Sunday, 8 December 2013

Lemak bahaya?

Ok, lets make it simple. Memandangkan arini ari Ahad, saya percaya ramai yg tak jengah sangat blog ni. Arini saya nak sembang pasal jenis2 lemak yg ada dalam badan kita. Ada banyak jenis lemak ke? Tak banyak tapi ada kita boleh la rumuskan kepada 3 jenis. Meh tengok gambar bawah ni.



Saje besarkan gamba ni. Supaya bila tengok, boleh faham dan rasa takut. Kenapa kena rasa takut? Sebab selagi kita takde rasa takut maknanya kita cuma rasa diri kita sihat dan ambil kesihatan ni sambil lewa sahaja. Jangan sampai nanti Allah tarik nikmat sihat ni. Kan dah cakap, ingat sihat sebelum sakit. =)

Kalau korang semua nak tau, lemak ketiga tu la yg paling bahaya. Sebab organ2 dalaman diselaputi lemak. Seram x? Masih tak rasa seram? Ok la, dimudahkan cerita, sebenarnya visceral fat yg menyelaputi organ dalaman ni la punca segala masalah kesihatan. Sakit jantung, strok, kencing manis, semua tu hasil visceral fat ni la.

Selalunya kalau kes2 begini, elok sangat ambil lecithin dan Omega Guard Shaklee. Kenapa lecithin? Sebab lecithin boleh emulsify lemak manakala Omega Guard boleh membakar lemak dan meningkatkan lemak. Kolesterol dalam saluran darah pon boleh terbakar sama tau. 







Lecithin ada 180 softgel. Harga retail baru RM52.50. Omega Guard RM136.00 harga retail untuk 90 soft gel. Tapi bulan ni promosi Omega Guard Shaklee. Lagi untung beli bulan ni. 

Sayang mak ayah kita tak? Nak turunkan kolesterol x? Bagila diorg lecithin dan Omega Guard Shaklee ni.

Kita bagi mak ayah kita makan makanan sedap2. Makan macam2. Beli tudung harga berpuluh2 beratus2 tapi nak bagi sesuatu yg baik untuk kesihatan kita berkira kan? 

Terasa? Tak payah terasa kalau kita dah sediakan semuanya untuk mereka. Dari kecik lagi kalau kita ingat, mak ayah kita jaga kita, jaga kesihatan kita, bila demam sikit, selesema sikit mula tak tidur malam. (Dah rasa macam mana sebab dah ada anak sendiri) Haha.

Tapi apa la salahnya kita bagi sikit kat mak ayah kita suplemen untuk diorg jaga kesihatan. Tu kan pahala jugak kan? Kalau mak ayah boleh jaga makan minum, bagi ubat, jaga masa sakit untuk 10 orang anak. Kenapa 10 orang anak ni susah sangat nak jaga kesihatan seorang mak dan seorang ayah? Tepuk dada tanya diri sendiri.

Jom bakar lemak! Lemak bawah kulit, lemak di perut, lemak belakang perut, lemak di sekeliling organ dalaman, NYAH LAH KORANG!!

PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 untuk HARGA ISTIMEWA, TAWARAN HEBAT & KONSULTASI PERCUMA!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)



No comments:

Post a Comment