Friday, 29 November 2013

Produk Shaklee di rumah kami =)

Hari ni nak cerita pasal suplemen yg saya guna la. Sebab ramai yg tanya, jual Shaklee ni guna tak barang Shaklee? Harus la guna. Sebab tu saya nak kongsi apa yg saya consume. =)

Suplemen kesihatan dan kecantikan yg saya ambil adalah:


B Complex (Setiap hari)





  • Mengandungi 8 jenis Vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yg baik. 
  • Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga dan replikasi DNA yg sihat.
  • Membantu menukar protein, lemak, karbohidrat dan makanan kepada tenaga. 
  • Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
  • Meningkatkan fungsi otak

Alfalfa Complex (Setiap hari)



  • Kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  • Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
  • Merendahkan kolesterol
  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan dan mengurangkan toksin
  • Mengandungi vitamin A,C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Lecithin (Setiap hari)



  • Sumber utama kolina yg terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf
  • Memecahkan lemak dan mengurangkan paras kolesterol dalam serum serta menolong mengurangkan berat badan
  • Menggalakkan fungsi optimum otak

Omega Guard Shaklee (Setiap hari)



  • Menggalakkan pertumbuhan mental untuk orang dewasa dan kanak2
  • Mengurangkan paras kolesterol dan tekanan darah
  • Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus
  • Mengurangkan radang sendi
  • Kaya dengan DHA dan EPA 
  • Menggalakkan fungsi otak, fungsi mata dan sistem saraf

Sustained Release Vita-C Plus (Setiap hari)



  • Membantu dalam menyalurkan vitamin c secara berterusan
  • Membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yg sihat
  • Anti oksidan semulajadi
  • Mengekalkan intergriti sel
  • Mengurangkan simptom elergi

GLA Complex (Setiap hari)



  • Mengurangkan simptom seperti kegatalan, bengkak, mengelupas, kekeringan dan sakit sendi
  • Berkesan untuk mengatasi kemurungan, sakit kepala, kesakitan payudara dan masalah PMS
  • Mengimbangi hormon insulin dan menurunkan paras kolesterol
  • Mengatur kitaran haid

Herblax (Seminggu 2 kali)



  • Meningkatkan proses pencernaan secara lawas dan mengurangkan sembelit
  • Mengurangkan bau badan dan menghilangkan jeragat
  • Memudahkan fungsi usus

Garlic (Setiap hari)



  • Melegakan batuk dan selesema
  • Membantu peredaran darah dengan baik
  • Menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol
  • Meningkatkan sistem imun

Vita-E Complex (Setiap hari)




  • Mengandungi vitamin E asli dari minyak sayuran
  • Anti oksidan dan menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas
  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Menolong melawan penuaan pra matang pada kulit
  • Menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

Energizing Soy Protein (Setiap hari)



  • Membekalkan tenaga
  • Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
  • Protein bukan GMO yg lengkap dengan semua asid amino perlu
  • Rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol
  • Membantu menahan rasa lapar

Mealshakes (Setiap hari)



  • Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan
  • Makanan segera yg rendah lemak dan rendah glikemiks

Collagen Shaklee Powder (Setiap hari- selagi stok masih ada =P)



  • Memperbaiki tekstur kulit wajah
  • Meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit
  • Mengurangkan garis2 halus dan kedutan
  • Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit
  • Menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang
  • Kolagen berkualiti tinggi dan tulen yg diekstrak daripada sisik ikan merah

Vivix Shaklee (Sepatutnya setiap hari tapi selalu terlupa sebab tertido)



  • Campuran unik botani Polyganum Cuspidatum, anggur muscadine, elderberi eropah dan lobak ungu yg kaya dengan polifenol
  • Mengandungi anti oksidan dan sel anti penuaan semulajadi
  • Melindungi dan memperbaiki sel DNA
  • Anti penuaan selular
  • Meningkatkan kadar hayat selular
  • Anti kanser, anti oksidan dan anti inflamasi
  • Melindungi daripada penyakit jantung, strok
  • Menstabilkan gula dalam darah

Performance Drink (Bila rasa penat dan nak lebih bertenaga)


  • Menyediakan tenaga karbohidrat bagi tubuh
  • Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahidratan
  • Membekalkan tenaga yg lebih lama

Nutriferon (Bila rasa nak demam)



  • Campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi
  • Menguatkan fungsi sistem imunisasi badan
  • Melindungi dari jangkitan demam, selesema, jangkitan bakteria, virus dan kanser
  • Mengaktifkan interferon tubuh untuk menguatkan fungsi sistem imun

