Friday, 1 November 2013

Bulan baru, projection baru!

Move! Move! Move!

Hari ni 1hb November 2013. Maka, bulan baru pon bermula untuk team kami set goal dan buat projection. Berapa UV kita nak bulan ini, apa yg kita nak achieve bulan ni. Rank yg sama kah? Atau masih di takuk lama.

Untuk mereka yg NAK, dan kemudian realisasikan dengan TINDAKAN LUAR BIASA, saya percaya, Tuhan takkan sia2kan usaha kita. Tinggal lagi, bila kita nak, kita usaha, kita kena doa dan minta kepadaNya.  Bukan sebab DIA xtahu. DIA maha mengetahui. Cuma kadang2 dia nak kita merintih, minta padaNya dan buktikan yg kita betul2 nak. 

Kalau masuk bulan 12, maka dah setahun saya join Shaklee. Dan sebenarnya, saya dah jauh ketinggalan kalau nak dibandingkan dengan orang2 yg betul2 fokus dan serius untuk ubah hidup. Saya baru nak tersedar. Tapi baiklah tersedar daripada x sedar langsung bukan?

Kalau bulan lepas kita boleh naik rank, kenapa lepas ni kita tak boleh nak panjat rank lagi? Kalau x buat projection mungkin kita x kemana la gamaknya.

Bercerita mengenai projection, boleh x kalau nak cerita sikit camna nak buat bisnes shaklee n maintain dapat bonus shaklee? Bonus shaklee banyak atau sedikit bergantung kepada kita. Kalau banyak dapat sales, maka banyakla bonus kita. Anda buat, anda dapat. 

Perlu ke beli produk shaklee kemudian buat stok? Perlu kalau korang jenis laju menjual. Tak perlu kalau korang lagi suka keadaan bila ada order baru beli. Tiada masalah.

Macam mana bonus org boleh banyak? Bonus banyak bila sales banyak. Kita x bergantung kepada sales downline kita untuk dapat bonus. Minimum UV untuk dapat bonus dalam Shaklee adalah 150uv. Kalau kita ni ada downline, tapi kita sendiri tak buat sales minimum 150uv tu, kita sendiri takkan merasa bonus bulan tu. So janganla cakap, kita hanya perlu goyang kaki sebab downline buat segala benda. TIDAK TIDAK TIDAK.

Saya dulu pon makan suplemen Shaklee untuk diri sendiri. Kalau setiap bulan membeli, baiklah jadi ahli. Sambil2 membeli untuk kesihatan diri, boleh la kumpul duit poket di tepi. Beruntung lagi kalau kita rajin share dgn org di kanan dan kiri. Bila kita kongsi untuk tambah nilai dalam hidup org lain, dalam kes ni tambah nilai dari sudut kesihatan, Insya Allah, kita akan dapat manfaat bersama

Bisnes bukan sekadar menjual, membeli, mengaut keuntungan dan enjoy kemewahan semata2. Sebab dalam bisnes kami, jauh lebih indah dari untung untung RM RM mewah mewah. Bila ada yang berhijrah ke arah yang lebih baik setelah segala persahabatan, perkongsian, mengajak ke arah kebaikan dan berfikiran positif. Siapa sangka begini rupanya elemen 'tambah nilai' yang wujud dalam sistem bisnes ini. 

Akhir kata, 




Kata2 ni saya ambil dari sahabat2 Shaklee juga. Memang betul. Kawan memang ramai. Tapi nak cari yg berkualiti tu bukan mudah. Jadi, kalau kita nak berubah jadi lebih baik, bergaullah dengan mereka yg positif, mereka yg buat apa yg mereka betul2 nak. Paling penting, bergaullah dengan mereka yg boleh lihat kebaikan dalam diri kita walau dalam situasi di mana kita sendiri x dapat lihat kebaikan dalam diri kita. Kawan yg baik selalu nampak benda positif dan baik dalam diri kawannya. So cheers!


Sesiapa yg teringin nak ubah hidup jadi lebih berkualiti dari segala segi, bolehla roger2 saya. Sebab saya sendiri sedang bertatih menuju ke arah yg sama. Sudah tentu ada mentor yg coach saya. Jgn risau!


PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 untuk buka mata anda mendengar bagaimana Shaklee membantu ramai orang di kalangan kita.



Regards,

Marina, Ibu Zidane =)

No comments:

Post a Comment