Sunday, 3 November 2013

I am officially Shaklee Senior Supervisor!

Distributor no more! I am officially Shaklee Senior Supervisor.

Ini betul2 bukan cubaan. Setelah hampir setahun berkecimpung dalam dunia Shaklee ni akhirnya dapat jugak naik rank. Memang xsangka sebab dapat lompat rank. Rezeki.

Nak kongsi ngan semua orang, once kita dah jadi Supervisor, kita akan enjoy bukan sekadar performance bonus setiap bulan, malah, kita boleh enjoy leadership bonus, car bonus dan jugak convention.

Performance bonus ni based on point yg kita kumpul setiap bulan. Points dalam Shaklee disebut UV. Kat bawah ni saya sertakan peratusan bonus yg kita boleh dapat berdasarkan pengumpulan UV tu.




UV

%

BONUS (RM)
3.1 X UV X %

SALES (RM)
UV X 3.1


WHEN


150

      
5

RM25++

RM450++

XX

300



8

RM80++

RM900++

XX

600



11

RM200++

RM1800++

XX

1200



14

RM600++

RM3700++

XX

2000



17

RM1000++

RM6200++

XX

3000



21

RM2000++

RM9000++

XX



Contoh: Kalau bulan ni kita kumpul 300UV, maka pengiraan bonus kita adalah seperti berikut:

                       3.1 x 300 x 8 / 100 : RM74.40

Cuba bayangkan, kalau kita dapat kumpul 3000UV, maka pengiraan bonus kita adalah seperti berikut:

                       3.1 x 3000 x 21 / 100 : RM1953.


Seronok x? Kadang2 gaji bersih sebulan pon belum tentu banyak tu kan?

Car bonus pulak, Shaklee bagi kita cash once "tabung" kereta kita dah dipenuhi. Terpulangla kita nak beli kereta atau nak simpan atau nak buat apa sekalipon dengan kereta kita. Nak simpan separuh, beli sekadar kereta viva pon takde masalah. Ramai dalam Shaklee tak rasa gah pon dengan kereta besar, sebab pada mereka, walau kereta melambangkan prsetij, tapi banyak benda lain yg nak dikejar selain kereta yg besar. Hehe. Peace!

Convention tu pulak merujuk kepada lawatan dalam dan luar negara. Kalau yg Islam, korang pon boleh pilih untuk join Umrah. Layanan yg diberikan kelassss ok. 5-6 stars. Mmg kelasss. Ni yg seronok. Lg best kalau kita punye point tu cukup untuk bawak org lain sama. Boleh bawak mak ayah, suami, anak. 

Leadership bonus plak korang boleh dapat bila ada anak cucu kita naik rank. Kita dapat insentif sama sebab kita berjaya didik anak cucu kita sampai naik rank. =)

Apa lagi yg ada ek? Oh, jangan lupa. Kita boleh enjoy retail profit. Berapa margin profitnya? Meh roger saya. Hehe.

Seronok kalau betul2 serius buat Shaklee ni. Kita bukan sekadar dapat tambah baik kualiti kesihatan kita, dalam masa yg sama, kita dapat tambah nilai hidup kita dan org2 sekeliling kita. Lagi pulak, Shaklee ni bukan jenis MLM piramid. Sebabnya, walau kita jadi upline, kita tak boleh goyang kaki dan biarkan downline kita dapatkan bonus kita. Minimum UV untuk kita dapat bonus setiap bulan adalah 150UV. Kalau kita sendiri tak dapat 150UV tu, walaupon anak cucu Shaklee kita dapat sampai 5 6 ribu UV sekali pon, kita takkan enjoy bonus diorang. JANGAN HARAP ok!

Ok, sesape nak tanya saya macam mana nak jana income dengan Shaklee, boleh la PM/Call/SMS?WhatsApp 0163314797.

Kalau betul2 minat nak ubah hidup, mulakan SEKARANG. Jangan tangguh!


Regards,
Marina, Ibu Zidane =)

No comments:

Post a Comment