Tuesday, 7 January 2014

16 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE






Ok, ni saya nak kongsi satu status FB daripada seorang sahabat FB. Bagus sangat status ni sebab ramai tak tahu kenapa kami pilih Shaklee. Lagi pon kadang2 ada yg masih ragu2 dan rasa Shaklee ni MLM biasa. Kalau ada yg rasa Shaklee ni macam MLM biasa, maka korang silap. Sebab Shaklee memang LUAR BIASA!!

16 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE

1. Produk yg bagus, berasaskan bahan semulajadi dan melalui kajian terperinci & ujian yg ketat. Yg paling penting disahkan halal.



Ramai orang kalau nak beli suplemen, diorang akan cek status halal dan segala macam kajian. Kalau macam saya, tiap kali saya nak cuba sesuatu produk, saya akan google dan taip mengenai keburukan produk tu. Kalau takde dalam search list mengenai keburukan maka saya yakin dan percaya. Tapi kebergantungan kepada Google bukan segala-galanya. Dah tentu setiap apa yg bakal masuk ke dalam mulut dan perut saya, dan setiap perkara yg bakal saya calit atau oleskan di seluruh organ terbesar saya iaitu kulit, saya akan cek semua benda. Hehe. Cerewet? Memang cerewet. Takkan la nak pakai bantai makan je asal orang cakap ok dan takkan la nak sapu je semua benda berdasarkan cakap2 orang. That is not sooo me. =)


2. Syarikat yg mempunyai kredibiliti dan integriti yang tinggi. Sudah 57 tahun di dunia. Dah established. 



Betul. Shaklee bukan produk bermusim yg tiba2 glamer. Tiba2 ambil model dari kalangan artis, atlet, model atau sebagainya. Shaklee hidup tanpa duta. Perasan tak? Sebab Shaklee memang dah lama. Bukan setahun dua, bukan seminggu sehari. Dah 57 tahun dan keep growing. Kalau la Shaklee ni tak bagus, dah lama tutup dah. Cuma mungkin ramai yg nampak macam Shaklee glamer lately. Sebabnye mudah. Sebab sekarang dah ada online marketing. So semua go online. Sebab tu macam tiba2 meletup. Padahal dah lama dah. Dah usia merdeka dah. =)


3. Sistem yg adil & terbukti. yg paling penting patuh syariah. 


Dalam Shaklee, takde istilah upline kaya dan tak perlu buat kerja. Takde kaedah downline yg sibuk2 buat sales tapi upline goyang kaki. Sebab minimum requirement untuk dapat bonus pon ada dalam Shaklee. Kalau tak reach requirement tu, maka tak dapatla bonus walau anak cucu cicit bisnes kita UV berkoyan-koyan.


Dan yg best, once dah jadi leader dan effective leader, maka UV kita takkan dikongsi dengan upline kita. Sebab tu takde istilah upline duduk goyang kaki. Anda buat anda dapat sebab bisnes ni bisnes kita sendiri. =)

4. Shaklee bayar bonus yg tinggi pd pengedarnya, 50% drp keuntungan syarikat (satu ciri syarikat yg baik). Banyak sangat benefit selain cash bonus, ada car bonus & mcm2 insentif. Satu peluang yg sangat besar. 

Yang ni memang betul. Cash bonus seorang master coordinator yg ranknya paling tinggi dalam Shaklee boleh mencecah setengah juta. Company mana la yg boleh bagi bonus untuk SEORANG ahli sebegitu tinggi kan? Shaklee jimat banyak dari segi marketing lain. Billboard pertama kat Malaysia ni pon baru je naik kat highway PLUS. Sebelum ni takde billboard bagai. Kami la duta2 kecil Shaklee. Hehe. =)




5. Bisnes yg boleh diwariskan pada anak-anak.

Betul, bisnes ni memang boleh diwariskan pada anak2. Misal kata kalau kita takde nanti, anak2 kita la yg boleh sambung legasi dan empayar kita ni. 




6. Income yg tidak terhad. Boleh jadi passive income dan pelan untuk persaraan.

Kita yg pilih nak jadikan Shaklee ni active income ataupon passive income kita. Terpulang. Kita yg pilih.




7. Bisnes produk kecantikan & kesihatan adalah antara bisnes yg terbaik. Industri yg bernilai billion dollar, termasuk di Malaysia.

Memang betul sebab kalau nak diikutkan, ramai yg sanggup spend banyak duit untuk kecantikan. Kesihatan comes next. Orang lebih suka nampak cantik. Orang nak hidup sihat. Sebab tu kalau nak ditanya pada orang2 yg pernah sakit sebelum ni, dah tentu diorang sanggup belanja macam2 untuk kesihatan. Kesihatan tu penting. Kalau tak sihat, cantik pon tak guna kan. Sebab nak main ngan anak, nak dukung anak pon dah tak larat. Nak masak makanan untuk famili pon tak larat. Sebab dah sakit. =)




8. Tidak perlukan modal. Tak perlu buat pinjaman bank dan tak perlu berhutang dengan sesiapa.

Haah. Betul. Modalnya hanya RM65 @ RM75 @ RM85 untuk keahlian seumur hidup. Tak perlu nak siapkan barang2 atau stok. Ada orang order baru kita beli setelah payment dibuat. Tak perlu nak hutang dengan mana2 koperasi atau pon bank untuk buat bisnes Shaklee ni. Seronoknya. 

