Friday, 3 January 2014

Cara daftar ahli Shaklee




Tahniah sebab kalau korg terfikir macam mana cara nak jadi ahli shaklee ni. Beruntungla pada mereka yg tengok sesuatu dan kemudian berfikir out of the box dan tak judge a book by its cover. Adoi. Apekah? Bercakap bahasa rojak camni?

Apa yg saya cuba nak sampaikan ni ialah, sesetengah org beranggapan Shaklee ni macam MLM biasa. Memang betul Shaklee ni MLM. Tapi bukan la sescary yg kita dok bayang kat typical MLM tu. :)

Saya nak kongsi apa CEO Shaklee cakap pasal Shaklee nowadays.


'We are not MLM we are social marketing company' - Roger Barnett. 


Kenapa camtu? Sebab kita bukan MLM biasa yg asyik mengkayakan upline. Kita bukan MLM biasa yg upline duduk goyang kaki dan yg downline sibuk cari ahli. 

Kalau di Shaklee, yg atas pulun kerja kuat, baru dapat hasil setimpal. Kemudian kena tarik anak sekali untuk berjaya sama barula sama2 dapat hasilnya. 

Contohnya, kriteria untuk jadi senior supervisor adalah seorg downline kita perlu jadi supervisor dan ada kriteria uv kita. Misal kata kalau kita dah penuhi dari segi jumlah uv tapi downline kita tak cukup kriteria nak jadi supervisor, maka jangan bermimpi kita nak jadi senior supervisor. Sebab kita kena gerak sekali. Kalau nak berjaya, kita bawak downline kita untuk berjaya sekali. Itu je caranya dalam Shaklee. 

Shaklee pon tak perlu nak cari downline sebenarnya. Kita tak pernah diarahkan untuk dapatkan ahli setiap bulan dgn KPI tersendiri. Tapi terpulang pada kita. Kalau nak besarkan empayar, kita cari ahli. Sebab lagi besar empayar kita, lagi banyak potensi yg boleh kita bantu jadi leader dalam Shaklee. Nak jadi ahli bukan susah. Suplemen Shaklee dah 50 tahun lebih dalam pasaran. Memang tak diragui dan selalu berkesan. Kalau tak, takkan la bertahan selama 50 tahun di sebalik pertambahan jenama kesihatan lain yg tumbuh bak cendawan lepas hujan dan bermusim2 pulak. :)




Ok la panjang sgt plak muqaddimahnya.  Bukan apa, nak cite kenapa shaklee best ni memang bole buat kita khayal dan berimpian. :)

Cara nak jadi ahli ni muuuudaaaah sangat. Dengan pembayaran sebanyak RM65 @ RM75 @ RM85 korg dah layak jadi ahli. Kenapa berbeza? Sebab harga sebenarnya memang betul RM65. Tapi RM65 tu untuk mereka yg nak COD. RM75 untuk poskan ke semenanjung Malaysia. RM85 plak untuk pos ke sabah dan sarawak. :)

Lepas buat pembayaran, korang boleh bagi saya details. Nama, alamat, nombo ic, emel, nombo akaun bank untuk tujuan kemasukan bonus nanti dan details pasangan kalau dah berkahwin. Sebab kalau kita dah kawin, maka suami kita akan kongsi id yg sama dan boleh la sama2 gerak gempur bisnes shaklee nanti. Kalau naik master boleh naik stage sekali. Hehe. 

Best shaklee ni sebab selain boleh pencen awal, kita boleh jugak tinggalkan legasi dan empayar kita sendiri kepada anak2 kita nanti. Bina keluarga shaklee dari awal supaya anak2 nampak apa yg kita nampak. Bila empayar dah besar, memang puas hati. 

Lagi 1, kalau betul pilih support group, memang berbaloi extravaganza. Sebabnya kalau ada di kumpulan yg betul, bukan takat aktif, positif malah dari segi rohaniah dan tarbiah kita sebagai seorg Muslim pon bertambah baik. Manakan tidak, support group ni la yg selalu pesan kat kita untuk selalu bersedekah, bangun solat di tgh malam dan solat dhuha. Banyak lagi yg kita kena buat dan dah tentu ada senarainya. Yg penting, pastikan kita berada dalam group yg betul ok!

Ok la, takmo cakap panjang. Lg pon, today is gonna be aloooong day. Saya ada kat Ipoh ni. Ada urusan pasal kedai suami yg tak setel lagi. 

Doakan kedai kami berjalan lancar ye. Kedai apa? Satay celup n grill house. Stimbot n bbq pon ada gak. 11 Januari ni Insya Allah bukak. Hehe. 

Ok, kalau nak jadi ahli Shaklee, meh roger saya. Support group saya sangat berbaloi untuk join sekali. Betul. Bukan sekadar promosi. Tapi ni realiti. 

Cukup2la rugi kalau selalu membeli Shaklee tapi tak jadi ahli. Mulai 2014 ni, daftar jadi ahli, enjoyla semua privileges yg ada. Once dah dapat, rasa seronok dan ketagih. Hehe. 

Ok, saya nak kumpul point untuk ke umrah tahun ni. Layanan 6 bintang, sape tak mau. Hehe.

Dah nak subuh ni. Jom solat!!

PM/CALL/SMS/WHATSAPP 0163314797 ok!



Regards,

Marina, Ibu Zidane :)

No comments:

Post a Comment