Thursday, 7 November 2013

Fenomena Shaklee!


Ni barula fenomena yg sebenar. Walau tanpa papan iklan di tepi jalan raya dan high way, walau tanpa iklan di televisyen mahupon radio, walau tanpa adanya selebriti sebagai duta, Shaklee tetap fenomena.

Orang cakap bagus ke Shaklee, untung ke Shaklee, banyak ke bonus buat Shaklee ni sebab takde langsung marketing secara canggih dilakukan. Tapi hakikatnya, disebabkan dek kurang marketing canggih manggih sebegitula Shaklee boleh membayar bonus hampir setengah juta kepada seorang Master Coordinator. Master Coordinator tu sape kak? Master Coordinator tu kira rank paling tinggi dalam Shaklee ni la. I baru tangga kedua, senior supervisor. Ada lagi 4 tangga lagi untuk dipanjat perlahan-lahan, setapak demi setapak. Marketing strategy Shaklee hanya melalui Shaklee Independant Distributor seperti kami ni haa...

Gambar kat atas ni menunjukkan Fenomena Shaklee ni betul2 berlaku dan bukan direka semata. Memang kalau beli online ataupon walk in ke branch, apa yg ada dalam senarai di atas memang sold out. Laku keras. Once dah ada, macam semut semua orang memborong.

Antara akibat fenomena Shaklee ni, delivery barang jadi lambat sket. Tapi takpela, berbaloi pon menunggu. Tak percaya? Meh tengok sket.



Sekali sampai 3 kotak. Pesanan ni ada yg saya buat 2 minggu lepas, ada yg dibuat minggu lepas. Diorg anta sekaligus. Semalam dah siap ketepikan siapa punye barang. Penantian tu satu penyeksaan. Tapi bila dah sampai lega la. Yg terputus bekalan suplemen ibarat terputus bekalan letrik. Haha.

Shaklee dah tulis kat terms and conditions yg delivery akan ambil masa 5-7 hari bekerja untuk kawasan bandar. Untuk kawasan luar bandar termasuk sabah dan sarawak, delivery akan ambil masa sehingga 7-10 hari. Siapa yg bole saba menanti boleh beli online dan menunggu. Kalau saiap siapa yg xsaba atau nak urgent memang kena menapak dan menunggu giliran yg maha hebat lamanya nak menunggu. Huhu. Sabar itu kan indah? =)

Nak tayang gambar barang yg dah sampai semalam la..Tadaaaa....



Kalau ada yg tak bertuan lagi, tuan2 dan puan2 bole la PM dan tanya mana yg berminat. Yg dah ada tuannya, mintak mahap bebanyak. Ada lagi vita c SR Shaklee yg xsampai lagi. Sabo aje la.

Akhir kata, ni untuk muhasabah diri kita semua,



Redha siapa yg kita cari sebenarnye? Jadi sesape yg nak buat bisnes Shaklee tapi masih ragu2 risau org cakap tu cakap ini, percayala, yg memberikan rezeki semuanya kerja Tuhan. Yg menghidupkan dan mematikan semuanya kerja Tuhan. Yg memberi kesihatan dan segala macam penyakit semuanya kerja Tuhan. Siapa kita sebagai manusia nak menghukum seseorang hanya sebab sesuatu perkara, sebab Shaklee misalnya?

Sesape nak try suplemen Shaklee nak jadi ahli nak tambah income setiap bulan tanpa kena tipu skim cepat kaya mahupon MLM berpiramid, meh PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 untuk keterangan lanjut ok!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)


Nak kepilkan sekali gambar bawah ni =P



PEACE! Bersyukurlah!





No comments:

Post a Comment