Friday, 20 September 2013

Set Sayangkan Usus / Perut Anda Setiap Hari!



Tak semua orang dilahirkan lawas. Kadang2 disebabkan dek pengambilan diet makanan yg kurang baik atau tidak seimbang, maka, masalah sembelit pasti menyerang. Tulah, org suruh makan sayur atau buah2an dan lebih serat atau fiber xmau. Kan dah kena sembelit. Masalah sembelit yg dipandang mudah boleh akhirnya menyebabkan buasir jugak. Sebab tu pengambilan serat yg banyak dan pengambilan diet yg seimbang sangat digalakkan di dalam piramid kesihatan.

Sistem penghadaman yg baik sebenarnya adalah asas kepada tubuh yg sihat. Sembelit, mulut berbau, najis keras, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah penghadaman yg biasa dialami oleh kebanyakan orang.

Tahukah anda, sistem penghadaman yg tidak sihatlah yg mengakibatkan :

  • Penambahan berat badan
  • Masalah gastrik
  • Perut buncit
  • Kanser usus
  • Masalah penghadaman
  • Sistem imun yg lemah

Set Penghadaman Shaklee ni antara lain dapat meningkatkan sistem penghadaman untuk kekal sihat. Dgn set ni jugak, anda boleh dapat kebaikan-kebaikan yg berikut:

  • Melegakan sembelit
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman
  • Menyokong kesihatan usus
  • Membantu menyahtoksin badan
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Melegakan perut yg tidak selesa

Part mengurangkan berat badan tu memang betul. Sebab ramai yg tak sedar sebenarnya perut yg buncit berpunca daripada sistem penghadaman yg tidak sihat. Mana taknya, makan segala macam makanan hari ni, esok belum tentu keluar. Cuba bayangkan keadaan dalam perut dan usus kita camna. Uwekk!! Akibat perut buncit, maka berat badan pon naik.

Jadi kepada mereka yg rasa nak turunkan berat badan dan dalam masa yg sama nak jaga kesihatan usus, meh PM saya laju2.

PM / Call / SMS / WhatsApp 0163314797 dan saya akan berikan Harga ISTIMEWA, Tawaran HEBAT dan Konsultasi PERCUMA!!



Get a good gut feeling.

Regards,

Marina, Ibu Zidane =)


No comments:

Post a Comment