Monday, 6 January 2014

KENAPA SAYA JOIN SHAKLEE??

Tetiba nak cakap pasal kenapa saya jadi ahli shaklee arini. Sebab malam semalam bonus statement Shaklee untuk Disember dah boleh tengok. Bila tengok rasa nak sangat kongsi dengan orang lain kenapa saya jadi ahli Shaklee.

Macam saya pernah cerita sebelum ni, saya kenal Shaklee dulu masa lepas melahirkan Muslim Wajdi Zidane. Masa tu nak cari set penyusuan. Dan dah adat ibu2 lepas bersalin ni, sambil cari set penyusuan mesti la nak cari set kurus yg sesuai dengan ibu2 yg bf ni.

Maka saya mencari la. Dalam pencarian tu la saya jumpe Shaklee. Mula dari beli set penyusan, kemudian saya beli set kurus, kemudian saya jadi ahli. Disebabkan dah selalu membeli, dan kita sedia maklum kalau MLM ni dah tentu ada harga ahli dan harga retail kan. Saya dah selalu beli dah tentu saya nak harga yg murah. Sebab tu la saya jadi ahli. Sebab nak harga murah.

Tapi dari mula2 nak harga murah je, saya pon terfikir nak kongsi Shaklee ni dengan org lain. Sebelum ni saya cuma share dengan kawan2. Mana yg menyusukan anak, saya syorkan Shaklee. In fact ada yg dah guna sebelum saya lagi. Cuma belum terbukak hati nak jadi ahli.

Lama kelamaan, seronok pulak buat Shaklee ni. Dulu saya sorang je jadi member. Saya takde anak2. Tapi Alhamdulillah. Sekarang dah ada anak2 yg sama minat dengan saya. Anak2 ni bukan anak2 biologi. Hehe. Ni downline Shaklee. =)

Kenapa best jadi ahli Shaklee??

Shaklee bukan skim cepat kaya ye kawan2. Betul Shaklee ni MLM. Tapi bukanla jenis yg nak mengkayakan upline macam tipikal MLM lain.

Dalam Shaklee ada 3C - Cash bonus, Car bonus & Convention.

Bila join Shaklee, kita beli barang, kita dapat cash bonus setiap bulan. TnC applies. Standard la tu.  =)

Car bonus kita layak dapat once kita jadi Supervisor ke atas. Sama jugak dengan Convention. Convention tu merujuk kepada jalan2 berholiday di dalam dan luar negara. Layanan 6 bintang i can say. Nak pergi umrah dengan layanan camtu? Silakan join Shaklee. =)

Tu belum lagi leadership bonus, naik rank pon ada bonus. Pendek kata, memang berbaloi.

Seronok sangat tengok bonus statement tadi 4 angka. Tu baru standard saya. Belum lagi yg rank2 tinggi. Kalau yg master tu boleh enjoy hampir setengah juta sebulan. Huhu. Masa saya akan tiba. Insya Allah. =)

Siapa nak bagi kita duit di tengah bulan? Di saat gaji kerja hakiki pon dah nak hampir habis.

Ramai yg join Shaklee ni WAHM. Boleh buat bisnes kat rumah ditemani anak2 dan suami. Anak pon tak perlu hantar ke pengasuh. Anak2 membesar depan mata kita sendiri.

Kalau sebelum ni kita susah sangat nak bagi mak ayah duit belanja tiap bulan, dengan Shaklee ni kita boleh la nak hulur lebih sikit kat mak ayah di kampung. Kalau masih belum mampu nak bagi duit belanja, bagi la apa je yg kita mampu. Bagi suplemen pon kira dah berbakti kepada kedua orang tua. Kadang2 mak ayah kita tak cakap. Tapi jauh di sudut hati bila kita bagi diorang suplemen, mesti diorang rasa bertuah sekali. Ye la, kesihatan kan tinggi nilainya. Kalau anak bagi suplemen untuk kita jaga kesihatan kita, tak ke rasa bertuah?

Banyak keseronokan buat Shaklee ni. Tak perlu cari orang sebab at last orang yg akan cari kita sendiri.

Dan yg paling penting, Allah buka hati saya untuk join Shaklee sebab Allah nak kenalkan saya dengan orang2 yg positif. Yg memberi semangat bila kita rasa sedih. Yg sentiasa ingatkan kita untuk dekat dengan Tuhan kalau kita diberi ujian. Alhamdulillah. Sebelum ni mana ada saya rajin solat2 sunat ni. Tapi so far, sejak berjinak2 dengan Shaklee dan orang2 yg positif, saya cuba sebaik mungkin untuk lakukan solat sunat. Zikir, baca Al-Quran semua tu kena buat sekarang ni. Ye la, nak meniaga, nak redha Allah, kena la ambil hati DIA kan? Dengan cara apa? Dengan cara dekat dengan DIA la. =)

Okla, rasa takat ni dulu la saya cerita pasal kenapa saya join Shaklee.

Apart from the facts yg saya nak tambah side income, sebenarnya saya nak ubah diri jadi insan yg lebih baik dan lebih akrab dengan Tuhan. Insya Allah.

Ok, kalau ada sesiapa yg nak join atau nak tanya2 pasal Shaklee, silakan. Besar harapan saya untuk kongsi apa yg saya tahu dengan semua.

PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 ok!!

Regards,

Marina, Ibu Zidane =)




No comments:

Post a Comment