Oh ye, tapi ada satu lagi modal yg susah sangat orang nak beri. SEKEPING HATI KERING YANG GIGIH. Hehe. Sebab takmau la buat bisnes hangat2 tahi ayam. Kena hentam sekali dah down sampai mati. Sales takde terus berhenti. Jangan berhenti. Minta la dengan DIA. =)




9. Boleh dilakukan 100% dari rumah, tak perlu keluar jumpa orang.

Oh, yg ni saya memang setuju. Lagi2 sekarang ni semua di hujung jari. Klik klik klik je. Barang pon sampai. Bukan ke impian setiap orang untuk bekerja bebas dari rumah? =)




10. Tak perlukan premis perniagaan. Kan mahal nak sewa kedai.

Memandangkan dah kerja kat rumah, maka memang tak perlu dan tak releven pon ada premis perniagaan. Baru la jadi rumahku syurgaku. =)




11. Tak perlu simpan stok yg banyak. Tak ada stok langsung pun boleh.

Kalau ada orang order, pastikan orang tu bayar dan kita order terus. Untungkan?


12. Hampir tiada risiko rugi, barang rosak, tak laku dsb

Memandangkan kita tak perlu simpan stok di rumah, maka boleh dikatakan hampir tiada risiko. Semua order online. Barang pon takde dengan kita. Nak rosak macam mana ye tak? Kalau rosak takde hal. Hantar kat Shaklee dan terima yg baru. =)




13. Kalis recession (kalis kemelesetan ekonomi), insya Allah. Maksudnya dlm keadaan ekonomi bagus atau tidak, orang tetap akan beli. Orang tetap perlukan suplemen & produk kesihatan.

Betul kan? Insya Allah, macam mana sekali pon, produk kesihatan dan produk kecantikan memang diperlukan oleh majoriti semua orang. 




14. Peluang perniagaan online yg sangat besar, sepertimana kajian oleh SKMM & Paypal berkenaan peningkatan pembeli online & nilai yg dibelanjakan secara online meningkat sehingga berbillion ringgit. Shaklee boleh dibuat 100% secara online. 

Semua berada di hujung jari sekarang ni. Bahagia tau!!




15. Ramai yg dah berjaya mendapat income sehingga 6 angka sebulan. Dengan ilmu, mentor, sistem, strategi dan jalan yg dah tersedia, SEMUA ORANG BOLEH.

Semua orang boleh berjaya dalam perniagaan. Kan dah cakap bisnes Shaklee ni bisnes kita sendiri. Kita yg tentukan banyak mana yg kita nak. Kalau akak jiran sebelah rumah kita boleh buat, kenapa tidak kita? Kalau orang yg anak berderet boleh kenapa todak kita? Semua berbalik kepada hati kita.




16. Shaklee menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar sejak 5 dekad yg lalu. Syarikat pertama di dunia yg memperolehi pensijilan "Climate neutral". Kita sokong Shaklee, kita turut menjaga alam sekitar kerana produk2 Shaklee adalah MESRA ALAM.

Betul Betul Betul. Sebab tu Shaklee dijamin selamat. =)


Jadi ini antara sebab kenapa perlu pilih Shaklee. Kalau jenama lain saya tak tahu la. Sebab passion saya hanya pada Shaklee sekarang ni. Ada 1 sebab eksklusif lagi.

Sebab dengan Shaklee, kalau betul caranya, kita akan dapat support group yang paling bagus sekali. Sebab apa? Sebab dalam support group tu bukan kita sentiasa terinspirasi, malah dari group tu jugak la kita belajar macam2. Termasuk cara2 nak mendekatkan diri kepada Ilahi. Betul ni. Tapi kalau support group yg bagus la. Macam support group saya, Alhamdulillah. Bagus sangat sebab diorang selalu inspire kita untuk lebih dekat dengan Tuhan dan minta macam2 bukan pada manusia tapi pada DIA. Kawan kita sendiri pon kadang2 takde nak ingatkan kita macam tu kan? Hehe.

Jadi apa tunggu lagi??

PM/Call/SMS/Whats App 0163314797 untuk jadi ahli dan rebut peluang ni. Peluang dah ada. Cuma kita kena bergerak je.


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)

1 comment:

  1. betul2.. setuju dgn semua di atas ☺ peluang dah ada, tinggal kita pilih nak atau tak shj..
    Sekeping hati yg kering mmg betul2 wajib ada hihi

    ReplyDelete