Monday, 2 December 2013

Omega oh Omega!

Entri ni tiada kaitan dan tidak bersangkut paut dgn jam Omega. Malah, Omega saya ni lebih berharga daripada jam Omega tersebut. Masakan tidak, bolehkah kita samakan nilai jam omega dengan kesihatan kita yg tiada ternilai? =)

Ye, maksud saya di sini Omega Guard Shaklee. Kenapa nak bincang mengenai Omega Guard Shaklee ni? Sebab bulan Disember 2013 ni bulan Omega Guard Shaklee. Beli 6 percuma 1. Beli 6 free keahlian Shaklee.

Bagus sangat ke Omega Guard Shaklee?

Jom compare Omega Guard Shaklee ni dengan minyak ikan produk lain. Tengok melalui table ni mudah kan?








Perbezaan Shaklee

Banyak kali dah saya maklumkan kenapa Omega Guard Shaklee ni berbeza daripada jenama lain. Selain daripada kandungan DHA & EPA yg lebih banyak berbanding jenama lain, ada banyak faktor yg perlu diambil kira sebelum kita pilih minyak ikan ni.

Antaranya:

  • Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk dan dalam di perairan negara Jepun. Dan Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan dan bukannya HATI MINYAK IKAN sepertimana kebanyakan jenama lain. Jadi semak2 la. Kalau cod liver oil tu, kalau boleh elakkan. Kenapa kita tak digalakkan makan hati ayam, hati lembu atau organ2 dalaman? Sebab di situla tempat kumpulnya toksin kan. 
  • Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan paling tulen di dunia yg mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi. 1 sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan melalui kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi tinggi dan terkini. Maksudnya Omega Guard Shaklee dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 paling tulen dan paling semulajadi dan dapat menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB. Kalau dibandingkan dengan jenama lain, kebanyakan pengusaha kilang bagi minyak ikan jenama lain menghasilkan minyak ikan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi. Kaedah ni bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrien, malah tak dapat menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan.
  • Kenapa Shaklee menggunakan ikan laut dalam? Sebabnya pada tahun 1970, satu kajian yg ditemui oleh seorang saintis Amerika yg memenangi hadiah nobel mendapati bahawa penduduk eskimo yg hidup dalam persekitaran yg berbeza mempunyai tahap kesihatan yg berbeza. Org eskimo yg hidup di Greenland, Denmark yg bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala kaum eskimo yg menetap di Amerika Utara yg bekerja sebagai pemburu menghadapi banyak masalah kesihatan yg berkaitan dengan jantung. Penyelidikan mendapati bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tepu yg sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yg boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Jom tengok kebaikan minyak ikan ni:





Jadi siapa yg perlu dapatkan Omega Guard Shaklee ni?




PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 untuk dapatkan Omega Guard Shaklee ni. Sementara tengah promo ni meh la kongsi2 beli. 



Regards,

Marina, Ibu Zidane =)



No comments:

Post a Comment