yg berkemampuan. Mahal memang mahal. Tapi berbaloi u ollz.

Meh tengok apa yg best in details pasal produk2 kulit cantik ni k. Kita cite pasal Vitamin C ngan Vitamin E la. Sebab ni set cantik yg sangat affordable. =)


Ni dia Vitamin E Shaklee.

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate dan d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium. Vitamin E sahaja tanpa selenium memang tak sempurna. Pengambilan vitamin perlu lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yg optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang sebab tak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

So kalau ada guna vitamin E selain Shaklee, pastikan vitamin E tu ada selenium supaya Vitamin E boleh berfungsi dengan baik. Sama macam Vitamin A, kita tak boleh ambil Vitamin A berlebihan sebab boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro-Vitamin A macam Beta Carotene yg mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin bila diperlukan sahaja.

Selain daripada tu, kita disarankan untuk makan Vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin kita sama ada ia 'd' atau 'l'. Bagi yg ditulis pada label dengan 'd' bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia.

Kenapa perlu pilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia sebab jika tak dapat diserap oleh badan, ini akan menyebabkan toksik di kemudian hari dan penyebab kepada wujudnya sel abnormal dalam badan.

Ingat double duty yg saya cakap sebelum ni?

Selain untuk dapat kulit yg cantik, Vitamin E juga bertindak sebagai:
  • Ejen awet muda
  • Memperbaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan keksuburan untuk lelaki dan wanita
  • Kulit dan rambut sihat dan lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Masker semulajadi yg baik
Dan yg lagi bestnya, Vitamin E Shaklee dah ditambah Grape Seed Extract yg menambahkan lagi khasiatnya dan tahap powernya berbanding yg dulu. 

Kebaikan grape seed extract:
  • Menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan radang (inflammatory)
  • Membantu kesihatan otak, kulit dan mata
  • Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yg disebabkan oleh sinar ultraungu
  • Membantu fungsi sistem saraf otak
  • Meningkatkan daya pertahanan badan
Best kan? Banyak kebaikannya. Hehe.

Jom tengok Vitamin C pulak.


Kebaikan Vitamin C pulak:
  • Membentuk kolagen. Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  • Memperbaiki simptom pendarahan. Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Meningkatkan sistem imun. Membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, meningkatkan pemulihan elergi hidung, kulit dan asthma dan juga mengurangkan simptom selesema.
  • Memerangi kanser. Satu2nya anti oksidan yg berkuasa dan mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.
  • Mencantikkan kulit. Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu kita mendapatkan kulit yg lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
Tu antara lain kebaikan dan khasiat Vitamin C. Tak kira apa jenama sekali pon. Tapi apa beza Shaklee?

Bezanya, Vitamin C shaklee adalah Vitamin C pertama yg natural dan bertindak secara "Sustained Release". Berfungsi perlahan dan melepaskan Vitamin C setiap jam secara perlahan dan berterusan selama 5 jam untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam. Ni la dia rumusan unik Vitamin C Shaklee. Lagipon, 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C iaitu bersamaan dengan 7 biji setengah oren. Vitamin C Shaklee juga membekalkan "Bioflavinoid" dalam jumlah yg seimbang iaitu 120mg. Bioflavinoid ni bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian suplemen Vitamin C untuk elak salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi Vitamin C, mengelakkan Vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.

Meh tengok testimoni sikit.





Gambar sendiri pon nak tunjuk. Hik hik. Yang ni kena tambah ESP ok!! =P




Ok, tu dia sedikit sebanyak pasal set cantik Shaklee. Ada banyak lagi sebenarnya. Nanti saya kupas satu2 ye.



Kalau nak cuba, boleh PM/Call/SMS/WhatsApp 016.331.4797 ok!!

Nak beli sendiri produk Shaklee terus dari Shaklee? Klik link kat bawah ni ok!!

Saya nak beli Sustained Release Vita C Shaklee!!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane
Your Trusted Shaklee Independant Distributor =)






No comments:

Post a Comment