Wednesday, 23 October 2013

Cantik dengan Vitamin E Shaklee =)


Saya akan ajar anda semua cara paling mudah dan menjimatkan untuk jaga kesihatan dan kecantikan dari dalam.

Kalau di Shaklee, Vitamin E adalah antara yg terkenal la untuk jaga kecantikan. Boleh dikatakan semua set kecantikan Shaklee dari yg bajet sampai la yg premium mesti ada Vitamin E.

Apa yg best sangat dgn Vitamin E Shaklee ni?



Boleh dikatakan Vitamin E Shaklee adalah Vitamin E paling lengkap di pasaran. Ini bukan cakap2 pemasaran. Tapi memang dah terbukti meyakinkan.

Vitamin E Shaklee diperbuat daripada minyak soya organic dan minyak biji gandum, yg kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yg aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membrane-membrane sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga penyah toksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Cakap banyak pon tak guna kan. Di bawah ni saya sertakan manfaat utama Vitamin E ni:

  • Melindungi jantung:  Pengambilan harian sebanyak 800IU vitamin E untuk jantung yg sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan koletorol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalan platlet darah melekat ke dinding artei, menghalang anemia hemolitik etc etc.

  • Mempertingkatkan kemampuan Reproduktif: Kajian pada tahun 1924 mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yg mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

  • Anti Penuaan: 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya membantu memulihkan tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot paha.

  • Anti oksidan yg kuat: Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti oksidan yg kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan proses pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakam akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.

  • Kelestarian tenaga: Meningkatkan kelestarian tenaga seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yg lebih.

  • Memperbaiki arthritis: Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

  • Menghalang keguguran: Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom pra haid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.

  • Memperbaiki parut: Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Pakar nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (Beta karotena, Vitamin C dan E) bersama-sama untuk menggandakan kesan anti oksidasi dalam melawan radikal bebas.


Pernah tak kita terfikir, cukupke vitamin E yg kita ambil setiap hari?

Tahukah kita untuk 400IU Vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas:


  • 1 kg gandum;
  • 500ml minyak sunflower;
  • 8kg bayam;
  • 500g badam.
Bila dah ambil Vitamin E Shaklee, gabungkan pulak dengan Sustained Release Vita C Shaklee macam dalam entri Ada apa dengan Vita C Shaklee? ni. Memang terbaik la.

Nak lagi hebat, boleh ambil ESP sekaligus. Atau kalau nak set premium boleh tambah Collagen Shaklee Powder macam dalam entri Segalanya tentang Shaklee Collagen Powder, memang berbaloi la untuk kesihatan dan kecantikan optimum dan berterusan.

Siapa tak nak rasa muda dari usia kan?

Saya dah enjoy privilege dan keistimewaan nampak muda dari usia ni. Anda semua bila lagi?

1 botol Vitamin E Shaklee harganya RM149. Tapi boleh tahan 4 bulan dengan 120 biji yg ada.

Cuba bayangkan, anda cuma bayar lebih kurang RM37.25 sebulan untuk nampak lebih cantik pada setiap bulan. Kalau tepek foundation tebal2, bedak putih melepak, blusher sana sini pon tak istimewa mana. Sebab yg penting, cantik biar dari dalam dan berterusan. =)

RM149 harga jual. Kalau nak jadi loyal customer saya, dah tentu saya beri harga istimewa!

PM/Call/SMS/WhatsApps 0163314797 untuk HARGA HEBAT, TAWARAN ISTIMEWA & KONSULTASI PERCUMA!!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)

1 comment:

  1. eToro is the ultimate forex trading platform for newbie and established traders.

    ReplyDelete