Monday, 21 October 2013

Ada apa dengan Vita C Shaklee?




Dek kerana best la Sustained Release Vita C  (SR) ni dah macam fenomena kat Malaysia ni. Siap bila order mencanak-canak, terpaksa diterbangkan dari USA stok ke Malaysia. Selalu naik kapal laut, demi SR, sanggup terbang melalui udara.

Apa yg hebat sangat dengan SR ni? Meh saya ringkaskan cerita.


Sustained release vita c vs vit c brand lain.

1. Vitamin shaklee bukanlah vitamin sintetik. Vitamin c sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro oksidan dlm masa yg sama. Bermakna walaupon ia menghapuskan radikal bebas dlm tubuh, pada masa yg sama ia juga menghasilkan radikal bebas.

2. "Sustained release" bermakna apabila kita memakan vitamin c shaklee (500mg), kita akan dpt manfaatnya berterusan lebih kurang selama 5 jam. Sebabnya, sebanyak 100mg dilepaskan bg setiap jam. So kita dpt manfaatnya selama 5 jam tanpa henti. Even so, vitamin c itu akan kekal dlm tubuh kita selama 12 jam. Sebab tu kita panggil ini sebagai vitamin bijak.

3. 1 tablet vitamin c shaklee (500mg) bersamaan dgn 7 1/2 biji oren. Wow!

4. Vitamin c shaklee mempunyai bioflavonoids sekali. Tahukah kita bahawa vitamin c sintetik tidak mempunyai bioflavonoids? Ianya cuma asid askorbik semata2 sahaja. Maksudnya ia tidak mampu bertindak seperti vitamin c sebenar.

Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan yg dijumpai di dalam buah2an sitrus. Ia membantu dlm penyerapan vitamin c sepenuhnya dan memelihara vitamin c itu sendiri drpd oksidasi.

5. Tiada pemanis, pewarna, perasa tiruan atau bahan pengawet. Semuanya natural!






Beli 1 botol SR ni, anda dah boleh jimat banyak kan? Sebab dengan sebotol, boleh tahan sehingga 4 bulan!! WOW!!

Harga Vitamin C yg org lain tawarkan 30 biji = RM45. Kalau utk 6 bulan consume = RM45 x 6 = RM270

Ada jugak yg menjual 30 biji = RM80. Kalau untuk 6 bulan RM80 x 6 = RM480.

Sedangkan SR yg asli & original daripada Shaklee RM92.00 sahaja dan ada 180 biji!

Nampak tak perbezaan yang ketara? Dengan sebotol SR berharga RM92.00 anda boleh pakai sampai 6 bulan!! Maknanya sebulan anda hanya spend dalam RM15.41 je sebulan. Malah kalau nak pengiraan lebih detail, anda hanya spend RM0.50 untuk sebiji SR!!


Itu kalau harga ahli. Belum lagi kalau harga istimewa untuk anda yang beli dengan saya. =)


PM/Call/SMS/WhatsApps 0163314797 untuk HARGA HEBAT, TAWARAN ISTIMEWA & KONSULTASI PERCUMA!


Ready stok sentiasa ada. Mari Mari!

Nak beli sendiri dari Shaklee? Meh klik link bawah ni. =)




Regards,

Marina, Ibu ZIdane =)

No comments:

Post a Comment