Tuesday, 29 October 2013

Set wanita untuk kesihatan optimum!



Tengok gambar je dah boleh rasa auranya macam mana kan? Memang tak boleh disangkal, kalau ada Vivix Shaklee ni, memang boleh rasa 25 tahun lebih muda dan bertenaga. Tambah pulak dengan rakan karib wanita, GLA Complex Shaklee dan Vitamin E untuk kecantikan. Memang rasa berseri-serila jawabnya. 

VIVIX SHAKLEE

Kenapa Vivix Shaklee ni LUAR BIASA?

Boleh dikatakan, Vivix ni suatu penemuan revolusionari dalam anti penuaan pada tahap selular. Kalau korang semua nak tahu, vivix ni merupakan supplemen anti penuaan terbaik di dunia. 


Antara khasiat vivix ni:

  • Melindungi dan membaiki selular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan pembentukan baru protein AGE (Advanced Glycation End Products)
  • Membantu memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan etc etc.
Kat bawah ni saya sertakan sekali testimoni-testimoni yang menunjukkan keberkesanan vivix ni. Ingat, supplemen hanyalah alat. Yang menyembuhkan tu kerja TUHAN. Tapi ikhtiar tu memang kerja INSAN.





VITAMIN E SHAKLEE

Yang ni memang saya suka. Sebab apa? Sebab Vitamin E Shaklee boleh tahan sampai 4 bulan sebotol ni. Seronoknya boleh jimat. Kita dok berkira-kira masa nak membeli tapi kita lupa yang sebenarnya walaupun mahal waktu nak beli, tapi hakikatnya, boleh tahan sampai 4 bulan. Bila dah bahagi dengan 4 bulan, berapa sangatla yang kita keluarkan demi kesihatan dan kecantikan kan?

Kebaikan Vitamin E Shaklee: 

  • Melindungi jantung
  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif 
  • Anti penuaan
  • Anti oksidan yang kuat
  • Kelestarian tenaga
  • Memperbaiki arthritis
  •  Menghalang keguguran
  • Memperbaiki parut
Kalau bab nak hilangkan parut tu, ada yang sapu kat muka. Alhamdulillah parut makin hilang. =)

Ni saya ambil betul-betul dari page mak budak ni. Boleh tengok sendiri. Nak telefon n tanya dia pon takde masalah.




Ni la namanya ikhtiar. Kan dah comel. Hehe. Antara testimoni lain adalah seperti di bawah:




GLA Complex Shaklee

Ni satu lagi yang bagus untuk wanita-wanita di luar sana.

Kenapa saya kata bagus? Sebab GLA ni bagus untuk mereka yg ada masalah time nak datang bulan, masalah pra menopaus, masalah hormon tak stabil dan apa2 masalah berkaitan dengan hormon wanita.

Kebanyakan GLA yg ada kat pasaran luar dihasilkan dari Evening Primrose Oil, tapi GLA Shaklee diekstrak daripada borage seed yg mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavalabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Antara khasiatnya:

  • Borage adalah herba kegemaran org barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
  • Mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
  • Melambatkan menopaus. Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan dalam jangka masa panjang akan melambatkan penuaan dan mengetatkan uterus, memberi tona kepada uterus untuk kulit nampak lebih muda
  • Memperbaiki prostatomegaly. GLA memperbaiki masalah prosta lelaki dam masalah kerap kencing
  • Menentang kanser. GLA adalah anti oksidan yg meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki inflamasi kulit. Mengurangkan ekzema, elergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap dan meringankan sakit dan bengkak yg terjadi akibat rheumatisma arthritis
  • Menghalang komplikasi diabetis. Merendahkan gula dalam darah.
  • Pelangsingan dan menghalang penambahan berat badan. Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan
  • Menghalang tekanan darah tinggi. Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung
  • Memperbaiki tekstur rambut

Banyak la benda kalau nak taip. Tak larat plak rasanya. Hehe. Tapi kalau semua orang nak tau, GLA ni bukan untuk perempuan je. Lelaki pon boleh makan dan takdela menukar tahap ketegasan seorang lelaki menjadi lembut plak. Haha.

Suplemen GLA asid linoleik sama penting macam asid amino, dan tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Jadi semua orang boleh makan GLA Complex ni. Jangan risau wokeyh!

Ni testimoni untuk kulit dan masalah hormon:



Yang ni plak testimoni untuk kehamilan. Sebab memang terbukti ramai yg consume GLA bukan sekadar membetulkan hormon, malah berjaya hamil sekaligus.




Seronok kan? Tapi ingat, suplemen hanya alat. Yg tolong kita adalah TUHAN. Kita sebagai INSAN, kita ikhtiarla selagi boleh. Lagipon menjaga kesihatan ni kan amanah.

Ok, sesiapa nak cantik, nak hamil, nak sihat, nak perbaiki kesihatan diri sendiri, atau sesiapa nak tambah pendapatan setiap bulan mehla PM saya laju2.

PM/Call/SMS/WhatsApp 0163314797 dan saya boleh sembangkan apa yg saya tahu.


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)














No comments:

Post a Comment