Itu yg saya consume untuk kesihatan dalaman. Untuk set penjagaan kulit pulak, saya dah mula gunakan produk Shaklee pulak. Memang tak dinafikan sejak dari muda remaja dulu saya tiada masalah kulit yg serius. Sampaila ke awal tahun ni bila eczema yg saya alami merebak ke bahagian muka. Maka, dari situla saya ambil inisiatif untuk tukar produk. Saya jarang tukar produk. Sebelum ni saya guna Safi. Safi memang sesuai sangat dgn saya. Memang takde masalah. Sebelum ni pon kalau pakai pape produk pon memang takde masalah. Tapi disebabkan faktor umur yg meningkat. Yelah, tahun depan dah masuk 30 series kot. Kena la bertukar ke produk yg lebih semulajadi. Haha. =P

Jadi saya gunakan set enfuselle Shaklee. Dari pencuci, toner, moinsturizer, eye treatment cream. Complete change. Harga murah dari SKXX tapi tahan lama Insya Allah. Nak tengok testimoni boleh rujuk set penjagaan kulit Shaklee =)



Saya guna jugak Shaklee Herbal Blend Multi purpose Cream untuk merawat eczema dan kulit kering. Kalau nak tahu pasal krim magik ni boleh ke krim magik shaklee yg saya baru ulas semalam. 



Tak masuk lagi dengan perkakasan rumah. Saya guna Get Clean Water Pticher Shaklee. Apa water pitcher ni? Merupakan sistem penurasan air multi paten baru yg menghasilkan air yg lebih sihat. Berbanding dengan jag air yg lain, Get Clean Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan2 tercemar yg sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Berbaloi sangat. Al-maklumla, air kat umah tu kotor boleh tahan. 

Nak tengok standard air kat rumah saya? Ni haa. Masa ni ada member datang explain pasal water filter. Tengokla sendiri air yg kami satu rumah minum camna. Adoi.


Memandangkan kami xde bajet yg besar, dan kami tak nak terikat dengan komitmen membayar setiap bulan, maka kami pilih ini:




Kenapa gunakan Get Clean Water ni dikatakan pilihan bijak?

Sebeb:
  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yg lebih sihat dan rasanya yg enak
  • Jag air bermeter automatik pertama yg menunjukkan jumlah gelen air yg telah dituras - tak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos - tanpa perlu dimasak

Banyak kan produk Shaklee yg saya guna? Hehe. 

Kenapa pilih Shaklee?

Sebab Shaklee sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.

Di Shaklee ada lebih 80000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan ia berkesan dan tulen. Produk Shaklee jugak tiada paraben, Bisfenol-A, Peluntur, Perisa tiruan, Pewarna tiruan, lemak trans dan bahan laranganlain.

Kalau nak tahu, lebih 300 juta USD dilaburkan untuk lakukan penyelidikan dan pembangunan produk. Bahan2 yg Shaklee gunakan pon dah tentu semulajadi dan paling halus serta tulen. Sebab tu Herblax lama tiada di pasaran sebab nak dapat raw material yg up to Shaklee's standard tu susah. So Shaklee stop production herblax sampaila jumpe raw material yg betul2 ikut piawai diorang. Baru la ada balik herblax tu. Sampai macam tu sekali kan Shaklee jaga produk diorg.

Shaklee juga banyak menghasilkan produk mesra alam yg benar2 selamat sebab Shaklee sendiri adalah peneraju dalam pergerakan alam sekitar dengan mengamalkan perniagaan yg mesra alam.

Bercakap pasal status halal pulak. Dah tentu Shaklee halal. Takkan la saya nak promote dan pakai benda yg tak halal pulak. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh rujuk Status Halal Shaklee ni. Dah tahu halal haram, kemudian dah tahu produk semulajadi, kenapa tak nak cuba kan?

Kalau kita nak ubah kualiti hidup kita, mulakanla dengan diri sendiri. Ubah ke jenama yg lebih bagus, Insya Allah, kita akan ubah kualiti hidup kita dari bermacam segi. Baik dari segi kesihatan yg lebih baik, sampaila kepada side income yg menghasilkan banyak pulangan.

Jom cuba Shaklee. Belum cuba belum tahu. Bila dah cuba pasti MAHU!


PM/SMS/WhatsApp 0163314797 kalau nak cuba.

Nak beli sendiri? Boleh klik link kat bawah ni ok!!

Saya nak beli penapis air Shaklee!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane. =)



No comments:

Post a Comment